Avustralya'da Gözetim Merkezlerinde Tutulan Mülteciler - Son Dakika
Güncel

Avustralya'da Gözetim Merkezlerinde Tutulan Mülteciler

Mültecilerin avukatları, gözetim merkezlerinde doğan bebeklerin Avustralya'da kalmasını istedi.

15.04.2014 15:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avustralya'da gözetim merkezlerinde kalan mültecilerin avukatları, Göç Bakanı Scott Morrison'dan  merkezlerde dünyaya gelen bebeklerin ülkede kalmasına izin vermesi talebinde bulundu.

Mültecileri temsil eden Maurice Blackburn Hukuk Firması adına açıklama yapan Jacob Varghese, Göç Bakanı Morrison'dan Christmas Adası'ndaki gözetim merkezinde doğan 24 bebek ile Melbourne'daki gözetim merkezinde dünyaya gelen 2 bebeğin ülke dışındaki merkezlerine gönderilmemesini istedi.

Varghese "Christmas Adası'ndaki gözetim merkezi, kesinlikle bebekler için uygun değil. Ancak aileler, yeni doğmuş bebeklerinin ülke dışında daha kötü bir yere gönderilmesinden büyük endişe duyuyor" dedi.

Hukuk firmasından Katie Robertson da yetkililerin mültecilere bilgi vermeden geceleri nakil yaptıkları için ailelerin korku içinde olduğuna dikkati çekti. Robertson, "Aileler, her an Nauru veya Manus Adası'na nakledebilecekleri endişesi içinde yaşıyorlar" dedi.

Gözetim merkezlerinde doğan 26 bebek ve aileleri için girişimde bulunan avukatlar, Göç Bakanı Morrison'un taleplerine olumlu yanıt vermemesi durumunda konuyu mahkemeye taşıyacaklarını açıkladı. - Victoria

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Avustralya'da Gözetim Merkezlerinde Tutulan Mülteciler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement