F.Bahçe'ye Şampiyonlar Ligi Kararı Çıkabilir - Son Dakika
Spor

F.Bahçe'ye Şampiyonlar Ligi Kararı Çıkabilir

Avukat Emre Kapukaya, Fenerbahçe'nin İsviçre Federal Mahkemesi'ne yaptığı başvuruyu değerlendirdi.

25.06.2014 10:33  Güncelleme: 11:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avukat Emre Kapukaya, AYM kararlarının önemine değinirken İsviçre Federal Mahkemesine yapılan başvurunun tüm detaylarını ve çıkabilecek Avrupa kararlarını Europosport.com Türkiye'ye değerlendirdi.

FENERBAHÇE 2 YIL MEN CEZASI ALMIŞTI

Kamuoyunda 'şike davasi' olarak bilinen Fenerbahçe yargılamasındaki polis fezlekeleri, özel yetkili savcı tarafından hazırlanan iddianame ve ÖYM kararlarının dönemin TFF yetkilileri ve diğer kanallarla UEFA'ya iletilmesi sonucu UEFA disiplin kurullari kararıyla FB Avrupa Kupaları'ndan 2 yıl men cezası almıştı.

CEZADA İNDİRİM YAPILMAMIŞTI

Buna karsi CAS nezdinde yapılan başvuru da "Kabul formunun yanlış doldurulması icin UEFA'nin Fenerbahçe hakkında kovuşturma açma yetkisinin bulunmadığına oybirliği ile karar verilmiş olmasına karşın Fenerbahçe'nin cezasında bir indirim yapılmamıştı. Ayrıca "Kurul çoğunluğu UEFA'nın Fenerbahçe hakkında disiplin soruşturması başlatma yetkisinin bulunduğunu düşünmektedir" diyerek bir karşı oya karşın 2'ye 1 oyla UEFA'nın Fenerbahçe'ye iddia edilen yerel lig maçlari için ceza verebileceğine hükmetmiştir.

FENERBAHÇE, FEDERAL MAHKEMEYE BAŞVURMUŞTU

Fenerbahçe bu karar üzerine İsviçre Federal Devletler Özel Hukuk Kanunu (LDIP) 190. maddesinin kendine tanıdığı hakkı kullanıp süresinde İsvicre Federal Mahkemesine başvurmuştur. Bu basvuru da CAS kararının "Kamu düzenine" aykırı olduğu iddiasi dile getirilmiş ve karar verilene kadar da CAS Kararının yürütmesinin durdurulmasını talep etmiştir. Burada hem yalan beyandan ceza verilemeyeceğine hükmedilmesine rağmen UEFA Disiplin Kontrol Komitesi'nin verdiği ceza miktarında değişiklik yapılmaması hem de UEFA'nın Fenerbahçe'ye ceza vermesi yetkisi olmadığına ilişkin muhalif CAS Hakem oyunu gerekce göstererek bir başvuru yapılmış ve bu basvuru İsviçre Federal Mahkemesi tarafından incelenmeye değer görülerek esasa kaydedilmiştir.

10 GÜN İÇİNDE ŞAMPİYONLAR LİGİ KARARI AÇIKLANIR

Bu aşamadan sonra öncelikle yürütmenin durdurulması yani Fenerbahçe'nin derhal Şampiyonlar Ligi'ne alınması ile ilgili bir karar verilecektir. Bu kararın Şampiyonlar Ligi takvimi de göz önüne alınınca en geç 10 gün içinde verileceği beklentisi içindeyim. Bundan sonra esas hakkında nihai karar verilecek ancak bu kararın Federal Mahkeme iş yükü ve işleyişi de göz önüne alınınca birkaç ayı bulabileceği değerlendirilebilir.

ASIL KRİTİK KARARI ANAYASA MAHKEMESİ VERECEK

Türkiye de İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği Yeniden Yargılama karari da UEFA kararları yerel rapor, fezleke ve mahkeme kararlarına dayanan men cezasının değerlendirilmesinde İsviçre Federal Mahkemesi nezdinde önemli olacaktır. Ancak asıl kritik kararın Anayasa Mahkemesi'nin vereceği olası "Adil yargılanma hak ihlali" kararı olacağını söyleyebiliriz. Zira Anayasa ve Uluslararası sözleşmelere göre verilecek böyle bir kararın Avrupa Hukuk mercilerinin tamamında geçerli olacağı değerlendirildiğinde tüm mahkeme ve TFF ile UEFA dahil tüm disiplin yargılaması kararlarının sorgulanacağı bir döneme kesin olarak girmiş olacağız.

F.Bahçe\'ye Şampiyonlar Ligi Kararı Çıkabilir
Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor F.Bahçe'ye Şampiyonlar Ligi Kararı Çıkabilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (34)

  • fenerli kilis: Bu yil sampi.ligindeyiz ins..hakkimizdi zaten .. cincon 1.on elemede tromso yada viking miking bir mahalle takimina elenir.. 28 16 Yanıtla gsli: sizi gidi ezikler siziiii...2 yıldır şampıyonlar lıgı gruplarından cıkan ceyrek fınal oynayan 2 yıldır sizin başınızı eze eze 10ar puan farkla sampıyon olan takım,2 yıldır super kupada basınıza vura vura kupa alan takım,bu yılda şampiyonlar lıgıne gıder gruplardan cıkar ceyrek fınal oynar,sız de star tvden bızı ızlemeye devam edersınız..sizi gidi şikeciler sizi hemen bır ışık gorunce sazan gıbı atlıyosunuz,gecen yılda bu sekılde fb medyası sızı kandırdı uyuttu boş yere umutlandırdı sonuc ne oldu,cezanız tescıllendı,siz bu yılda yaygara cıkarın umutlanın şampıyonlar lıgı torbaları bellı olunca hangı torbada oldugunuzu görürsünüz..uefa hangı aldıgı karardan gerı donmüş bugune kadar..sizi gidi azizeciler siziii.. 0 0 gsli: şikeci geldınız şikecisiniz şikeci gıdeceksınız bu dunyadan..şikeci takımın ezik taraftarı..ıllakı sampıyonlar lıgı oynamak ıstıyosanız gıdıp playstatıonu aç,kolu elıne al..şampıyonlar lıgı grup maclarından sonra 0 cektıkten sonra playstatıonu kapatmayı unutma,kapat sütünü de iç yat,hadı sıze ıyı uykular.. 0 0
  • s.ş?ahin: Avrupada torpil olmuyor azizim 14 23 Yanıtla
  • hasret: bence gidemediği şampiyonlar ligi kupası da Real Madrid den alınıp fenere verilsin. o kadar masa başında çalıştılar. 13 20 Yanıtla
  • En büyük Gs: ulan fbliler utanıcağınızı bilsem yüzünüze tükürürdüm ama ondan da anlamazsınız ki siz :) 14 15 Yanıtla
  • Gürhan TUNALI: Fenerbahçe direkt olarak Şampiyonlar Ligine gider, gs ön eleme oynar ve sonrasında nalları toplar. galatasaray alınan bu kararların kokusunu önceden aldı ve sözüm ona küçülmeye gidiyorum ayaklarına yattı. Ödenmeyen transfer ücretleri, sahaya çıkmamalar, hocasını göndermeler hep bu gelişmelerin birer alameti. Bundan sonra ki gelişmeler tam bir mahalle düğünü, izleyip görelim:))) 18 10 Yanıtla Bİ02: Aziz yıldırımdan öğrendiğiniz roman havasını oynamaya sizde alışmışsınız. Sığır geldiniz sığır gideceksiniz. Hangi transfer ücretini ödemedi ? sahaya siz serfesizsiniz diye çıkmadık. Siz aykut u niye gönderdiniz? Hep yorum yorum. biraz icratınız olsun. şampiyonlar ligine gittin de ne yaptın? Bizim ne yaptığımızı anlatmayayım istersen! mağarandan çık da dünya anlatsın GALATASARAYIN büyüklüğünü sana. 0 0
  • gsli: sizi gidi ezikler siziiii...2 yıldır şampıyonlar lıgı gruplarından cıkan ceyrek fınal oynayan 2 yıldır sizin başınızı eze eze 10ar puan farkla sampıyon olan takım,2 yıldır super kupada basınıza vura vura kupa alan takım,bu yılda şampiyonlar lıgıne gıder gruplardan cıkar ceyrek fınal oynar,sız de star tvden bızı ızlemeye devam edersınız..sizi gidi şikeciler sizi hemen bır ışık gorunce sazan gıbı atlıyosunuz,gecen yılda bu sekılde fb medyası sızı kandırdı uyuttu boş yere umutlandırdı sonuc ne oldu,cezanız tescıllendı,siz bu yılda yaygara cıkarın umutlanın şampıyonlar lıgı torbaları bellı olunca hangı torbada oldugunuzu görürsünüz..uefa hangı aldıgı karardan gerı donmüş bugune kadar..sizi gidi azizeciler siziii.. 11 17 Yanıtla GSLİ: NERESI YALAN ÖKÜZCÜK SEN SOYLE BAKAYIM DA BEN SENIN AGZININ PAYINI VEREYIM.. 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Danimarka'da spor kuruluşları ve spor kulüpleri ile bir araya geldi
    12:34 Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Danimarka'da spor kuruluşları ve spor kulüpleri ile bir araya geldi

    Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Hizmet Müdürü Aydın Çetin ve Proje Koordinatörü Özgür Özdemir, Sosyal İçerme İçin Spor Projesi kapsamında yapılacak işbaşı ve gözlem faaliyetlerinin hazırlığı için Danimarka'da spor kuruluşları ve spor kulüpleri ile bir araya geldi. Proje kapsamında çalışan personelin hareketliliğini sağlamak amacıyla 10 kişilik bir ekiple nisan ayında Danimarka'ya gidileceği belirtildi.

  • Karşıyaka Spor Kulübü Taraftaları Bir İlke İmza Atarak Statlarının Yapılması İçin Miting Düzenledi
    12:23 Karşıyaka Spor Kulübü Taraftaları Bir İlke İmza Atarak Statlarının Yapılması İçin Miting Düzenledi

    Karşıyaka Spor Kulübü taraftarları bir ilke imza atarak 2015 yılında yeni stadyum projesi yapmak için yıkılan eski Karşıyaka İlçe Stadı’nın yeniden yapılması için miting düzenledi. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı İlker Ergüllü, “10 yıl önce yıkıldı ve artık biz stadyumumuzu geri istiyoruz” dedi. Mitinge katılan CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay da bakanlığın stadı yapmaması halinde belediye olarak yapmaya hazır olduklarını söyledi.

  • MKE Ankaragücü, Bitexen Antalyaspor maçı için Antalya'da kampa girdi
    12:13 MKE Ankaragücü, Bitexen Antalyaspor maçı için Antalya'da kampa girdi

    MKE Ankaragücü, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında 2 Nisan Salı günü deplasmanda oynayacağı Bitexen Antalyaspor maçı için Antalya'da kampa girdi. Serik ilçesine bağlı Belek Turizm Merkezi'nde 4 günlük kampa girecek teknik direktör Emre Belözoğlu yönetimindeki sarı-lacivertliler, Antalyaspor maçının hazırlıklarını burada sürdürecek. Ligde 33 puanla 14. sırada yer alan başkent ekibi, 2 Nisan'da oynayacağı maç sonrası Ankara'ya dönecek.

  • Jandarma Personeline Tarım Araçları Güvenli Kullanımı Eğitimi Veriliyor
    12:07 Jandarma Personeline Tarım Araçları Güvenli Kullanımı Eğitimi Veriliyor

    Jandarma Genel Komutanlığı, emniyet ve asayişin sağlanması için zorlu iklim ve arazi koşullarında görev yapan personeline kırsal alanlarda traktör kazalarını azaltmak amacıyla Bursa'da 'Tarım Araçlarının Güvenli Kullanımı Eğitimi' uyguluyor. Eğitimlerde tarım araçlarının sürüşe başlamadan önce ve sürüş sırasında yapılacak işlemler, kazaların nedenleri, sürücülerde gereken belgeler ve malzemeler konularında teorik ve uygulamalı dersler veriliyor.

  • Bilecikli sporcular Kocaeli'den madalyalarla döndü
    11:55 Bilecikli sporcular Kocaeli'den madalyalarla döndü

    Kocaeli Uluslararası Judo Turnuvası'nda mücadele eden Bilecikli sporcular, Süper Minikler kategorisinde başarılı performans sergileyerek madalyalar kazandı. Aybars Ali Akpınar gümüş, Rüzgar Su ise bronz madalya elde etti. Gençlik ve Spor İl Müdürü Yasin Özdemir, sporcuları ve antrenörü tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

  • Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, gençlerle iftar sofrasında buluştu
    11:53 Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, gençlerle iftar sofrasında buluştu

    Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, Muğla'da eğitim alan ve Menteşe Turgutreis KYK Yurdunda kalan gençlerle iftar sofrasında buluştu. İftarın ardından gençlerle sohbet eden Vali Akbıyık, tavsiyelerde bulunarak başarılar diledi. Programa üniversite rektörü, kaymakam, gençlik ve spor il müdürü ve il müftüsü de katıldı.

  • Taraftarların gözü kulağı yoldaydı! İsmail Kartal ve takımı, lige devam etmek istiyor
    11:47 Taraftarların gözü kulağı yoldaydı! İsmail Kartal ve takımı, lige devam etmek istiyor

    Olaylı Trabzonspor maçında yaşananların ardından ligden çekilmeyi gündemine alan Fenerbahçe'de teknik direktör İsmail Kartal ve ekibi, lige devam etmek istiyor.

  • P. Karşıyaka, Bahçeşehir Koleji'ni konuk edecek
    11:41 P. Karşıyaka, Bahçeşehir Koleji'ni konuk edecek

    Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin 25. haftasında P. Karşıyaka, yarın Bahçeşehir Koleji'ni evinde ağırlayacak. Karşılaşma öncesinde ev sahibi P. Karşıyaka 4. sırada yer alırken, konuk ekip Bahçeşehir Koleji ise 13. sırada bulunuyor. İki takım arasında oynanan ilk devre müsabakasını P. Karşıyaka kazanmıştı.

  • Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Şampiyona Ödül Törenine Katıldı
    11:28 Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Şampiyona Ödül Törenine Katıldı

    Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Erdemli Atış Poligonu'nda düzenlenen Ateşli Silahlar Türkiye Şampiyonası ve Para Atıcılık Tüm Dallar Türkiye Şampiyonası ödül törenine katıldı. Vali Pehlivan, tesisin Türkiye'de bir numara olduğunu belirterek, ulusal ve uluslararası etkinliklere ev sahipliği yapmak istediklerini söyledi. Mersin'in faaliyetlerle yıldızının giderek daha da parladığını vurgulayan Pehlivan, spor kenti olan Mersin'in altyapısının güçlü olduğunu ifade etti. Törende dereceye giren sporculara ödüller takdim edildi. Vali Pehlivan ve beraberindeki heyet, Atakaş Hatayspor'un antrenmanlarını yaptığı tesisleri de inceledi.

  • CHP Çeşme Belediye Başkan Adayı Lal Denizli:
    11:24 CHP Çeşme Belediye Başkan Adayı Lal Denizli: "419 Hanelik Sosyal Konut Projesini Benim Dönemimde Çeşme Halkı ile Buluşturacağız"

    Çeşme’nin ilk kadın belediye başkanı olmaya hazırlanan CHP Çeşme Belediye Başkan Adayı Lal Denizli seçime günler kala temposunu arttırarak çalışmalarına devam ediyor. Adaylık sürecini ve projelerini ANKA Haber Ajansına anlatan Denizli, Çeşme’nin en büyük ihtiyaçlarından birinin sosyal konut olduğunu belirterek "Ekonomimizin geldiği yer itibarıyla alım gücünün düşmesi ile birlikte sosyal konut Çeşme’de ciddi bir beklenti. Biz de zaten bu konuyu proje lansmanımızda duyurduğumuz gibi 419 hanelik bir sosyal konut projesini Çeşme halkı ile benim dönemimde buluşturacağız” dedi.

  • Galatasaraylı ve Fenerbahçeli Taraftarlar Sındırgı'da İftar Yaptı
    11:12 Galatasaraylı ve Fenerbahçeli Taraftarlar Sındırgı'da İftar Yaptı

    Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde düzenlenen iftar programında Galatasaraylı ve Fenerbahçeli taraftarlar bir araya geldi. Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, dostluğun önemine vurgu yaparak, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Galatasaray taraftarı Mehmet Ziya Bağcı ise organizasyonun her yıl büyütülmek istendiğini ve diğer takım taraftarlarının da destek verdiğini belirtti. Sındırgı Belediyespor Başkanı Tufan Gürlek ise emeği geçenlere teşekkür etti.

  • Alves Kablo Ampute Futbol Kulübü, 2023-2024 sezonunu şampiyon tamamladı
    11:12 Alves Kablo Ampute Futbol Kulübü, 2023-2024 sezonunu şampiyon tamamladı

    Bitexen Ampute Futbol Süper Ligi'nde 2023-2024 sezonunu şampiyon tamamlayan Alves Kablo Ampute Futbol Kulübü, milli kalecisi Bülent Çetin'in açıklamalarına göre, takımdaki aile ortamının başarılarını etkilediği belirtildi. Alves Kablo, 22 maçta 21 galibiyet ve bir beraberlikle 64 puan toplayarak ligi birinci sırada tamamladı. Kulüp, Konferans Ligi ve Şampiyonlar Ligi'nde Türkiye'yi temsil edecek. Bülent Çetin, takımın hedefinin Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu olduğunu ifade etti.


Advertisement