Aynı Anda Canlı Yayın Yapan Programlara Avukattan Suç Duyurusu - Son Dakika
Güncel

Aynı Anda Canlı Yayın Yapan Programlara Avukattan Suç Duyurusu

Aynı Anda Canlı Yayın Yapan Programlara Avukattan Suç Duyurusu

Avukat Karakuş, aynı anda 'canlı' yayınlanan programlarda vatandaşın dolandırıldığını, gönderilen paketlerden havuç ve hıyar çıktığını belirtip suç duyurusunda bulundu.

20.05.2016 10:26  Güncelleme: 10:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Barosu avukatlarından Abbas Karakuş, aynı anda üç televizyon kanalında 'canlı' yayınlanan sözde yarışma programlarında vatandaşın dolandırıldığını, Türk Milleti'nin zekasıyla dalga geçilip, aşağılandığını öne sürüp, bu kanalların yetkilileri ve sunucuları hakkıda savcılığa suç duyurusunda bulundu.

"3 AYRI TELEVİZYONDA AYNI SUNUCULARIN CANLI YAYIN PROGRAMLARINA SUÇ DUYURUSU"

Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayet dilekçesi veren 8 yıllık avukat Abbas Karakuş, 14 Nisan'da meslektaşı Murat Semerci ile üç ayrı televizon kanalında 21.15- 21.50 saatlerinde 'Canlı' ibaresiyle yayınlanan ve her birinde farklı sorulan sorulan yarışmaları Bülent ve Özgecan isimli sunucuların sunduğunu, para dağıtıldığı iddiasıyla vatandaşların dolandırıldığını öne sürdü. Avukat Karakuş, Cumhuriyet Savcılığı'na verdiği suç duyurusu dilekçesinde şöyle dedi:

"TÜRK MİLLETİNİN ZEKASIYLA DALGA GEÇİYORLAR, HAKARET EDİYORLAR"

"Nasıl oluyor da üç farklı televizyon kanalında aynı anda Bülent ve Özgecan isimli sunucular canlı yayın yapabilmektedir. Telefon numaraları vererek izleyicilerin aramaları istemektedirler. İzleyicilere, sordukları soruya doğru cevap vermeleri karşılığında 499 TL değerindeki yerli cep telefonunu 99 TL'ye vereceklerini söylüyor. İzleyiciye sordukları soru, '63 plaka hangi ilimizin?' Telefonla bağlanan ve nedense cevabı bilmeyen izleyicilere sunucular 'Harran Ovası oradadır' ve 'İbrahim Tatlıses'in memleketidir' şeklinde ipuçları vermektedir. Ancak canlı olduğunu iddia ettikleri programa bağlanan hiçbir izleyici 'Urfa veya Şanlıurfa' cevabını veremiyor. Ayrıca telefon numaraları vererek izleyicilerin aramaları istemektedir. Verilen numarayı aradığınız taktirde sürekli meşgul çalıyor ve ulaşmanız mümkün olmuyor. Murat Semerci arkadaşım kendi cep telefonuyla, verilen numarayı aramasına rağmen ulaşamamıştır. Her üç kanalda da Bülent ve Özgecan isimli aynı sunucuların canlı yayın yaptıkları gerçeği yansıtmamaktadır. Televizyon kanalları sahipleri, yöneticileri ve programı sunan sunucular dolandırıcılık suçunu işlemektedirler. Türk Milleti'nin zekasıyla dalga geçmekte, aşağılamakta ve hakaret etmektedirler. Anılan kanal ve kişiler dolandırıcılık suçunu işlemektedir."

"VATANDAŞLARIMIZ DOLANDIRILIYOR, GÖNDERİLEN PAKETLERDEN HIYAR VE HAVUÇ ÇIKIYOR"

Televizyon kanallarının reklam türü yayınlar yaptığını ve bunun halen devam ettiğini kaydeden Abbas Karakuş şöylev devam etti:

"Vatandaşlar kamunun sağladığı güven üzerinden de inanarak dolandırıcılığa maruz kalmakta. Bu vatandaşlarımızın dolandırıldıklarına dair gazete ve televizyonlarda haber yapılmakta. Gönderilen paketlerden, 'hıyar ve havuç' gibi ürünler çıkmakta. Dolandırıcılık yapıldığı apaçık ortada. Buna artık dur demek lazım."


Cumhuriyet Savcılığı Avukat Abbas Karakuş'un dilekçesini işleme koyup, soruşturma başlattı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aynı Anda Canlı Yayın Yapan Programlara Avukattan Suç Duyurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement