Gözaltındaki Polislerin Avukatları Adliye Önünde Açıklama Yaptı - Son Dakika
Güncel

Gözaltındaki Polislerin Avukatları Adliye Önünde Açıklama Yaptı

Gözaltındaki Polislerin Avukatları Adliye Önünde Açıklama Yaptı

22 Temmuz operasyonunda gözaltına alınanların sorguları sürerken, adliye önünde bazı şüphelilerin avukatları açıklama yaptı.

29.07.2014 17:27  Güncelleme: 21:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

22 Temmuz operasyonunda gözaltına alınanların sorguları sürerken, adliye önünde bazı şüphelilerin avukatları açıklama yaptı

Yargılama sürecinin tıkandığını söyleyen avukat Kamil Ata, tüm taleplerinin reddedildiğini iddia etti.

Haber-Kamera: Habip ATAM - İSTANBUL DHA

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda 22 Temmuz operasyonunda gözaltına alınanların sorgusuna bugün de devam ediliyor. Tüm taleplerinin reddedildiğini belirten bazı avukatlar yargılama sürecinin tıkandığını söyleyerek adliye önünde açıklama yaptı. Avukatlar adına açıklamayı yapan Avukat Kamil Ata, 'Talimatla soruşturmadan 6 gün önce kurulmuş mahkemece tüm taleplerimiz reddedildi. Bir devlet krizine doğru gidiyoruz. Burada HSYK'ya şikayet dilekçelerimizi verdik. Bir hakimle yürümüyor bu. 8 gündür hiç hakim önüne çıkmamış 20 tane insan var. Bu insanlar için ara karar verilsin istiyoruz ara karar verilmiyor. Hepsine birlikte karar vereceğiz deniliyor. 3 gün önce ifadesi biten arkadaş aşağıda bekletiliyor. Bunun kanunda yeri yok. Tutanakları zorla alabiliyoruz. Keyfine göre ara veriyor." dedi.

"HER ARKADAŞIN İLK TALEBİ REDDİ HAKİM TALEBİDİR"

Hakimin, yetersiz olduğunu öne süren Kamil Ata sözlerine şöyle devam etti. 'Biz bu hakimin soruşturmayı yürütmekte yetersiz kaldığını ve tarafsız olmadığını düşünüyoruz. Bu nedenle de giren her arkadaşımızın ilk talebi hakimin reddi talebidir. Sayın yargıç 'Siz bu soruşturmanın tarafısınız, sizi reddediyoruz. Bu sorgulamayı siz yapamazsınız' diyoruz, ısrarla tüm taleplerimizi reddediyor. Bu soruşturmayı yürütmekte çok ısrarlı, ben herkesi torbaya koyacağım tutuklayacağım havasında. Bu vatan evlatlarına ne ile suçlandıklarının belgeleri gösterilmedi. Ama kısa kes, evet bir saat sonra bitireceğim diyor. Böyle bir ifade yok. 104 klasörlük suçlamayı bir saat içinde bitiremezsiniz. Mahkeme her talebimizi reddediyor. Şu anda yine arkadaşlarımız yargıcım sizi reddediyoruz dediler. Mahkeme usulü talebimizi reddetti. Arkadaşlara emniyette belge gösterilmedi. Bunlar kendilerine yapılan suçlamanın ne olduğunu bilmiyorlar."

"8 GÜNDÜR PSİKOLOJİLERİ BOZULSUN DİYE BASKI ALTINDA TUTULUYORLAR"

Sorgulananlara suçlamaların belgelerinin gösterilmesini isteyen Ata müvekkillerinin 8 gündür psikolojik baskı altında tutulduğunu belirterek şöyle dedi: 'Lütfen suçlamanın belgelerini gösterin. Bunun yanında bu arkadaşlar 8 gündür içerideler. Psikolojik baskı altındalar. Biz işkence derken bunu kastediyoruz. Bu arkadaşlar 8 gündür psikolojisi bozulsun ve ifade veremesinler diye baskı altında tutuluyor."

İFADELERİN HATIRLATILMASINA İZİN VERİLMEDİ

Avukat Kamil Ata, gözaltındaki şüphelilerin sorgusu sırasında 8 gün önce verilen ifadelerinin hatırlatılmasını istediklerini belirterek bu taleplerinin de reddedildiğini belirtti. Bu sabah yaşandığı belirtilen olayla ilgili konuşan ATA 'Bu sabah ifadeye giriyoruz ve şu talebi yapıyoruz. Bu arkadaşlarımızı aşağıda 8 gündür tutuluyor, lütfen sorgudaki aldıkları ifadeleri, suçlamaları hatırlatın kendilerine, hatırlattım deyip zapta geçmeyin, 'Ben hatırlatmam' diyor" diyen Avukat Kamil Ata bu şekilde devam etmeyeceklerinin belirtilmesi üzerine ise kendilerine ' O zaman barodan avukat çağırırım" yanıtının verildiğini iddia etti.

"HİSLERLE HUKUK YÜRÜMEZ"

Bazı yayın kuruluşlarında 'Paralel yapı" ifadelerinin kullanılmasını eleştiren Kamil Ata, müvekkilleri hakkında, paralel yapı ile ilgili bir suçlamanın bulunmadığını belirtti. Şüphelilerin 'Selam, Kudüs Örgütü" soruşturması ile ilgili "casusluk" suçlamalarıyla sorgulandıklarını söyleyen Ata; Bu suçlamayla alakalı somut bir belge olmadığını iddia ederek, 'Giren her arkadaş 'lütfen kime ne belge verdiysek onun belgesini getirin' diyor. Ama belge yok 'efendim inanıyoruz biz hissettik' deniyor. Öyle hisli hale geldi ki ülkemiz, hislerle hukuk yürümez hukuk belgeyle yürür" dedi. Avukat Kamil Ata'nın sözleri gözaltındakilerin yakınları tarafından da alkışlandı.

"HER NE DERSEK DİYELİM ZATEN TUTUKLANACAKLAR"

Sorgusu devam eden şüphelilerin savunma hakkı istediğini öne süren Kamil Ata, 'Biz şunu biliyoruz avukat arkadaşlar da biliyor, içeride avukatlığını yaptığımız, muhafaza altında dediğimiz, gözaltı kararı dolmuş insanlarda şunu biliyor. Biz ne dersek diyelim, zaten tutuklanacaklar belli. Hakim keyfine göre hareket ederek bu hisleri mi artık takip ediyordur. Bilemiyoruz kimlerle görüşüyordur odasında. Herkes şuna inanıyor; 'Biz ne dersek diyelim tutuklanacağız. Ama biz savunmamızı yapalım. Savunmamızı yaptıktan sonra nasıl olsa tutuklayacaksınız. Ama bize savunma hakkı verin diyor.' Savunmamızı yapalım zaten tutuklayacaksın cumhurbaşkanlığı seçimine kadar zaten siyası bir süreçti bu, cumhurbaşkanlığı seçimlerine kadar biz itirazlarımızı yapacağız. Onlar içeride tutuklu kalacak, Sayın Başbakan, cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde, miting meydanlarında 'ben inlerine girdim' işte 'gördünüz yaptım' bu havayı vermek istiyor. Tamam onu da ver, ama savunma haklarını teslim et bu insanlara" dedi.

BARO BAŞKANLARI VE CUMHURBAŞKANI'NA SESLENDİ

Cumhurbaşkanı, Türkiye Barolar Birliği Başkanı ve hukukçulara seslenen Ata, Sulh ve Ceza Hakimliği'nin ilk kez uygulandığını söyleyerek, yeni uygulamayı eleştirip 'Bu uygulama olursa bu memleketin vay haline" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gözaltındaki Polislerin Avukatları Adliye Önünde Açıklama Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı
    03:20 Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde iftar vakti gökyüzünde dikey şeklinde duran ve sarı bir ışık yayan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı. Esad Tek isimli vatandaş, evine giderken yolda bu ilginç manzarayla karşılaştı ve hızlıca evinin balkonuna çıkarak gökyüzünde duran cismi ve ışığı cep telefonuyla kayıt altına aldı. Cisim bir süre hareketsiz durduktan sonra kayboldu.

  • FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı
    03:15 FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

    Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried, iflas eden firmasının müşterilerini ve yatırımcılarını dolandırmaktan 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bankman-Fried, yatırımcılara ve borç verenlere yalan söylemekten ve milyarlarca dolarlık kripto para çalmaktan suçlu bulunmuştu. Mahkemede konuşan Bankman-Fried, yatırımcılardan ve çalışanlardan özür diledi.

  • Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı
    02:56 Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, TIR ile fabrika işçilerinin taşındığı servis minibüsünün çarpıştığı kazada 3'ü ağır 9 kişi yaralandı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

  • Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    02:21 Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün, komşu ülke Botsvana'dan Güney Afrika'nın Limpopo eyaletindeki Moria'ya gittiği sırada köprüden uçuruma düştüğü ifade edildi.


Advertisement