Avrupalı Türklerin Seçim Başarısı - Son Dakika
Dünya

Avrupalı Türklerin Seçim Başarısı

Avrupalı Türklerin Seçim Başarısı

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD ) Gladbeck Şubesi, 1 Kasım Genel Seçimlerinde Almanya’da katılımın fazla olması nedeniyle emeği geçenlere teşekkür plaketi verdi.

23.11.2015 14:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD ) Gladbeck Şubesi, 1 Kasım Genel Seçimlerinde Almanya'da katılımın fazla olması nedeniyle emeği geçenlere teşekkür plaketi verdi.

Gladbeck Türkiyem Camii toplantı salonunda yapılan törene, UETD Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Kara, UETD Avrupa Disiplin Kurulu Başkanı Orhan Buyurman, Ruhr Bölge Başkanı Yaşar Çördük, UETD Gladbeck Şube Başkanı Necati Duman, UETD Genel Başkan Danışmanı Muharrem Uslubaş, bazı şube başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan UETD Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Kara, UETD'nin 1 Kasım Genel Seçimlerinde başarı sağladığını ifade ederek, UETD'nin Almanya'daki seçimlerde de bu başarıyı sağlayacağını belirtti. UETD Gladbeck Şube Başkanı Necati Duman konuşmasında gençlere büyük önem verdiklerini ifade ederek: "1 Kasım Genel Seçimlerinde kardeşlerimizle birlikte yapmış olduğumuz çalışmalarda, ev ev, kapı kapı ve gecesini gündüz edip dolaşan kardeşlerimize bu katkılarından dolayı teşekkür etmek istedik. Biz, burada çalışan kardeşlerimizi bir anlık değil, gelecek için birlikte neler yapabiliriz noktasında, birlik ve beraberlik içerisinde yürüteceğimiz çalışmaların devamlılığını sürdürebilmek için bir araya geldik. Buradaki tüm kardeşlerimizin bilinçli bir dava ruhu var. UETD Gladbeck Şubesi olarak 2 yıldır görev yapıyoruz. Şube olarak ciddi ve farklı programlar düzenledik. Türkçe ve gitar kursları, iftar programları, 25 genç kızımızla Türkiye tanıtım gezisi düzenledik. Gençlerimizin önünü açabilecek sosyo – kültürel çalışmalar yaptık. Gençlerimizin siyasette aktif olmasını istiyoruz. Yönetilen değil, yöneten noktasında onların yolunu açacağız. UETD gençlere büyük önem vermektedir. Hükümetimiz de bu konuda bizlere büyük destek verdiler. Gençlerimiz, gerek Türkiye, gerekse Almanya'da etkin olmaları için elimizden gelen desteği vereceğiz " dedi.

"SEÇİLME HAKKINA KAVUŞMAK İSTİYORUZ"

UETD Avrupa Disiplin Kurulu Başkanı Orhan Buyurman,'UETD'nin, kurulduğu günden beri Avrupa'da yaşayan insanlarımızı bir araya getirme noktasında önemli başarılara imza attığını ifade ederek "Avrupa genelinde 166 şubesi ile Avrupalı Türklerin gönlünde taht kurduk. 1 Kasım Genel Seçimlerinde bu şubeler sahaya inerek mükemmel bir çalışma yaparak, Avrupa'da % 45'lik oranında bir katılımın olmasını sağlamışlardır. Bu seçimler bizim için çok önemliydi. 7 Haziran seçimlerine göre, 250 bin kişi artarak sandığa gitti. Bu da 2019 yılındaki seçimlerde seçilme hakkımızda kavuşmamızda önemli rol oynayacaktır. Şu anda YSK bu anlamda çalışması var. Ben buradan Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza bu imkanları bizlere sundukları için çok teşekkür ediyorum. Bundan sonraki seçimlerde katılımın daha da çok artacağına inanıyorum " dedi. - ESSEN

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Avrupalı Türklerin Seçim Başarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement