Avustralya'da Kadir Gecesi Coşkusu - Son Dakika
Güncel

Avustralya'da Kadir Gecesi Coşkusu

Camileri dolduran Avustralyalı Müslümanlar, dünyada zulüm altındaki Müslümanlar için toplu dua ettiler.

23.07.2014 18:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avustralyalı Müslümanlar, Kadir Gecesi nedeniyle camileri doldurdu. Müslümanlar, hem kendileri, hem aileleri, hem de dünya üzerinde zulme maruz kalan Müslümanlar için toplu dua etti.

Melbourne kentindeki Meadow Heights Camisi'nitamamen dolduran Müslümanlara, Ramazan sohbetleri için Melbourne'da bulunan 19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, Kur'an-ı Kerim Okuma ve Kıraat İlimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yaşar Kurt kürsüden hitap etti. Yaşar Kurt, Kadir Gecesi'nin önemini vurgulayan sohbetinde, Hazreti Muhammed'in Ramazan'ın tamamının Kadir Gecesi olduğunu söylediğini "Ramazanın başından itibaren akşam ve yatsı namazını cemaatle kılanlar Kadir Gecesi'ni yakalamışlardır" dediğini hatırlattı.

-"Bu gece dua gecesi"-

Kadir Gecesi işaretlerinden birisinin gecenin sabahında güneşin kızıl değil, beyaz doğacağının Peygamberden rivayet edildiğini belirten Kurt, "Bu gece dua gecesi, yalvarış gecesi, yakarış gecesi, bunun yanında nafile namazlar kılınabilir, kaza namazları kılınabilir, Kur'an-ı Kerim okunur, yani tek yönlüde ibadet yapmayın bu gece sabahın doğuşuna kadar, sabah doğana kadar esenliktir, barıştır, huzurdur bu gece Müminlerin dua gecesi, ibadet gecesi, öyle ki yeni tabirle ifade edeyim bir sinerji gecesi" dedi.

- Gazze için yardım toplandı-

Meadows Heights Camisi'nde kılan teravih namazından önce Gazze'de İsrail'in katliamlarına maruz kalan Filistinliler için dua edildi ve maddi yardım toplandı.

AA mikrofonlarına Ramazan'a ve Kadir gecesine ulaşmaktan mutlu olduklarını ancak Gazze'deki Müslümanlar için üzüntü duyduklarını aktaran Avustralyalılar, "Tabii dünyada da çok kötü olaylar oluyor bütün İslam coğrafyası kan ağlıyor çok üzülüyoruz, dua ediyoruz, elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Cenab-ı Allah Müslümanları kurtarsın" temennisinde bulundu.

Kadir Gecesi programı, kılınan tesbih namazının ardından sona erdi. - Melbourne

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Avustralya'da Kadir Gecesi Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement