Avukat, Sanığın Segbis ile İfade Vermesine İtiraz Etti - Son Dakika
Güncel

Avukat, Sanığın Segbis ile İfade Vermesine İtiraz Etti

Avukat, Sanığın Segbis ile İfade Vermesine İtiraz Etti

Samsun’da gelinini ziyarete giden şahsı cezaevi önünde öldüren sanığın yargılanmasına devam edildi.

17.02.2015 18:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'da gelinini ziyarete giden şahsı cezaevi önünde öldüren sanığın yargılanmasına devam edildi. Sanığın avukatı, müvekkilinin SEGBİS ile canlı olarak duruşmaya katılmasına itiraz etti.

Olay, Canik ilçesi Yeni Mahalle'de bulunan Samsun Kapalı Cezaevi önünde 25 Ekim 2013'te meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Yılmaz Şahin (39), cezaevinde hırsızlık suçundan tutuklu bulunan gelinini ziyarete gitti. İbrahim Güler (40), takip ettiği Yılmaz Şahin'e otomatik tüfekle 3 el ateş etti. Boynundan ve göğsünden yaralanan Yılmaz Şahin, olduğu yere yığılıp kaldı. Ambulansla özel bir hastaneye kaldırılan Yılmaz Şahin, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Olaydan sonra yakalanarak tutuklanan İbrahim Güler, hakkında Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya bugün de devam edildi. Ancak, Bafra Kapalı Cezaevi'nde bulunan İbrahim Güler duruşmaya katılmadı. İbrahim Güler, Ses ve Görüntülü Bilişim sistemi (SEGBİS) ile bulunduğu cezaevinden duruşmaya katıldı. İbrahim Güler'in avukatı Ata Giritli, müvekkilinin SEGBİS ile canlı olarak duruşmaya katılmasına itiraz etti. Avukat Giritli, "Müvekkilim duruşmaya katılmadan SEGBİS sistemi ile kendisini yeterince ifade edememektedir. Bu sistem doğrudan doruya ilkesine aykırıdır. Bafra uzak bir ilçe değildir. Kendisinin cezaevinden getirilip duruşmada hazır bulunarak ifade vermesini istiyoruz" dedi.

Hakim, İbrahim Güler'in duruşmada hazır bulundurulması için davayı ileri bir tarihe erteledi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Avukat, Sanığın Segbis ile İfade Vermesine İtiraz Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement