Avukatlardan Birlik Beraberlik Çağlırı - Son Dakika
Yerel

Avukatlardan Birlik Beraberlik Çağlırı

Avukatlardan Birlik Beraberlik Çağlırı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde görev yapan avukatlar, 5 Nisan Avukatlar Gününde Türkiye’nin huzuru için birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.

05.04.2016 18:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Bodrum ilçesinde görev yapan avukatlar, 5 Nisan Avukatlar Gününde Türkiye'nin huzuru için birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.

5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla Bodrum Adliyesi önünde tören düzenleyen avukatlar, Atatürk büstüne çelenk bıraktıktan sonra saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşımızı okudu.

Muğla Barosu Bodrum İlçe Temsilcisi Avukat Cavidan Karaöz Özyiğit'in basın açıklaması ile devam eden törende şehitlerde anıldı.

Muğla Barosu Bodrum İlçe Temsilcisi Avukat Cavidan Karaöz Özyiğit Şehit haberlerinden dolayı 5 nisan avukatlar gününü buruk bir şekilde kutladıklarını belirterek "Bu sene, her gün gelen şehit haberlerinin üzüntüsü, ülkemizde yaşananların kaygısı içerisinde buruk olarak kutluyoruz. Bu vesile ile öncelikle, Vatanımız için hiç düşünmeden canlarını veren şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, ailelerine sabırlar diliyorum. Geldiğimiz noktada, ülkemizde huzurun giderek yok olduğunu, insanların birbirine düştüğünü, anlamsız bir düşmanlığın bütün milleti sardığını görmekteyiz. Giderek düşmanlaşan, düşmanlaştırılan bir milletin birliğini koruması, huzur ve barış içinde yaşaması daha fazla mümkün olmayacaktır. Toplumun yargıya olan güveninin azalmakta olduğu şu günlerde avukatlara tarihi görevler düşmektedir. Biz avukatlar ve Barolar da bugün tarihi bir sorumluluk ile karşı karşıya bulunmaktayız. Avukatlar olarak dileğimiz ülkemizde yargı bağımsızlığının tam olarak devam etmesidir. Türkiye Hukuk devleti olma mücadelesi verirken bu konuda Barolarımızın ve avukatlarımızın susması asla kabul edilemez. Hukukun çokça tartışıldığı ve gündemin en önemli konusu olduğu bir ülkede, hukukçuların ve Baroların konuşmaması düşünülemez. Şeffaf ve adil bir yargı, ülkenin huzuru ve güçlü olması için avukatlık var olması gereken bir unsurdur. insan haklarına ve hukukun evrensel ilkelerine bağlı, vatandaşların temel hak ve özgürlüklerine saygılı devlet anlayışının bir an önce gerçekleşmesini dilerken,bizler, Siyasete alet olmadan, taraftarlık yapmadan, hiç kimsenin hatırı için eğilmeden, vatanımızın, milletimizin birlik ve bütünlüğünü her şeyin üstünde tutarak, görevimizi ifa etmeye devam edeceğiz" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Avukatlardan Birlik Beraberlik Çağlırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement