Avukat Yasin Öztürk Aday Adaylığını Açıklıyor - Son Dakika
Yerel

Avukat Yasin Öztürk Aday Adaylığını Açıklıyor

Avukat Yasin Öztürk Aday Adaylığını Açıklıyor

Avukat Yasin Öztürk, Genel Seçimlerde AK Parti Çanakkale Milletvekili aday adaylığını yarın açıklıyor.

17.02.2015 15:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avukat Yasin Öztürk, Genel Seçimlerde AK Parti Çanakkale Milletvekili aday adaylığını yarın açıklıyor. AK Parti'de aralıksız 3 dönemdir yönetim kurulu üyeliği yapan ve son olarak ilçe başkanlığı görevini sürdüren Öztürk, "Hizmetlerimi davam bildiğim partimin çatısı altında TBMM'de sürdürmek istiyorum" dedi.

Çanakkale'nin Biga ilçesinde avukatlık görevini sürdüren, 34 yaşındaki Yasin Öztürk, 2005 yılından bu yana AK Parti çatısı altında çeşitli kademelerde görev yaptı. Son olarak ilçe başkanlığı görevine getirilen yaklaşık 2 sene yürüttüğü görevi, geçtiğimiz aylarda milletvekili aday adaylığı düşüncesi ve kendi arzusuyla kongreyle devretmişti. AK Parti çatısı altında görev bilinciyle her zaman hizmetkar olmaktan kaçmayacağını söyleyen Öztürk, "Bugüne kadar parti teşkilatımın hemen hemen her kademesinde hizmet verdim. Bu hizmetlerimizde, elimizden geldiğince vatandaşımıza yakın olmaya, onların dertlerini sıkıntılarını gidermeye çalıştım. Teşkilatımdan gelen talepleri de göz önüne alarak, 2015 genel seçimlerinde milletvekili adayı olmaya karar verdim. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da, partimin çatısı altında, tüm vatandaşlarımızın derdine tercüman olmak adına çalışmalarımıza devam etmek istiyorum" dedi.

İmam Hatip Lisesi öğrencisi olarak 28 Şubat sürecinde yaşananların hayatında önemli izdüşümleri olduğunu, bu nedenle avukatlık mesleğine başlamasının hemen akabinde ilçe yönetimine girdiğini söyleyen Öztürk, "Orta ve lise eğitimimi 6 yıl süreyle Biga İmam Hatip Lisesi'nde aldım. 28 Şubat kararlarının olumsuz etkilediği binlerce genç insandan biri olarak, İmam Hatip Liseleri için çıkarılan katsayı uygulaması nedeniyle lise eğitimimi, fark dersleri alarak 1999 yılında açık öğretim lisesinde tamamlayıp üniversite sınavına girdim. Aynı sene Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazandım. Hukuk fakültesindeki öğrenimimi 2003 yılında tamamlayarak mezun oldum. Her vatandaşımızın hak ve inanç özgürlüğünün savunulabilmesi için elini taşın altına sokmanın en pro-aktif yöntemi olarak siyasetin merkezinde olmanın önemini, bu zor dönemlerde idrak ettim. 2006 yılında gerçekleştirilen AK Parti, 2. Olağan Biga İlçe Kongresinde yönetim kurulu üyesi olarak seçilerek, AK partimizde siyaset yapabilme şerefine eriştim. Bu seçim akabinde ilçe sekreterliği ve ilçe SKM. Başkanlığı görevlerini yürüttüm. 2008 yılında yapılan AK Parti 3.Olağan Biga İlçe Kongresinde 2. kez ilçe yönetim kurulu üyesi olarak seçildim. Bu süreçte önce Seçim İşleri Başkanlığı ile SKM. Başkanlığı görevlerini ve daha sonra siyasi hukuk işler başkanlığı ile bir süre de vekaleten ilçe başkanlığı görevlerini yürüttüm. 2011 yılında yapılan AK Parti 4. Olağan Biga İlçe Kongresinde, 3. kez yönetim kurulu üyesi olarak seçildim. Bu süreçte Ar-Ge başkanlığı, siyasi hukuk işler başkanlığı görevlerini yürüttüm. 2013 yılında yapılan atama ile AK Parti İlçe Başkanı olarak görevlendirildim. Genel Merkezimizin milletvekilliği aday adaylıkları ile ilgili almış olduğu prensip kararı sonrasında, hem il, hem de ilçe yönetim kurullarımızın AK Parti İlçe Başkanlığı görevine devam etmem konusundaki olumlu telkin ve desteklerine rağmen, 2015 Genel Seçimlerinde, AK Parti Çanakkale Milletvekilliği aday adaylığı kararı almam nedeniyle 23 Kasım 2014 tarihinde yapılan ilçe kongresinde görevimi yeni arkadaşlara devrettim. AK Parti Biga İlçe Teşkilatındaki aralıksız geçen dokuz yıllık çalışmalarımda, siyaseti prensiplerim doğrultusunda bir dava şuuru ve insana hizmet idealinde gerçekleştirmeye gayret ettim. AK Parti İlçe başkanı olarak görev yapmış olduğum bu süreçte, liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın, AK Partimizin, ülkemiz kalkınmasındaki takdir edilesi çalışmalarının halkımız üzerinde oluşturduğu olumlu havanın bir sonucu olarak, 10 Ağustos 2014 tarihinde yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde AK Partimizin Biga tarihinde alınmış, en yüksek oy oranı olan yüzde 53,87, hem il, hem ilçeler, hem de kamuoyu tarafından takdirle karşılanmıştır" diye konuştu.

Arapça ve İngilizce bilen Yasin Öztürk, evli ve bir çocuk babası. 2005 yılından bu yana Çanakkale'nin Biga ilçesinde avukatlık mesleğini icra eden Öztürk, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Biga Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik bölümünde, lisans öğrencilerine yönelik Hukukun Temel Kavramları dersi verdi. Ayrıca Çanakkale Barosu Biga İlçe Baro Temsilciliği ve Biga Adli Yardım Bürosu Başkanlığı görevinde bulunan Öztürk'ün, İlim Yayma cemiyeti üyeliği ve Müsiad Çanakkale şubesi kurucu üyeliği bulunuyor. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Avukat Yasin Öztürk Aday Adaylığını Açıklıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement