Avrupalı Türklere Borcumuz Var - Son Dakika
Güncel

Avrupalı Türklere Borcumuz Var

Avrupalı Türklere Borcumuz Var

Üçüncü kez düzenlenecek Frankfurt Türk Tiyatro Festivali, 25 Mayıs günü saat 19.00'da Gallus Tiyatrosu'ndaki panelle başlayacak.

26.04.2016 10:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Üçüncü kez düzenlenecek Frankfurt Türk Tiyatro Festivali, 25 Mayıs günü saat 19.00'da Gallus Tiyatrosu'ndaki panelle başlayacak.

Panele, usta oyuncular Haldun Dormen, Ayla Algan, Tamer Levent, Zerrin Tekindor katılacak. Panelin konusu tiyatro olacak.

Tiyatro festivalinin başkanı ve Tiyatro Frankfurt Genel Sanat Yönetmeni Kamil Kellecioğlu, "En büyük amaçlarımızdan biri, Türkçeyi hem yurt dışında tanıtmak, hem de oradaki kendi vatandaşlarımızın dillerini ve kültürlerini yaşamaları ve yaşatmalarını sağlamak. Bütün oyunlarımızı Almanca üst yazıya çevirerek, Almanlara ve Türklere bir arada Türkçe tiyatro izletmenin gururunu yaşıyoruz. Özellikle oyunlarda kulaklıkla çeviri yaptırmıyorum. İki saat Türkçe dinlettiriyoruz Almanlara. Türkçeyi ve Türkiye'yi tanıtma açısından çok önemli. Böylelikle kültürler arası köprüye de katkı sağlıyoruz. Umarım bu köprü ilerideki yıllarda da devam eder" dedi.

TÜRKÇEYİ YAŞATIYOR

Festivalin önemine değinen İstanbul Devlet Tiyatrosu Müdürü Zafer Karaokay da şunları söyledi: " Almanya'da yaşayan Türklere ve orada bulunan üçüncü kuşağa çok ciddi borçlarımızın olduğunu düşünüyorum. Almanya'daki üçüncü kuşağa Türk kültürünü, Türk dilinin yaratmanın sorumluluğu altında bu festivalin olağanüstü bir etkinlik olduğunu düşünüyorum.

Bu festival, orada en azından bizi temsil eden, bizden olarak yaşayan insanlara Türk dilini ve kültürünü götürürken Avrupa'nın da göbeğinde hiç değilse Türk tiyatrosunun nerede olduğunu anlatan bir tanıtım, organizasyon haline de gelirse eğer, sanırım Türkiye Cumhuriyeti adına bir mesaj vermiş oluruz Avrupa'ya."

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Avrupalı Türklere Borcumuz Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement