Avukat Aksoy'a 3 Yıl Hapis Cezası - Son Dakika
Güncel

Avukat Aksoy'a 3 Yıl Hapis Cezası

Avukat Aksoy\'a 3 Yıl Hapis Cezası

İZMİR'de FETÖ/PDY'ye yönelik operasyon kapsamında tutuklanan avukat Ali Aksoy, başka bir soruşturmanın ardından açılan ve tutuksuz yargılandığı davada, 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

17.11.2016 14:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İZMİR'de FETÖ/PDY'ye yönelik operasyon kapsamında tutuklanan avukat Ali Aksoy, başka bir soruşturmanın ardından açılan ve tutuksuz yargılandığı davada, 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, Aksoy'a verilen cezayı ertelemedi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato'nun 2014'te yürüttüğü paralel yapıya yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan bazı şüphelilerin avukatlığını yapan Ali Aksoy'un, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Bozyaka Hizmet Binası önünde basın mensuplarına yaptığı açıklamada Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi Başkanı Engin Dinç, Başsavcıvekili Okan Bato ve İzmir Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü Kudret Dikmen'in isimlerini açıkça deşifre ederek hedef gösterdiği öne sürüldü. Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı Ömer Doğruöz, avukat Ali Aksoy hakkında 'Açıklama ve yayınlama suçunun basın ve yayın yoluyla işlenmesi' suçlamasıyla ağır ceza mahkemesinde yargılanması için dava açtı.

BERAATİNİ İSTEDİ

İzmir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın son duruşmasına, FETÖ/PDY'nin darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan avukat Ali Aksoy Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Aksoy, olay tarihinde müdafilik görevinde bulunduğunu, basın aracılığıyla yaptığı açıklamanın da müvekkillerinin haklarını korumaya yönelik olduğunu, suç teşkil eden herhangi bir davranışta bulunmadığını belirtip, beraatine karar verilmesini talep etti.

MAHKEME HEYETİNDEN 'HASSAS DÖNEM' VURGUSU

Mahkeme heyeti, terörle mücadele eden Engin Dinç, Okan Bato ve Kudret Dikmen'in isimlerini basın yoluyla ifşa ederek bunları hedef gösterdiği iddiasıyla, sanık Ali Aksoy'u 3 yıl hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, sanığın yargılama esnasındaki davranışlarını da göz önünde bulundurarak, cezasında herhangi bir indirime gitmedi ve ertelemedi. Mahkeme heyeti kısa kararında suçun, devletin kamu kurum ve kuruluşlarına sızmış bir terör örgütüne yönelik suç soruşturmalarının başlatıldığı bir zamanda, örgütle mücadele için kamuoyunun ortak bilinç ve desteğinin gerektiği hassas bir dönemde işlenmiş olduğuna dikkat çekti.

- İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Avukat Aksoy'a 3 Yıl Hapis Cezası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement