Avukatlar Duruşmalara Girmedi - Son Dakika
Güncel

Avukatlar Duruşmalara Girmedi

Ankara'da yaşanan katliam Diyarbakır'da iş bırakma, basın açıklaması ve yürüyüşlerle protesto edildi. Avukatlar duruşmalara girmedi.

12.10.2015 23:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mezopotamya Hukukçular Derneği (MHD) Ankara'da yaşanan katliamı kınamak amacıyla Diyarbakır Adliyesi önünde basın açıklaması düzenledi.

Açıklamaya yaşamını yitirenler anısına saygı duruşu ile başlandı. Hukukçular adına açıklama yapan MHD avukatlarından Meral Atasoy, katliamla halkların birlikte yaşam iradesinin parçalanmak istendiğini ve barış, emek, demokrasi, ve özgürlük güçlerinin birlikte yürüyüşünün, birleşik mücadelesinin yok edilmek istendiğini dile getirdi.

'Soruşturmanın gizlenmesinden kaygılıyız'

Meral, patlamanın hemen ardından hukukçuların olay yerine gittiğini ifade ederek, "Olay yerinde delillerin karartılmaması için hiçbir işlemin yapılmadığı, savcının olay yerine 2 buçuk saat sonra geldiği ifade edilmiştir. Etkin bir soruşturma için yapılması gereken asgari işlemlerin yapılmaması bu soruşturmanın bağımsız yürütülmeyeceğini gözler önüne sermiştir. Soruşturmaya gizlilik kararı alınması ve soruşturmanın kamuoyundan uzunca bir süre gizleneceği kaygısını taşıyoruz" şeklinde konuştu.

'Meslektaşlarımızı boykota çağırıyoruz'

Hukukçular olarak emek, barış ve demokrasi mitingini düzenleyen konfederasyonların almış oldukları iki günlük grev kararını desteklediklerini dile getiren Meral, "12-13 Ekim tarihlerinde iki gün duruşmalara gitmeyeceğimizi, duruşmaları boykot edeceğimizi duyuruyoruz. Tüm meslektaşlarımızı barışa ve insanlığa sahip çıkmak için duruşmaları boykota çağırıyoruz" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Avukatlar Duruşmalara Girmedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement