Avustralya'daki Anzak Törenlerine Yoğun İlgi - Son Dakika
Güncel

Avustralya'daki Anzak Törenlerine Yoğun İlgi

Avustralya'nın Melbourne kentinde Çanakkale Savaşlarının 101. yılı dolayısıyla düzenlenen Anzak törenlerine on binlerce kişi katıldı.

25.04.2016 11:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avustralya'nın Melbourne kentinde Çanakkale Savaşlarının 101. yılı dolayısıyla düzenlenen Anzak törenlerine on binlerce kişi katıldı.

Anzak Günü anma törenleri sabah saatlerinde şafak ayiniyle başladı ve resmi geçitle devam etti.

Başkent Canberra, Sydney ve Melbourne başta olmak üzere ülkenin birçok kentinde düzenlenen törenlere Avustralyalı Türkler de katıldı. Melbourne'deki törenlerde mehter takımının yanı sıra Türk ve Avustralya bayrakları taşıyan Avustralyalı Türkler yoğun ilgi gördü.

"Şehitlerimizin anısı için yürüdük, gururluyuz"

Victoria Gaziler Derneği Türk Şubesi Başkanı Ramazan Altıntaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, törene katılan Türklerin, şehitlerini başarıyla temsil ettiğini söyledi. Altıntaş, "Kutsal vatan topraklarımız uğruna canlarını feda eden kahraman şehitlerimizin anısı için bugün yine yürüdük, gururluyuz" dedi.

"Ülkenizi ziyaret etmek çok güzeldi"

Dedesi Çanakkale'de gazi olan Avustralyalı Terry Godly de geçen yıl ziyaret ettiği Türkiye'de gördüğü misafirperverlikten çok etkilendiğini söyledi. Çanakkale Savaşlarının Türkiye için ne kadar zor olduğunu bildiğini, buna rağmen Türklerin Avustralyalılara gösterdiği yakınlığın çok etkileyici olduğunu ifade eden Godly, "Türklerin her yönden çok iyi olduklarını öğrendik. Biz sizin ülkenize saldırdık ama sizin Avustralya'ya karşı gösterdiğiniz misafirperverliğiniz çok sıcak. Ülkenizi ziyaret etmek çok güzeldi" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Avustralya'daki Anzak Törenlerine Yoğun İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement