Avukat Aras: "200 Milyon Euro'luk Yatırım Engelleniyor" - Son Dakika
Güncel

Avukat Aras: "200 Milyon Euro'luk Yatırım Engelleniyor"

Avukat Aras: "200 Milyon Euro\'luk Yatırım Engelleniyor"

YDA Dalaman Havalimanı Avukatı Turan Aras, Dalaman Havalimanına yapılmakta olan 200 Milyon Euro değerindeki yatırımın, sözleşmesi sona ermiş işgalci durumundaki kiracılar tarafından geciktirildiğini söyledi.

14.08.2016 14:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

YDA Dalaman Havalimanı Avukatı Turan Aras, Dalaman Havalimanına yapılmakta olan 200 Milyon Euro değerindeki yatırımın, sözleşmesi sona ermiş işgalci durumundaki kiracılar tarafından geciktirildiğini söyledi.

Aras, YDA'nın kiracısı olduklarını iddia ederek, mağdur edildiklerini ileri süren kişilerin YDA'nın kiracısı olmadığını açıkladı. Bu yönde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını dile getiren Aras, havalimanında yaptığı açıklamada, "Şahısların Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ) ile yaptıkları sözleşmeleri bitmiş, sona ermiş, zaten bizim muhatabımız değiller." dedi.

3 kiracının kargaşası sonucu devam eden inşaatların geciktiğini vurgulayan Avukat Turan Aras, "Bu arkadaşlar iç hatlar terminalini devir aldığımız günden itibaren, kira sözleşmeleri kendiliğinden sona erdiği halde orayı işgal etmişlerdir. Biz bu işgal karşısında haksız işgalci olan bu kiracıları kollarından tutup atmadık. Ne yaptık? Yargı hakkımızı kullandık. Bunların haksız işgal ettikleri bu yerden çıkarılmaları için mahkemeye gittik. Mahkeme sonucunda Yargıtay kararı bizi haklı gördü. 'Evet siz bu davada haklısınız dedi.' Şu anda yargı yolunun bitmesini bekliyoruz." diye konuştu

"Mağdur olan YDA ve bölge ekonomisi"

Mağdur olanın iddia edildiği gibi kiracılar değil, YDA ve bölge ekonomisi olduğunu ileri süren Aras, "Çok ciddi bir yatırım ile yeni bir dış hatlar terminali yapılacak. Bu yeni iş imkanı, yeni iş olanakları, yeni turizm girdisi sağlayabilecek, uçak kapasitesini arttırabilecek bir havalimanı. Bu arkadaşlar burayı haksız işgal ettikleri için binayı yıkarak, inşaatı hızlandıramıyoruz. Hızlandıramayınca da sıkıntı yaşıyor müvekkil şirket. Bu durum aynı zamanda bölgeye de bölge ekonomisine de bölgede istihdam sağlanacak insanlara da zarar veriyor. Yani 3 kişinin haksız kazanacağı bir para nedeni ile girdikleri bir hırs uğruna şuanda mağdur olan biziz. Aynı zamanda mağdur olan kamudur, bölgedir ve bölgede çalışacak insanlardır." dedi.

"Haber gerçeği yansıtmıyor"

Basında yer alan haberin kesinlikle gerçeği yansıtmadığını belirten Aras, "Her şey hukuk kuralları çerçevesinde ilerliyor. Kimseye haksız bir şey yapılmamıştır. Kimseye farklı bir uygulama yapılmamıştır. Bu arkadaşlar hiçbir zaman anlaşmaya yönelik bir yol temin etmediler. Kendilerine menfaat sağlamak için çaba sarf ettiler." ifadelerini kullandı.

"200 Milyon Euro'luk yatırım engelleniyor"

Havalimanındaki yatırımın 200 milyon Euro'luk bir yatırım olduğunun altını çizen Turan Aras, şunları kaydetti:

" Türkiye'nin ekonomisinin ve turizm gelirlerinin can alıcı noktasında bulunan Dalaman'da bölgenin, Muğla ilinin en büyük yatırımıdır. Şunu da belirtmek istiyorum ki YDA özveride bulunup, havalimanını parasını almadan büyütmüştür. Avrupa'da çok ciddi ölçülerde büyüklüğü olabilecek bir dış hatlar terminali oluşturmak istediğimiz bu noktada, bu arkadaşlar 1 buçuk yıldır, YDA'ya zarar veriyorlar. Bir kuruş para ödemeden burada oturdular. Mal sattılar, para kazandılar, ama bize bir kuruş para ödemediler." - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Avukat Aras: '200 Milyon Euro'luk Yatırım Engelleniyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement