Avukatlar Günü'nde Buruk Kutlama - Son Dakika
Güncel

Avukatlar Günü'nde Buruk Kutlama

Avukatlar Günü\'nde Buruk Kutlama

İzmir'de, Avukatlar Günü nedeniyle düzenlenen törende konuşan İzmir Baro Başkanı Aydın Özcan, geleceğe umutla bakmaları gereken böyle bir günde üzüntü, karamsarlık, ümitsizlik ve yılgınlık içinde bulunduklarını söyledi.

06.04.2015 12:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de, Avukatlar Günü nedeniyle düzenlenen törende konuşan İzmir Baro Başkanı Aydın Özcan, geleceğe umutla bakmaları gereken böyle bir günde üzüntü, karamsarlık, ümitsizlik ve yılgınlık içinde bulunduklarını söyledi. Bursa'da avukatların başlattığı yürüyüşü hatırlatan Özcan, 11 Nisan'da İzmir'de yapılacak miting için katılım çağrısı yaptı.

5 Nisan Avukatlar Günü kapsamında, İzmir Adliyesi'nin protokol girişi önünde toplanan avukatlar adına İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan ile bir grup avukat, Atatürk anıtına çelenk bıraktı. Avukatlar adına bir konuşma yapan Baro Başkanı Özcan, kazanılmış haklarının kaba saldırılarla ellerinden alınmaya çalışıldığını belirterek, "Toplum önünde yanlış algılamalarla çağdışı iddialarla, onurlu mesleğimize darbe vurulmaya çalışılmaktadır. Yıllardan beri avukatlara yapılan saldırılara karşı susanlar, avukatlarla ve avukatlık mesleğiyle hiç ilişkisi olmayan konularda bile mesleğimize karşı akıl dışı suçlamalarda bulunabilmektedirler. Bu sistemli saldırı tesadüfi değildir" dedi.

"HUKUK BİR BÜTÜNDÜR"

Hakim, savcı ve avukat diye ayrım yapılamayacağını vurgulayan Başkan Özcan, "Hukuk bir bütündür. Hepimiz aynı mesleğin unsurlarıyız. Aramızda sadece iş bölümü nedeniyle görev farkı var ama hepimizin amacı aynıdır. Çağlayan Adliyesi'nde görevli meslektaşımızın rehin alınıp katledilmesi olayında, sanki yüreğimizdeki karanlığı anlatır gibi, ilahi adalet olarak ülkemiz de karanlığa bürünmüştür. Bu iki olayın aynı anda olması tesadüfi değildir, gelecek karanlık günlerin en belirgin habercisidir. Ülkemizde artık anayasa ve yasalara aykırı verilen emirler söz sahibidir. Avukatların onurlu dik duruşunu dağıtamayan iktidar, emellerini artık halkı kışkırtarak ve kolluk güçlerini kullanarak gerçekleştirmeye çalışmaktadır. Daha mutlu, güvenli, aydınlık 5 Nisan'larda buluşmak dileğiyle Avukatlar Günü'nüzü kutluyorum" dedi.

Konuşmasının sonunda, Bursa'da dün başlayan, avukatların öncülük ettiği yürüyüşü hatırlatan Başkan Özcan, herkesi,11 Nisan'da İzmir'de yapılacak mitinge katılmaya çağırdı. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Avukatlar Günü'nde Buruk Kutlama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement