Avukatlardan Özgecan Açıklaması: Yok Sayılanların Kaderine Ortağız - Son Dakika
Güncel

Avukatlardan Özgecan Açıklaması: Yok Sayılanların Kaderine Ortağız

Avukatlardan Özgecan Açıklaması: Yok Sayılanların Kaderine Ortağız

Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'ndeki avukatlar Tarsus'ta evine dönmek üzere bindiği minibüste tecavüze uğrayarak öldürülen ve cesedi yakılan üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan için bugün saat 12.00'de Ağrı Barosu Doğubayazıt Temsilciliği önünde bir araya geldi.

17.02.2015 14:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'ndeki avukatlar Tarsus'ta evine dönmek üzere bindiği minibüste tecavüze uğrayarak öldürülen ve cesedi yakılan üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan için bugün saat 12.00'de Ağrı Barosu Doğubayazıt Temsilciliği önünde bir araya geldi. Yapılan açıklamada, avukatların kadınların, yok sayıların kaderine ortak olacağı belirtildi.

Doğubayazıt Temsilcisi Avukat Suna Kılıç, kadın kıyımlarına karşı faillerin yargılandığı tüm davaların takipçisi olacaklarını bildirdi. Suna Kılıç, tarih ve insanlığın nasıl vahşileşebileceğine bu acı olayla ve Şengal ve Kobani'de şiddet, tecavüz ve öldürmelerle bir kez daha tanıklık yapmış olduğunu anlatırken şöyle dedi:

"Sustukça, kadını, insanı yok saydıkça ve elimizi taşın altına koymadıkça hepimiz bu ülkede kadınların, yok sayılanların kaderine ortağız. Dün Dilan Doğan, Şengal'de tecavüze uğrayan kadınlar bugün Özgecan Aslan, yarın sizin kızınız, kardeşiniz ve belki de siz olacaksınız."

Doğubayazıt Belediye Meydanı'nda toplanan 300 liseli öğrenci pankartlarla Özgecan'a yapılan insanlık dışı muameleyi yürüyerrek protesto etti. Kız öğrencilerin ön sıralarda yürüdüğü eylemde Kürtçe 'Jin jiyan azadi' (Kadın, yaşam, özgürlük) diye slogan attı. Eylem yürüyüşün ardından son buldu, öğrenciler okullarına gitti. - Ağrı

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Avukatlardan Özgecan Açıklaması: Yok Sayılanların Kaderine Ortağız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Vatandaşların Taleplerini Dinliyor
    10:53 Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Vatandaşların Taleplerini Dinliyor

    Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, vatandaşların talep, öneri ve şikayetlerini dinleyerek not alıyor ve gereğinin yapılması için talimat veriyor.

  • Türkiye'de Tarımsal Girdi Fiyatları Arttı
    10:47 Türkiye'de Tarımsal Girdi Fiyatları Arttı

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, tarımsal girdi fiyat endeksi (Tarım-GFE) yıllık 49,92, aylık yüzde 3,59 arttı. Şubat ayında tarımsal girdi fiyatları bir önceki aya göre yüzde 3,59, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 11,37, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 49,92 artış gösterdi. Veteriner harcamaları yıllık değişimde en yüksek artışı gösterirken, aylık değişimde ise diğer mal ve hizmetler grubu öne çıktı.


Advertisement