Son dakika Cumhurbaşkanı haberleri, Cumhurbaşkanı son dakika, son dakika Cumhurbaşkanı

Son Dakika Cumhurbaşkanı Haberleri

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, çeşitli etkinliklere katılacak
    02:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan, çeşitli etkinliklere katılacak

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da gerçekleştirilecek olan Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni, Arnavutköy- İstanbul Havalimanı Metrosu Açılış Töreni, Mamak Yeşilbayır Mahallesi Sağduyu Caddesi'nde düzenlenecek Toplu Açılış Töreni ve ATO Congresium'da şoför esnafı ile iftar programına katılacak.

  • Cevdet Yılmaz: 'Yerel Seçimler Vesilesiyle Makro Politikalarımız Konusunda Yapılan Tartışmalar, Spekülatif Birtakım Söylemlerden İbaret'
    00:03 Cevdet Yılmaz: "Yerel Seçimler Vesilesiyle Makro Politikalarımız Konusunda Yapılan Tartışmalar, Spekülatif Birtakım Söylemlerden İbaret"

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Yerel seçimler vesilesiyle bazı tartışmalar yaşandığını görüyoruz. Bunların hiçbir zemine sahip olmadığını ifade etmek isterim. Yerel seçimler, makro politikaların değişme ihtimali olan seçimler değil. Yerel seçimler, yerel seçimlerdir. Genel seçimlerle Meclis, hükümet belirlenir. Ulusal düzeyde politikalar belirlenir. Yerel seçimler ise şehrimizin yönetimiyle, yerel hizmetlerle ilgili seçimlerdir. Yerel seçimler vesilesiyle makro politikalarımız konusunda yapılan tartışmaların hiçbir zemine sahip olmadığını, spekülatif birtakım söylemlerden ibaret olduğunu ifade etmek isterim” dedi.

  • Cevdet Yılmaz: Enflasyonla mücadelede planımızı yapmış durumdayız
    23:45 Cevdet Yılmaz: Enflasyonla mücadelede planımızı yapmış durumdayız

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, enflasyon verilerine ilişkin yaptığı açıklamada, 2025 yılı için yüzde 15'ler civarında bir enflasyon öngördüklerini, 2026 için ise tek haneli enflasyona dönüşü öngördüklerini belirtti. Yılmaz, ayrıca küresel ekonomide toparlanmanın yavaş ve düzensiz de olsa sürdüğünü ifade etti ve enflasyonla mücadele, mali disiplin, cari açığın azaltılması gibi konularda çalışmalar yaptıklarını söyledi.

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: 'Mayıs ayına kadar yıllık enflasyonda ciddi bir gerileme beklemiyoruz'
    23:10 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Mayıs ayına kadar yıllık enflasyonda ciddi bir gerileme beklemiyoruz"

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Mayıs ayına kadar yıllık enflasyonda ciddi bir gerileme beklemiyoruz" dedi.

  • Karadağ Cumhurbaşkanı ve Türkiye Büyükelçisi iftar davetinde bir araya geldi
    23:09 Karadağ Cumhurbaşkanı ve Türkiye Büyükelçisi iftar davetinde bir araya geldi

    Türkiye'nin Podgoritsa Büyükelçisi Barış Kalkavan'ın ev sahipliğinde düzenlenen iftar davetine, Karadağ Cumhurbaşkanı Jakov Milatovic ve ülkenin önde gelen isimleri katıldı. Davete, Karadağ Parlamentosu Başkanı, Karadağ İslam Birliği Başkanı, Karadağ Başbakan Yardımcısı, bakanlar, milletvekilleri, büyükelçiler ve belediye başkanları da katıldı. Cumhurbaşkanı Milatovic, iftarın İslam inancının hoşgörü değerlerini temsil ettiğini belirtirken, Büyükelçi Kalkavan ise Karadağ'ın farklı kültürlerin bir arada barış içinde yaşadığı bir ülke olduğunu vurguladı.

  • Erdoğan: CHP'nin Ankaramıza vereceği hiçbir hizmet yok
    19:01 Erdoğan: CHP'nin Ankaramıza vereceği hiçbir hizmet yok

    Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Keçiören'deki Atatürk Cumhuriyet Kulesi açılış töreninde yaptığı konuşmada, CHP'nin Ankaramıza vereceği hiçbir hizmet olmadığını ve bundan sonra da olmayacağını belirtti. Erdoğan ayrıca, Ankara'nın yeni sembolü olan Atatürk Cumhuriyet Kulesi'nin açılışını gerçekleştirdi ve Ankara'nın sorunlarını çözecek bir dönemin kapılarını açacağını ifade etti.

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Türkiye sağlık alanında önemli ilerlemeler kaydetti
    17:56 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Türkiye sağlık alanında önemli ilerlemeler kaydetti

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Amasya Devlet Hastanesi'nin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin sağlık alanındaki yatırımlarını ve gelişimini vurgulayarak, ülkenin dünyanın en önemli sağlık turizmi merkezlerinden biri haline geldiğini belirtti. Yılmaz, ayrıca Amasya'ya yapılacak olan yeni hastanenin çevre illere de hizmet vereceğini ve deprem izolatörü teknolojisiyle donatılacağını söyledi.

  • Amasya'da 600 Yataklı Devlet Hastanesi Temeli Atıldı
    17:42 Amasya'da 600 Yataklı Devlet Hastanesi Temeli Atıldı

    Amasya'da Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacak 600 yataklı Amasya Devlet Hastanesi'nin temeli, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın da katıldığı törenle atıldı. Hastanede 370 adet sismik deprem izölatörü sayesinde muhtemel bir deprem anında sağlık hizmetlerinin aksamadan devam etmesi sağlanacak. Bu önemli sağlık yatırımının 2 yıl içerisinde tamamlanması planlanıyor.

  • AK Parti Battalgazi Belediye Başkan Adayı Bayram Taşkın: '28 Şubat 3 yıl sürdü'
    15:45 AK Parti Battalgazi Belediye Başkan Adayı Bayram Taşkın: '28 Şubat 3 yıl sürdü'

    AK Parti Battalgazi Belediye Başkan Adayı Bayram Taşkın, " 28 Şubat bin yıl sürecek dediler Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın kararlı duruşu sayesinde 3 yıl sürdü" dedi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Denizlili şehidin ailesiyle görüştü
    15:33 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Denizlili şehidin ailesiyle görüştü

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şırnak'ta trafik kazası sonucu şehit olan Fırat Der'in babası ve eşiyle telefonda görüşerek taziyelerini iletti. Şehit ailesiyle yapılan görüşmelerde Cumhurbaşkanı Erdoğan, başsağlığı dileklerini iletti ve sabır diledi.

  • Bulgaristan Cumhurbaşkanı Radev, Mariya Gabriel'i başbakan olarak atadı
    15:32 Bulgaristan Cumhurbaşkanı Radev, Mariya Gabriel'i başbakan olarak atadı

    Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev, GERB Partisi'nin başbakan adayı Mariya Gabriel'i hükümeti kurmakla görevlendirdi. Gabriel, kabinesini oluşturmak için 7 gün süreye sahip olduğunu belirtti. GERB Partisi, PP-DB İttifakı ile koalisyon hükümeti kuracak ve kabinede 6 bakan GERB'den, 11 bakan ise PP-DB'den olacak. Gabriel'in hem Başbakan hem de Dışişleri Bakanı olması planlanıyor. Eğer istişareler başarısız olursa, Bulgaristan'da erken seçimler düzenlenebilir.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şırnak'ta trafik kazası sonucu şehit olan Fırat Der'in ailesiyle taziyelerini iletti
    15:14 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şırnak'ta trafik kazası sonucu şehit olan Fırat Der'in ailesiyle taziyelerini iletti

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şırnak'ta trafik kazası sonucu şehit olan Fırat Der'in babası ve eşiyle telefonda görüşerek taziyelerini iletti. Erdoğan, şehit ailesine başsağlığı dileyerek sabır dileklerini iletti.

  • Malatya İş Dünyası, Kredi ve Finansman Sıkıntısını Gündeme Getirdi
    14:37 Malatya İş Dünyası, Kredi ve Finansman Sıkıntısını Gündeme Getirdi

    Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİNDER) Başkanı Salih Karademir, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın Malatya'da STK buluşması programlarına katıldıklarını belirterek, burada Malatya iş dünyasının beklentileri ile ilgili dosyayı kendilerine teslim ettiklerini söyledi. Karademir, kredi ve finansman sıkıntısı, kredi oranlarının düşürülmesi ve yerinde dönüşüm için verilen kredi ve hibe desteğinin güncellenmesi taleplerini ilettiklerini ifade etti.

  • Taşeron Şoförler Sağlık Bakanlığı'na Seslendi
    14:07 Taşeron Şoförler Sağlık Bakanlığı'na Seslendi

    İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü önünde açıklama yapan taşeron şoförler, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenerek, pandemi döneminde verdikleri emeğin karşılığını istediklerini belirtti. Şoförler, kadroya alınmadıklarını ve üvey evlat muamelesi gördüklerini dile getirerek, taleplerini sıraladı.

  • Emine Erdoğan: Çanakkale ruhu ezelden ebede kalbinde taşınacak
    12:13 Emine Erdoğan: Çanakkale ruhu ezelden ebede kalbinde taşınacak

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Çanakkale ruhunun korunması ve yaşatılması gerektiğini belirterek, Türk milletinin bu direniş ruhunu ezelden ebede taşıdığını ve yeni destanlar yazacağını söyledi. Emine Erdoğan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi dolayısıyla yaptığı paylaşımda, Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümünde şehitleri rahmetle anarak şükranlarını sundu.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı
    11:53 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Çanakkale Zaferi'nin dönemin en modern ordularını dize getiren, 'Çanakkale Geçilmez' sözünü tarihe nakşeden şanlı bir destan olduğunu belirtti. Erdoğan, zaferin İstiklal Harbimizi zafere ulaştıracak direniş ruhuna da ilham verdiğini vurguladı.

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan Çanakkale Zaferi Mesajı
    11:44 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan Çanakkale Zaferi Mesajı

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. Yılmaz, sosyal medya hesabından yayımladığı mesajında, Çanakkale Zaferi'nin yürekleri imanla dolu olanların, vatan aşkıyla çarpanların yedi düvele karşı kazandığı muhteşem bir zafer olduğunu vurguladı. Yılmaz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm kahraman şehitleri saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz dedi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çanakkale'de verilen mücadelelerden öğreneceklerimiz var
    11:34 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çanakkale'de verilen mücadelelerden öğreneceklerimiz var

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 109. Yıl Dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Erdoğan, Çanakkale Zaferi'nin tarihe nakşeden bir destan olduğunu belirterek, bu mücadelelerden öğrenilecek çok şey olduğunu vurguladı.

  • Emine Erdoğan: Çanakkale ruhunu yaşatmamız gereken yegane mirasımız
    10:38 Emine Erdoğan: Çanakkale ruhunu yaşatmamız gereken yegane mirasımız

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Çanakkale ruhunun korunması ve yaşatılması gerektiğini belirterek, Türk milletinin bu direniş ruhunu ezelden ebede taşıdığını ve yeni cesaret destanları yazacağını söyledi. Emine Erdoğan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi dolayısıyla yaptığı paylaşımda, ölümsüz Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümünde şehitleri rahmetle anarak şükranlarını sundu.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan Konya'da müjdelerle karşılandı
    10:35 Cumhurbaşkanı Erdoğan Konya'da müjdelerle karşılandı

    AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Konya mitinginde 110 binden fazla kişinin katılımıyla büyük bir coşku yaşandığını belirterek, Erdoğan'ın Konya'ya müjdelerle geldiğini söyledi. Başkan Angı, Konya'ya 2 yeni sağlık tesisi müjdesi verildiğini ve Konya'nın AK Parti'nin şehri olduğunu vurguladı.

  • Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, sorunların çözümü için Malatya'ya hassasiyetle yaklaşılmasını talep etti
    10:09 Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, sorunların çözümü için Malatya'ya hassasiyetle yaklaşılmasını talep etti

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın katılımıyla düzenlenen İş Dünyası ve Kanaat Önderleri Buluşmasında söz alan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, esnafın, tüccarın ve sanayicinin sorunlarını dile getirerek, sorunların ivedi bir şekilde çözüme kavuşması için Malatya'ya hassasiyetle yaklaşılmasını talep etti.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çanakkale ve Keçiören'de törenlere katılacak
    01:11 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çanakkale ve Keçiören'de törenlere katılacak

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. Yıldönümü Töreni'ne katılacak. Ayrıca, Atatürk Cumhuriyet Kulesi Açılış Töreni'ne de iştirak edecek. Daha sonra askerlerle iftar yemeğinde buluşacak.

  • Sağlık Bakanı Koca'dan Konya'ya 2 yeni hastane müjdesi
    17 Mar Sağlık Bakanı Koca'dan Konya'ya 2 yeni hastane müjdesi

    Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Konya'da yapılacak olan 500 üniteli Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile bin yatak kapasiteli yeni şehir hastanesi müjdesini verdi. Konya'da sağlık yatırımlarının devam ettiğini belirten Bakan Koca, bu yeni hastanelerle birlikte sağlık hizmetlerinin daha da geliştirileceğini söyledi.

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye'de Siyasi İstikrar ve Güven Ortamı Devam Ediyor
    17 Mar Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye'de Siyasi İstikrar ve Güven Ortamı Devam Ediyor

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Malatya'da düzenlenen toplantıda Türkiye'deki siyasi istikrar ve güven ortamının önemine vurgu yaparak, ekonomik gelişmenin ve refahın siyasi istikrar ve güven olmadığı yerde mümkün olmadığını belirtti. Yılmaz, yerel seçimler sonrası sürpriz bir durum olmayacağını ve öngörülebilirlik beklenmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca, enflasyonda belirgin bir düşüşün başlayacağını ve 2026 yılında tek haneli rakamlara ulaşılacağını ifade etti.

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Deprem Bölgesinin Yanındayız
    17 Mar Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Deprem Bölgesinin Yanındayız

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Malatya'da düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, deprem bölgesine destek verdiklerini ve deprem harcamalarında taviz vermediklerini belirtti. Yılmaz, devletin depremin yaralarını sarmak ve illeri daha iyi bir konuma getirmek için çalıştığını vurguladı. Ayrıca, merkezi bütçede deprem bölgesinin kalkınması için ciddi bir kaynak ayrıldığını söyledi.

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Büyüme, istihdam ve enflasyonla mücadeleyi sürdüreceğiz
    17 Mar Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Büyüme, istihdam ve enflasyonla mücadeleyi sürdüreceğiz

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Malatya'da iş dünyası temsilcileri ve kanaat önderleriyle bir araya gelerek, büyüme, istihdam ve enflasyonla mücadeleyi kararlı bir şekilde sürdüreceklerini belirtti. Yılmaz, yerel seçimlerin genel politikalarla değil daha çok yerel, müşterek hizmetlerle ilgili olduğunu vurgulayarak, gerçek belediyeciliğin halka hizmet için kullanılması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, AK Parti Malatya Büyükşehir Belediyesi Başkanı adayı Sami Er'in, belediyecilik vizyonuna ve tecrübesine sahip olduğunu ve Malatya'nın ihtiyaçlarını karşılayacak projelere sahip olduğunu söyledi.

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: 'Yıl sonunda 200 bin konut hak sahiplerine teslim edilecek'
    17 Mar Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: "Yıl sonunda 200 bin konut hak sahiplerine teslim edilecek"

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Malatya'da yaptığı konuşmada, deprem bölgelerinde şu ana kadar 46 bin konutun teslim edildiğini ve yıl sonunda 200 bin konutun hak sahiplerine teslim edileceğini belirtti. Ayrıca, deprem bölgelerine ciddi yatırımlar yapıldığını ve Malatya'nın deprem öncesinden daha güzel bir şehre dönüştürüleceğini ifade etti.

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Deprem bölgelerinde 46 bin konut teslim edildi
    17 Mar Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Deprem bölgelerinde 46 bin konut teslim edildi

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Malatya'da yapılan açılışta yaptığı konuşmada, deprem bölgelerinde şu ana kadar 46 bin konutun teslim edildiğini ve yıl sonunda 200 bin konutun hak sahiplerine teslim edileceğini belirtti. Yılmaz, ayrıca deprem bölgelerine ciddi manada yatırım yapıldığını ve Malatya'nın deprem öncesinden daha güzel bir şehre dönüştürüleceğini ifade etti.

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Deprem bölgesine 1 trilyon 28 milyar lira ödenek ayrıldı
    17 Mar Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Deprem bölgesine 1 trilyon 28 milyar lira ödenek ayrıldı

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 6 Şubat 2023'teki depremlerden etkilenen bölge için bu yılın bütçesinde sadece merkezi idareden 1 trilyon 28 milyar lira ödenek ayırdıklarını söyledi. Yılmaz, Malatya'da yapılan projelerin toplu açılışında, çalışmaların sürdüğünü ve yakın gelecekte 200 bin konutun hak sahiplerine teslim edileceğini belirtti.

  • Akfen İnşaat-Dost İnşaat tarafından hayata geçirilecek Amasya Devlet Hastanesi'nin temel atma töreni yarın yapılacak
    17 Mar Akfen İnşaat-Dost İnşaat tarafından hayata geçirilecek Amasya Devlet Hastanesi'nin temel atma töreni yarın yapılacak

    Akfen İnşaat-Dost İnşaat tarafından hayata geçirilecek Amasya Devlet Hastanesi'nin temel atma töreni, yarın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın katılımıyla gerçekleştirilecek. Hastane, 22 bin 640 metrekare oturum alanına, 157 bin metrekare de kapalı alana sahip olacak ve Amasya'yı sağlık alanında bir çekim merkezi haline getirecek. 7 katlı 5 bloktan oluşacak hastanede 24 ameliyathane, 153 poliklinik, 15 acil, 90 yetişkin, 10 çocuk ve 18 yenidoğan olmak üzere 133 yoğun bakım, 22 diyaliz, 28 palyatif, 60 acil servis müşahede ve 7 mahkum yatağı yer alacak. Hastanenin yatak kapasitesi gerektiği durumlarda 768 yatağa kadar yükseltilebilecek ve tamamlanması 2 yıl sürecek. Ayrıca hastane, Türkiye'nin öncelikli deprem izolatörlü hastanelerinden biri olacak ve deprem izolatörleri sayesinde olası bir sarsıntı anında hastanedeki çalışmalar aksamadan devam edecek.

  • Sağlık Bakanı Koca, Konya'da yeni sağlık yatırımlarını açıkladı
    17 Mar Sağlık Bakanı Koca, Konya'da yeni sağlık yatırımlarını açıkladı

    Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilen AK Parti Konya mitinginde yaptığı konuşmada, Konya'ya 500 üniteli Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile bin yatak kapasiteli yeni bir şehir hastanesi yapılacağını duyurdu.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Eser ve hizmet siyaseti konusunda hamdolsun ülkede elimize su dökecek kimseyi tanımıyoruz'
    17 Mar Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Eser ve hizmet siyaseti konusunda hamdolsun ülkede elimize su dökecek kimseyi tanımıyoruz"

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya mitinginde yaptığı konuşmada, Konya'ya 21 yılda 372 milyar liranın üzerinde kamu yatırımı yapıldığını belirterek, eser ve hizmet siyasetinin ülkede başarıyla sürdürüldüğünü ifade etti. Erdoğan, Konya'da gerçekleştirilen yatırımların detaylarını da paylaştı ve Konya'daki raylı sistem hattının uzunluğunun 5 yıl içinde 105 kilometreye çıkarılacağını söyledi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yeniden Refah'a tepki: Bu figüranların tek görevi var
    17 Mar Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yeniden Refah'a tepki: Bu figüranların tek görevi var

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya'da düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, CHP ve DEM Parti üzerinden Yeniden Refah Partisi'ne tepki gösterdi. Erdoğan, "Cumhur İttifakı'na ve AK Parti'ye kaybettirmek için katılan başka aktörler de var. Senaryoya asli unsur olarak dahil edilmeyen bu figüranların tek görevi Cumhur İttifakı'nın gücünü zayıflatarak CHP–DEM ittifakının değirmenine su taşımaktır." ifadelerini kullandı.

  • Fransa Cumhurbaşkanı Macron: Ukrayna'da kara operasyonu gerekebilir
    17 Mar Fransa Cumhurbaşkanı Macron: Ukrayna'da kara operasyonu gerekebilir

    Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Rusya yönetimini kızdıracak yeni bir açıklamaya imza attı. Geçtiğimiz ay, Ukrayna'ya destek konulu bir konferansta, Ukrayna'ya asker göndermenin ihtimal dışı olmadığını kaydeden Macron, bu kez de "Belki bir noktada Rus kuvvetlerine karşı koyması için kara operasyonu yapılması gerekecek. Fransa'nın gücü, bunu yapabilmesidir." ifadelerini kullandı.

  • Bakan Aşkın: 'Türkiye'nin dört bir yanında tesisler yapıyoruz'
    17 Mar Bakan Aşkın: "Türkiye'nin dört bir yanında tesisler yapıyoruz"

    Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Türkiye'nin dört bir yanında spor tesisleri yapıldığını belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde spor devrimi yaşandığını söyledi. Malatya'ya gelen Bakan Aşkın, Malatya Stadyumunda incelemelerde bulundu ve açıklamalarda bulundu. Ayrıca, Malatya'ya 4 bin kapasiteli ek yurt projeleri için çalışmaların sürdüğünü aktardı.

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Malatya'da Deprem Sonrası Yapılan Çalışmaları İnceledi
    17 Mar Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Malatya'da Deprem Sonrası Yapılan Çalışmaları İnceledi

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Malatya'da deprem sonrası yapılan çalışmaları incelemek üzere ziyarette bulundu. Yılmaz, kalıcı konutların inşa edilmesi ve alt yapı tamiratının yanı sıra sosyal donatıların da yapıldığını belirtti. Ayrıca, Malatya City alışveriş merkezinin restorasyonu tamamlanarak hizmete açıldı ve kentin ticaret hayatını canlandırmak için önemli bir rol oynayacağı ifade edildi.

  • Gençlik ve Spor Bakanı: Türkiye'de spor devrimi yaşanıyor
    17 Mar Gençlik ve Spor Bakanı: Türkiye'de spor devrimi yaşanıyor

    Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Türkiye'nin dört bir yanında spor tesisleri yapıldığını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde spor devrimi yaşandığını belirtti. Malatya'ya ziyaret gerçekleştiren Bakan Bak, Malatya Stadyumu'nda incelemelerde bulundu ve tesisin yeniden elden geçirileceğini açıkladı. Ayrıca, Malatya'da yapılan spor faaliyetleri ve Malatyaspor'un durumu hakkında da değerlendirmelerde bulundu.

  • MHP Genel Başkanı Bahçeli: Türk milletini yalnız bırakamazsın
    17 Mar MHP Genel Başkanı Bahçeli: Türk milletini yalnız bırakamazsın

    MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 31 Mart seçimlerine ilişkin, "Benim için bu bir final. Yasanın verdiği yetkiyle bu seçim son seçimim" yönündeki açıklamaları üzerine, "Ayrılamazsın, Türk milletini yalnız bırakamazsın, yanındayız.

  • Edirne'deki Bulgar Ortodoks Sveti Georgi Kilisesi'nin Rahibi Aleksandır Çıkırık'ın Ölümünün 1. Yılında Tören Düzenlendi
    17 Mar Edirne'deki Bulgar Ortodoks Sveti Georgi Kilisesi'nin Rahibi Aleksandır Çıkırık'ın Ölümünün 1. Yılında Tören Düzenlendi

    Edirne'deki Bulgar Ortodoks Sveti Georgi Kilisesi'nin rahibi Aleksandır Çıkırık'ın ölümünün 1. yılında mezarı başında tören düzenlendi. Törende konuşan Bulgaristan Cumhurbaşkanı Yardımcısı İliyana Yotova, Çıkırık'ın ülkesi için fedakarca görev yaptığını vurguladı. Edirne Valisi Yunus Sezer ise Çıkırık'ın Bulgar ve Türk vatandaşları arasında eşsiz bir köprü kurduğunu belirtti. Törene Çıkırık'ın ailesi ve çeşitli yetkililer katıldı.

  • Bahçeli: Cumhur İttifakı olarak yanındayız, beraberindeyiz
    17 Mar Bahçeli: Cumhur İttifakı olarak yanındayız, beraberindeyiz

    MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'son seçimim' sözlerine ilişkin, 'Ayrılamazsın, Türk milletini yalnız bırakamazsın. Cumhur İttifakı olarak yanındayız, beraberindeyiz. Yeni yüzyılın kurtarıcı lideri olarak sizi görmek istiyoruz' dedi.

  • AK Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç: 'Cumhurbaşkanımızın son seçiminde zafer hanesine Karabük'ü yazmamız lazım'
    17 Mar AK Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç: 'Cumhurbaşkanımızın son seçiminde zafer hanesine Karabük'ü yazmamız lazım'

    AK Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın son seçiminde Karabük'ü zaferine eklemek için gayret etmeleri gerektiğini söyledi. Karabük'te değişim ve dönüşüm ihtiyacının olduğunu vurgulayan Keskinkılıç, Karabük'ün deprem tehdidi altında olduğunu belirtti ve Karabük Belediyesi'nde değişim gerektiğini ifade etti.

  • MHP 14. Olağan Büyük Kurultayı Başladı
    17 Mar MHP 14. Olağan Büyük Kurultayı Başladı

    MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin sol kolu askılı olarak katıldığı 14. Olağan Büyük Kurultay, Ankara Spor Salonu'nda başladı. Kurultayda, Genel Başkan ve Merkez Yönetim Kurulu ile Merkez Disiplin Kurulu üyeleri seçilecek.

  • Atatürk Cumhuriyet Kulesinin ışık şovu havadan görüntülendi
    17 Mar Atatürk Cumhuriyet Kulesinin ışık şovu havadan görüntülendi

    Cumhuriyetin 100'üncü yılını temsil edecek olan Atatürk Cumhuriyet Kulesi, 18 Mart'ta açılacak. Kulede sanat galerisi, kütüphane, spor salonu, nikah salonu, seyir terası, restoran ve bilim merkezi gibi alanlar bulunacak. Açılış töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşecek ve Sinan Akçıl konseriyle başlayacak. Kule, Ankara'nın dört bir yanını kuş bakışı izleme fırsatı sunacak.

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Elazığ'da iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi Açıklaması
    17 Mar Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Elazığ'da iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi Açıklaması

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Şimdi bu huzur ve güven ortamında ben inanıyorum ki, Doğu ve Güneydoğu'nun büyüme hızı Türkiye ortalamasının üstünde olacak.

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: 'Ekonomimiz, 1 trilyon 119 milyar dolar bir büyüklüğe ulaştı'
    17 Mar Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Ekonomimiz, 1 trilyon 119 milyar dolar bir büyüklüğe ulaştı"

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, geçen yıl itibariyle Türkiye ekonomisinin 1 trilyon 119 milyar dolar bir büyüklüğe ulaştığını belirterek, "Türkiye olarak yine son 21 yıla baktığımızda, ortalama yıllık büyüme hızımız yüzde 5.4 olmuş, dünyadan 1.8 puan daha yüksek büyümüşüz.

  • KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Milli Teknoloji Merkezi'ni ziyaret etti
    16 Mar KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Milli Teknoloji Merkezi'ni ziyaret etti

    KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Merkezi'ni ziyaret ederek, İHA, SİHA, insansız helikopter ve insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma'nın üretimi ve çalışmalarını inceledi. Tatar, savunma sanayinin milli olmasının önemine vurgu yaparak, Türkiye'nin yeni yüzyılında önemli işlere imza atılacağına inandığını ifade etti.

  • CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır'dan seçim yasakları çağrısı
    16 Mar CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır'dan seçim yasakları çağrısı

    CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Nevşehir'de yaptığı konuşmada, Meclis Başkanlığı'nın seçim yasaklarıyla ilgili bildirimini hatırlatarak, tüm bakanlar ve Cumhurbaşkanı'na çağrıda bulundu.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Emeklilere bayram ikramiyesinde yüzde 50 artış
    16 Mar Cumhurbaşkanı Erdoğan: Emeklilere bayram ikramiyesinde yüzde 50 artış

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'daki Türkiye Yüzyılı Emekçileri İftar Buluşması'nda yaptığı konuşmada, emeklilere bayram ikramiyesinde yüzde 50 artış yapıldığını ve ödemelerin 2-5 Nisan arasında yapılacağını açıkladı. Ayrıca, asgari ücret desteğinin 700 liraya çıkarıldığını, memurların aylıklarında yüzde 50'ye yakın artış sağlandığını ve işçilerde sendikalaşma oranının yüzde 15'i geçtiğini belirtti.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ramazan Bayramı ikramiyelerini 2-5 Nisan tarihleri arasında emeklilerimizin hesabına yatıracağız
    16 Mar Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ramazan Bayramı ikramiyelerini 2-5 Nisan tarihleri arasında emeklilerimizin hesabına yatıracağız

    Emeklilerin bayram ikramiyelerinin ne zaman hesaplara yatacağı belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Ramazan Bayramı ikramiyelerini 2 ila 5 Nisan tarihleri arasında emeklilerimizin hesabına yatırmış olacağız'' diye konuştu.

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Belediyeyi ideolojik saplantılar için kullanmak gerçek belediyecilik değil
    16 Mar Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Belediyeyi ideolojik saplantılar için kullanmak gerçek belediyecilik değil

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Tunceli'nin Pertek ilçesinde yaptığı konuşmada, belediyeyi ideolojik amaçlar için kullanmanın gerçek belediyecilik olmadığını belirtti. Yılmaz, Recai Vural'ın seçilmesi halinde yeni projeler hayata geçireceğini ve gerçek belediyecilik anlayışını benimseyeceğini söyledi. Yerel seçimlerde genel siyasetin değil, hizmet odaklı belediyeciliğin önemli olduğunu vurguladı.

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: 31 Mart'ta yeni bir demokrasi şöleni yaşayacağız
    16 Mar Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: 31 Mart'ta yeni bir demokrasi şöleni yaşayacağız

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Elazığ'da düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, 31 Mart yerel seçimlerinin yeni bir demokrasi şöleni olacağını belirtti. Yılmaz, AK Parti'nin 30 yıllık tecrübe birikimiyle bu seçimlere de damga vuracaklarını söyledi. Ayrıca, Türkiye'nin ekonomik başarılarından bahseden Yılmaz, enflasyonun temel öncelikleri olduğunu ve bu konuda kararlılıkla çalıştıklarını ifade etti.

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Türkiye Yüzyılı, Tüm Milletin Yüzyılıdır
    16 Mar Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Türkiye Yüzyılı, Tüm Milletin Yüzyılıdır

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Tunceli'de gerçekleştirdiği programda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin yüzyılı olduğunu ve terörün herkesin düşmanı olduğunu belirtti. Yılmaz, kitap okumanın önemine vurgu yaparak, kütüphanelerin ve kitapların insanları zenginleştirdiğini söyledi. Ayrıca, Türkiye'nin yeni yüzyılda tüm milletin ve toplumun katkısıyla büyük başarılara imza atacağını ifade etti.

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tunceli'de ziyaretler gerçekleştirdi
    16 Mar Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tunceli'de ziyaretler gerçekleştirdi

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Tunceli'de bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Yılmaz, Tunceli Valiliği'ni ziyaret ederek brifing aldı ve iş dünyası ve kanaat önderleriyle bir araya geldi. Ayrıca Tuncelili iş adamı Kazım Güntaş tarafından yaptırılan kütüphane ve konferans salonunun açılışını gerçekleştirdi.

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Tunceli'de yeni kütüphane açılışında konuştu
    16 Mar Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Tunceli'de yeni kütüphane açılışında konuştu

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Ülkemizin her yöresinde yükselttiğimiz üniversiteler, teknokentler, araştırma merkezleri ve kütüphaneler insani gelişmişliğe verdiğimiz önemin en güzel göstergeleridir.

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz Elazığ Valiliğine Ziyarette Bulundu
    16 Mar Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz Elazığ Valiliğine Ziyarette Bulundu

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Elazığ Valiliğine ziyarette bulundu. Yılmaz, Vali Ömer Toraman ve diğer yetkililer tarafından Valilik binası girişinde karşılandı. Tören mangasını selamlayan Yılmaz, şeref defterini imzaladı. Vali Toraman ile makamında görüşen Yılmaz, il genelinde yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erzurum'da Cumhur İttifakı belediye başkan adaylarını tanıttı
    16 Mar Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erzurum'da Cumhur İttifakı belediye başkan adaylarını tanıttı

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart yerel seçim çalışmaları kapsamında Erzurum'a gelerek Cumhur İttifakı belediye başkan adaylarını tanıttı. Erdoğan, Erzurum'da her zaman başarılı sonuçlar elde edildiğini ve vatandaşlardan destek istedi. Miting sonrası Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediye başkan adayları da tanıtıldı.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel: 'Sizin Paranızla Sizin İradenizi Çalmaya Çalışıyorlar'
    16 Mar CHP Genel Başkanı Özgür Özel: "Sizin Paranızla Sizin İradenizi Çalmaya Çalışıyorlar"

    Çekmeköy- Sancaktepe-Sultanbeyli Metro hattının 6,5 kilometrelik ilk etap hattının açılışında konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanlığı örtülü ödeneğindeki anormal artışa tepki gösterdi. "Beşli çeteye para bulan, saray müteahhidine para bulan, yazlık saraya, kışlık saraya, uçan saraya, yüzen saraya para bulan, emekliye para bulmayan Tayyip Erdoğan'a 31 Mart'ta oy var mı?" diye soran Özel, “Başbakanlıktan sonra Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçince örtülü ödeneği Cumhurbaşkanlığına bağladılar. Geçen ay harcanan ödenek 218  milyon TL, bu ay harcanan örgülü ödemek 2 milyar TL. Seçim gelirken faturası olmadan, hesabı olmadan nereye harcandığı bilinmeyen 2 milyar TL harcamış Cumhurbaşkanı. Size yüzde 33 zam verenler bir ayda harcamaları 7 katına, sadece bir yılda kendi örtülü ödeneklerine yüzde 238 zam yapıyorlar. Yani sizin paranızla sizin iradenizi çalmaya çalışıyorlar” dedi. Hat 15 gün süreyle ücretsiz hizmet verecek.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Erzurum Türkiye Yüzyılı'nın Lideri Olacak
    16 Mar Cumhurbaşkanı Erdoğan: Erzurum Türkiye Yüzyılı'nın Lideri Olacak

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Cumhuriyet'imizin kurucu şehirlerinden biri olan Erzurum'un, Türkiye Yüzyılı'nın da lokomotifliğini üstleneceğinden şüphe duymuyorum.

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: 'Hiç kimsenin aracılığına ihtiyaç duymuyoruz'
    16 Mar Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: 'Hiç kimsenin aracılığına ihtiyaç duymuyoruz'

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Tunceli'de yaptığı konuşmada, terör örgütlerine ihtiyaç olmadığını vurgulayarak, insan odaklı bir yaklaşım benimsediklerini söyledi. Yılmaz, doğu ve güneydoğuya yapılan yatırımları da anlattı ve demokratik standartların sürekli gelişime açık olduğunu belirtti. Ayrıca, afet öncesi tedbirlerin önemine dikkat çekti ve kentsel dönüşüm konusunda işbirliğine hazır olduklarını ifade etti.

  • Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: 'Cumhurbaşkanı'mızın Arkasında Dimdik Durmalıyız'
    16 Mar Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: 'Cumhurbaşkanı'mızın Arkasında Dimdik Durmalıyız'

    Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Erzurum mitinginde yaptığı konuşmada, 14-28 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın arkasında durduklarını ve 31 Mart'ta da aynı şekilde durmaları gerektiğini belirtti. Tekin, eğitimde yapılan yatırımları anlatarak, halkın desteğiyle mücadele ettiklerini vurguladı ve yerel seçimlerin önemine dikkat çekti.

  • Fransızların Kurbağa Bacakları Tüketmesi Türleri Tehdit Ediyor
    16 Mar Fransızların Kurbağa Bacakları Tüketmesi Türleri Tehdit Ediyor

    Fransızların kurbağa bacağı tüketim alışkanlığı, bazı türlerin yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu ortaya çıkardı. Çevre aktivistleri, Fransız Cumhurbaşkanı'na gönderdikleri mektupta, her yıl 4.070 ton dondurulmuş kurbağa bacağı ithal edildiğini ve bu durumun türlerin sayısının azalmasına neden olduğunu iddia etti. Çevreciler, Fransa'nın azalan kurbağa türlerini korumasını ve ithalatın daha iyi izlenmesini talep ediyor.

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tunceli Valisi'ni ziyaret etti
    16 Mar Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tunceli Valisi'ni ziyaret etti

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu'na ziyarette bulundu. Yılmaz, Valilik binası girişinde karşılandı ve çeşitli programlara katıldı. Vali Tekbıyıkoğlu ile görüşen Yılmaz, il genelinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

  • Somali'de Recep Tayyip Erdoğan Hastanesinde İlk Kez Açık Kalp Ameliyatı Yapıldı
    16 Mar Somali'de Recep Tayyip Erdoğan Hastanesinde İlk Kez Açık Kalp Ameliyatı Yapıldı

    Somali'nin en büyük hastanesi olan, başkent Mogadişu'daki Recep Tayyip Erdoğan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ilk kez açık kalp ameliyatı yapıldı. Ameliyatın başarıyla gerçekleştirildiği belirtilirken, hastanın gözetim altında olduğu ifade edildi. Hastanenin resmi açılışı 2015 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla yapılmıştı.

  • Çin ve Angola arasındaki ilişkiler stratejik işbirliği ortaklığı seviyesine yükseltildi
    16 Mar Çin ve Angola arasındaki ilişkiler stratejik işbirliği ortaklığı seviyesine yükseltildi

    Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Angola Cumhurbaşkanı Joao Lourenco ile gerçekleştirdiği görüşmede, Çin-Angola ilişkilerinin kapsamlı stratejik işbirliği ortaklığı seviyesine yükseltildiğini duyurdu. Xi, iki ülke ilişkilerinin uluslararası arenadaki değişikliklere yenik düşmediğini ve iki halka fayda sağladığını belirtti.

  • Türkiye Ulus Markalama Forumu'nda uzmanlar bir araya geldi
    16 Mar Türkiye Ulus Markalama Forumu'nda uzmanlar bir araya geldi

    Türkiye Ulus Markalama Forumu'nda sunulan bildiriler, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından kitap haline getirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Türkiye ve Dünyadan Ulus Markalama Tecrübe Paylaşımları' başlıklı kitabın tanıtımını yaptı. Kitapta, ulus markalama stratejileri ve algı yönetiminin önemi üzerine konuşuldu.

  • Senegal'de Muhalif Lider Sonko, Seçimi İlk Turda Kazanacaklarını Söyledi
    16 Mar Senegal'de Muhalif Lider Sonko, Seçimi İlk Turda Kazanacaklarını Söyledi

    Senegal'de dün serbest kalan muhalif lider Ousmane Sonko, 24 Mart'taki cumhurbaşkanı seçimini ilk turda kazanacaklarını söyledi. Sonko, seçimlerin şeffaf düzenlenmesi konusunda uyarılarda bulunurken, destekçilerine de seçime güçlü katılım çağrısında bulundu. Ayrıca Sonko, seçimi kazandıktan sonra para biriminde reform yapmayı planladığını belirtti. Sonko'nun sağ kolu olan Bassirou Diomaye Faye ise cumhurbaşkanı adayı olarak gösterildi.

  • Erdoğan, Erzurum mitinginde halka seslenecek ve İstanbul'da iftar programına katılacak
    16 Mar Erdoğan, Erzurum mitinginde halka seslenecek ve İstanbul'da iftar programına katılacak

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum'da miting yapacak ve İstanbul'da Türkiye Yüzyılı'nın Emekçileri İftar Programı'na katılacak. Erzurum mitingi saat 14.30'da başlayacak, İstanbul'daki iftar programı ise saat 19.19'da gerçekleşecek.

  • Emine Erdoğan: Türk insanını diğer milletlerden ayıran birlik ve dayanışma kültürüdür
    16 Mar Emine Erdoğan: Türk insanını diğer milletlerden ayıran birlik ve dayanışma kültürüdür

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Türk insanını diğer milletlerden ayıranın, Anadolu irfanından mülhem birlik ve dayanışma kültürü olduğunu belirtti. Emine Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, sivil toplumda aktif çalıştıkları gönüllü arkadaşlarıyla buluştuklarını ve ortak çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunduklarını ifade etti.

  • Meral Akşener'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrı: Emeklinin oyuna talibim
    15 Mar Meral Akşener'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrı: Emeklinin oyuna talibim

    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Bursa'da yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenerek, emeklilere bayramda ikramiye ve zam yapılmasını istedi. Akşener ayrıca atanamayan öğretmenlerin ve haksızlığa uğrayan gençlerin oyuna talip olduğunu belirtti.

  • AK Parti, Atatürk Havalimanı'nda Yeniden Büyük İstanbul Mitingi düzenleyecek
    15 Mar AK Parti, Atatürk Havalimanı'nda Yeniden Büyük İstanbul Mitingi düzenleyecek

    AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 24 Mart Pazar günü Atatürk Havalimanı'nda Yeniden Büyük İstanbul Mitingi düzenleyeceklerini duyurdu. Kabaktepe, mitinge tüm İstanbullu vatandaşları davet etti.

  • İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Buğra Kavuncu Eleştirilere Tepki Gösterdi
    15 Mar İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Buğra Kavuncu Eleştirilere Tepki Gösterdi

    İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Buğra Kavuncu, aday gösterilmesinin ardından kendisine yöneltilen eleştirilere tepki gösterdi. Kavuncu, eleştirilere vesayetçi bir kafa olduğunu belirterek yanıt verdi ve İYİ Parti'nin İstanbul'da hür ve müstakil hareket edeceğini vurguladı. Ayrıca, Kavuncu, 2023 Cumhurbaşkanı Seçimi'nde Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'a çağrıda bulunduklarını ancak davetin kabul edilmediğini ifade etti.

  • Erdoğan: Türk, Kürt, Zaza, Alevi, Sünni ayrımı yapmadan 85 milyonun her bir ferdini samimiyetle bağrımıza basıyoruz
    15 Mar Erdoğan: Türk, Kürt, Zaza, Alevi, Sünni ayrımı yapmadan 85 milyonun her bir ferdini samimiyetle bağrımıza basıyoruz

    Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hakkari'de düzenlenen mitingde Türk, Kürt, Zaza, Alevi, Sünni ayrımı yapmadan 85 milyonun her bir ferdini samimiyetle bağrına bastıklarını söyledi. Erdoğan, eski Türkiye'de milletin her kesiminin çeşitli mağduriyetler yaşadığını ve çoğunluğun ötekileştirildiğini belirtti. Ayrıca, Hakkarili kardeşlere 2 bin kişilik istihdam müjdesi verdi.

  • Meral Akşener: Seçimlerde milletin derdi konuşulmuyor
    15 Mar Meral Akşener: Seçimlerde milletin derdi konuşulmuyor

    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Bursa'da düzenlenen bir iftar programında yaptığı konuşmada, seçimlerde milletin derdinin konuşulmadığını ve sonucunda milletin çırak çıktığını belirtti. Akşener, Türkiye'ye nefes aldırmak için İYİ Parti olarak yola çıktıklarını ve kazanmamayı tercih ettiklerini söyledi. Ayrıca, emeklilerin durumunu dile getirerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenen Akşener, emeklilerin oyuna talip olduğunu ifade etti.

  • Almanya, Polonya ve Fransa Ukrayna'ya Desteklerini Sürdürüyor
    15 Mar Almanya, Polonya ve Fransa Ukrayna'ya Desteklerini Sürdürüyor

    Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Polonya Başbakanı Donald Tusk, Almanya'da düzenlenen basın toplantısında Ukrayna'ya desteklerini açıkladı. Üç lider, birlik içinde olduklarını ve Rusya ile savaş içerisinde olmadıklarını belirtti. Weimar Üçlüsü olarak bilinen üç ülke, Ukrayna'ya silah temin edecek ve askeri teçhizat üretiminde işbirliği yapacaklarını duyurdu.

  • Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, İmam Serahsi Camisi'nde iftar verdi
    15 Mar Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, İmam Serahsi Camisi'nde iftar verdi

    Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Bişkek'teki Cumhuriyet Merkez İmam Serahsi Camisi'nde toplanan vatandaşlarla birlikte akşam namazını kıldı ve iftar yaptı. Caparov, cemaate hitap ederek ramazan ayını kutladı ve ülkede yayılan kızamık hastalığına dikkat çekti. Ayrıca, vatandaşlara aşı olmayan çocuklarının sağlığı için aşı yaptırma çağrısında bulundu. İftar programında Kırgızistan mutfağından geleneksel lezzetler ikram edildi.

  • Akşener'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrı! 2 madde sayıp 'Bunları yaparsan oylar senin' dedi
    15 Mar Akşener'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrı! 2 madde sayıp "Bunları yaparsan oylar senin" dedi

    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yerel seçimler öncesi Bursa'da esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Burada yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenen Akşener, "Emeklilere bayramda 7 bin lira ikramiye ve bütün emeklilere 10 bin lira zam vermen gerekiyor. 31 Mart'a kadar bunları yap; oylar senin olsun. Cumhuriyetin yüzüncü yılında 100 bin öğretmenin tayinini hemen yapın. Atanamamış öğretmenlerin oyu senin olsun." ifadelerini kullandı.

  • Kazakistan Cumhurbaşkanı Cömert Tokayev, Kazakistan'ın yeni akademik tarihini yazmak için çalışmaların sürdüğünü belirtti
    15 Mar Kazakistan Cumhurbaşkanı Cömert Tokayev, Kazakistan'ın yeni akademik tarihini yazmak için çalışmaların sürdüğünü belirtti

    Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Cuci Han Ulusu Araştırma Enstitüsü'nün kurulduğunu ve 250'den fazla bilim insanının yer aldığı 7 ciltlik Kazakistan'ın yeni bir akademik tarihinin yazılması için çalışmaların devam ettiğini açıkladı. Tokayev ayrıca, Kazakistan'ın ideolojik alanda da yön belirlemesi gerektiğini ve geçmişe takılıp kalmamanın önemini vurguladı. Kazak dilinin kullanımının genişletilmesinin devlet politikasının temel önceliği olduğunu belirten Tokayev, Altın Ordu Devleti'nin Kazakistan'ın uluslararası arenadaki imajının inşasında daha aktif olarak kullanılması gerektiğini ifade etti.

  • Meral Akşener'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrı: 100 bin öğretmen atamasını yap
    15 Mar Meral Akşener'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrı: 100 bin öğretmen atamasını yap

    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Bursa'da yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenerek, seçime 16 gün kala 100 bin öğretmen atamasını yapmasını istedi. Akşener, atanamayan öğretmenlerin oyunu almak için bu adımı atması gerektiğini belirtti.

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Azerbaycanlı yetkililerle görüştü
    15 Mar Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Azerbaycanlı yetkililerle görüştü

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Azerbaycan, Türkiye ve Gürcistan Dışişleri Bakanları 9. Toplantısı için Bakü'ye geldi. Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev ile bir araya geldi. Görüşmelerde Azerbaycan ile Türkiye arasındaki ittifak ilişkileri ve bölgesel durum ele alındı.

  • Senegal'de Ousmane Sonko'nun destekçileri liderlerinin evinin önünde bekliyor
    15 Mar Senegal'de Ousmane Sonko'nun destekçileri liderlerinin evinin önünde bekliyor

    Senegal'de dün serbest bırakılan muhalif lider Ousmane Sonko'nun destekçileri, liderlerinin evinin önünde bekleyişini sürdürüyor. Ellerinde bayraklar ve liderlerin fotoğrafları bulunan yaklaşık 100 kişi, zaman zaman şarkılar söylüyor ve tezahüratta bulunuyor. Sonko ve sağ kolu olan Cumhurbaşkanı adayı Bassirou Diomaye Faye'nin bugün gazetecilerin karşısına çıkması bekleniyor. Seçime 3 hafta kala yaşanan erteleme sonrası tansiyonu düşürmek için ulusal diyalog ve siyasi genel af sözü veren Cumhurbaşkanı Macky Sall, Sall, kurumsal ve anayasal darbe yapmakla suçlanmıştı.

Advertisement