Avustralya'da Irkçı Saldırı - Son Dakika
Güncel

Avustralya'da Irkçı Saldırı

Avustralya'nın Sydney kentinde Müslüman iş adamının otomobiline sprey boyayla küfürlü ve ırkçı ifadeler yazan saldırgan tutuklandı.

10.02.2016 11:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avustralya'nın Sydney kentinde Müslüman iş adamının otomobiline sprey boyayla küfürlü ve ırkçı ifadeler yazan saldırgan tutuklandı.

İş adamı Milad Ömer, sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki hesabından, 55 yaşındaki bir komşusunun aracına sprey boyayla küfürlü ve ırkçı yazılar yazdığını duyurdu.

Otomobilinin fotoğraflarını da paylaşan Ömer, saldırganın aracının lastiklerini kesip camlarını da kırdığını belirtti.

Özel bir şirkette yönetici olarak çalışan Ömer, saldırı sonrasında 100 bin dolar değerindeki lüks otomobilinde 40 bin dolarlık hasar meydana geldiğini açıkladı.

Gözaltına alınan zanlının, gelecek ay mahkemeye çıkartılması bekleniyor.

Sydney emniyeti, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, olayın her yönüyle soruşturulduğu ve ırkçılığa hoşgörü gösterilmeyeceği vurgulandı.

Son aylarda Avustralya'nın çeşitli kentlerinde camileri ve Müslüman kuruluşları hedef alan saldırılar düzenlenmiş, binaların duvarlarına İslam karşıtı yazılar yazılmıştı. Ülke, İslam karşıtı gösterilere de sahne olmuştu. İnsan hakları savunucusu gruplar, ırkçı gösterileri protesto etmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Avustralya'da Irkçı Saldırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement