Avustralya'da Ramazan Bayramı Festivali - - Son Dakika
Güncel

Avustralya'da Ramazan Bayramı Festivali -

Avustralya'nın Melbourne kentinde düzenlenen Ramazan Bayramı Festivali'nde binlerce kişi katıldı.

04.08.2014 12:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avustralya'nın Melbourne kentinde düzenlenen Ramazan Bayramı Festivali'nde binlerce kişi katıldı

Avustralya Milli Görüş Teşkilatı tarafından 12 yıldır Ramazan ve Kurban bayramları sonrası düzenlenen festivale, Müslümanlar yoğun ilgi gösterdi. Festival kapsamında oluşturulan oyun alanlarında, hediyelik eşya, kıyafet, eğitim ve bilgilendirme çadırlarda çocuklar doyasıyla eğlendi.

Festivale katılanlar kebap, közde mısır, gözleme, tatlıların yapıldığı çadırların önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Melbourne'de yaşayan Kafiye Kuru, ''Her şey çok güzel, harika olmuş. Çocuklarımız burada güzel vakit geçiriyor ancak Gazze'de yaşananlar hepimizi çok üzüyor" dedi.

Somali kökenli Afra Hassan, tüm Müslümanların bayramını kutladı. Hassa'nın ağabeyi Hamza Hassan da ''Festivalde muhteşem vakit geçiriyorum, herkes mutlu'' diye konuştu.

Sydney'den gelen Hakan Omak ise ''Çok güzel bir şekilde Türk toplumunu bir araya getirmişler. Harika bir festival'' dedi.

Melbourne'da 25 yıldır lokum imalatı yapan Fatih Baydar, "Avustralya'da ve Türkiye'de ilklerden birini yaptık. Lokumu döner makinesine taktık'' ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Ramazan Bayramı Festivali'nde Gazze için kermes de düzenlendi. Geliri Filistinlilere gönderilecek olan kebap standında görevli Cengiz Temel, duyarlı Müslümanlarla bir araya geldiklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Burada kazandığımız parayı Gazze'ye göndereceğiz. Türk toplumundaki iş adamlarına teşekkür ediyorum. Nereye gittiysek bizi geri çevirmediler, bayağı yardımcı oldular. Allah razı olsun. Toplumumuzda bu anlamda duyarlı, özellikle gelip buradan alış veriş yapıyorlar, buradan yemek yiyorlar. Allah hayırlarını kabul etsin.''

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Avustralya'da Ramazan Bayramı Festivali - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Jandarma ekipleri yaralı leyleği koruma altına aldı
    20:50 Jandarma ekipleri yaralı leyleği koruma altına aldı

    Bursa'nın Mudanya ilçesinde devriye atan jandarma ekipleri, sol ayağından yaralı bir leyleği fark ederek hemen koruma altına aldı. Yapılan tedavinin ardından leylek, Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğüne teslim edildi.


Advertisement