Avustralya'da Terörle Mücadele Yasasında Değişiklik - Son Dakika
Güncel

Avustralya'da Terörle Mücadele Yasasında Değişiklik

Avustralya\'da Terörle Mücadele Yasasında Değişiklik

Avustralya federal hükümeti tarafından hazırlanan, terör suçundan hüküm giyenlerin ceza sürelerini doldursalar bile topluma tehdit oluşturduklarına kanaat getirilmesi halinde cezaevinde tutulmalarına imkan sağlayan yasal düzenleme senatodan geçti.

01.12.2016 10:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avustralya federal hükümeti tarafından hazırlanan, terör suçundan hüküm giyenlerin ceza sürelerini doldursalar bile topluma tehdit oluşturduklarına kanaat getirilmesi halinde cezaevinde tutulmalarına imkan sağlayan yasal düzenleme senatodan geçti.

Avustralya Liberal Parti (ALP) milletvekili Michael Sukkar başkanlığında, parlamentoya bağlı İstihbarat ve Güvenlik Parlamenterleri Ortak Komitesi tarafından hazırlanan düzenleme senatoda kabul edildi.

Yeni yasaya göre, terör suçundan hüküm giyenlerin ceza sürelerini doldursalar da topluma tehdit oluşturduklarına kanaat getirilmesi durumunda ceza sürelerinin bitimine bir yıl kala, Adalet Bakanlığı tarafından tutukluluk süresinin uzatılması için başvuruda bulunabilecek.

Tutukluluğunun uzatılması talep edilen kişilerin, topluma tehdit oluşturup oluşturmadığına mahkemelerin karar vereceğini belirten Adalet Bakanı George Brandis, terör suçlularının kendilerinin belirleyeceği bir uzman ile mahkemeye giderek savunma yapabileceğini söyledi.

Yeni yasa, Nice, Paris ve Orlando saldırılarından sonra Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull'un Temmuz 2016'da gündeme getirdiği ülkede terörle mücadele yasasının güçlendirilmesi çağrısının bir sonucu olarak görülüyor.

Avustralya'da terör tehdit seviyesinin ortadan üst seviyeye çekildiği Eylül 2014'ten bu yana düzenlenen 24 farklı operasyonda 55 kişi tutuklandı, 40 kişi hakkındaki davalar sürüyor.

Avustralya hükümeti daha önce yurt dışındaki terör örgütleri saflarına katılan çifte vatandaşlarının pasaportlarının iptal edileceğini duyurmuştu. Ayrıca ülke içinde terör suçu işleyenler, suçun önemine göre ömür boyu hapis cezasına çarptırılabiliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Avustralya'da Terörle Mücadele Yasasında Değişiklik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement