Avustralya'da Halk Oylaması Hazırlıkları Tamamlandı - Son Dakika
Güncel

Avustralya'da Halk Oylaması Hazırlıkları Tamamlandı

Avustralya\'da Halk Oylaması Hazırlıkları Tamamlandı

MELBOURNE (AA) – Türkiye'nin Melbourne Başkonsolosu Mehmet Küçüksakallı, yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşların sandık kurulan temsilciliklerin herhangi birinde oy kullanmasına olanak tanıyan yeni düzenlemenin oy sayısını artıracağını söyledi.

27.03.2017 14:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MELBOURNE (AA) – Türkiye'nin Melbourne Başkonsolosu Mehmet Küçüksakallı, yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşların sandık kurulan temsilciliklerin herhangi birinde oy kullanmasına olanak tanıyan yeni düzenlemenin oy sayısını artıracağını söyledi.

Melbourne Başkonsolosu Küçüksakallı, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi halk oylamasında görev alacak siyasi parti temsilcileri için bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Toplantıda anayasa değişikliği halk oylamasına ilişkin Yüksek Seçim Kurulu tarafından belirlenen kurallar, barkovizyon gösterisiyle anlatıldı.

Küçüksakallı, AA muhabirine yaptığı açıklamada Avustralya'da cuma günü başlayacak oy verme sürecine hazır olduklarını söyledi.

Avustralya'da yaşayan Türk vatandaşlarının anayasa değişikliği halk oylaması ile dördüncü kez sandık başına gideceğini ifade eden Küçüksakallı, önceki seçimlerde olduğu gibi bu halk oylamasının da olgunluk içinde geçmesini beklediklerini dile getirdi.

Halk oylamasında görev alacak seçim komisyonu ve sandık kurulu üyelerine seçmenlerin referandumda nasıl oy kullanılacağına yönelik bilgi verdiklerini belirten Küçüksakallı, "Biz Avustralya olarak bu seçimlere hazırız." dedi.

Yeni düzenleme oy sayısını artıracak

Önceki yurt dışı oy kullanım sürecinden farklı olarak, yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı olan vatandaşların sandık kurulan herhangi bir temsilcilikte oy kullanmasını sağlayan yeni düzenlemenin oy sayısını artıracağını aktaran Küçüksakallı, "Vatandaşlarımız arzu ederlerse Sydney başkonsolosluğumuzda arzu ederlerse Canberra büyükelçiliğimizde ya da arzu ederlerse yurt dışında seçmen kütüğüne kayıtlı olmak kaydıyla oylamanın yapıldığı her temsilcilikte, büyükelçiliklerde ve başkonsolosluklarda oylarını kullanabilecekler. Bu tabi önemli bir iyileştirme oldu vatandaşlarımız lehine, bu katılımı artıracaktır." dedi.

Avustralya'da 31 Mart ile 9 Nisan arasında, yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı 44 bin 463 Türk vatandaşının oy kullanması bekleniyor. 1 Kasım genel seçimlerinde Avustralya'daki 41 bin 126 Türk seçmenden 10 bin 193'ü oy kullanmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Avustralya'da Halk Oylaması Hazırlıkları Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement