Avustralya'daki Sivil Toplum Kuruluşundan Eğitime Destek - Son Dakika
Yerel

Avustralya'daki Sivil Toplum Kuruluşundan Eğitime Destek

Mateship Trek adlı sivil toplum kuruluşunca, Eceabat'taki Elif Osanmaz Anaokulu'na 7 bin dolarlık yardım çeki verildi.

25.01.2015 10:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avustralya'daki Mateship Trek adlı sivil toplum kuruluşunca, Eceabat ilçesindeki Elif Osanmaz Anaokulu'na 7 bin dolarlık yardım çeki verildi.

Avustralya Parlamentosu Milletvekili Jason Clare ve beraberindekiler, Çanakkale Savaşları'nın yaşandığı Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'nı gezip, okulu ziyaret etti.

Clare, burada yaptığı açıklamada, 100 yıl önce Avustralyalı gençlerin, Gelibolu Yarımadası'na silah tutarak, ancak kendilerinin çok daha iyi bir şey, çek tutarak geldiklerini söyledi.

Mateship Trek olarak Avustralya'da çok büyük bir grup olduklarına değinen Clare, "Avustralya'daki politikanın her iki kanadından politikacıların dahil olduğu bir grubuz. 100 yıl evvel karşılıklı siperlerde savaşan düşmanlar şimdi hep beraber bir projeyi gerçekleştiriyor. Aynı zamanda bu topraklara gelmişken pratik olarak da bir yardımımızın olmasını istedik. Bu yardımı en fazla kim hak eder diye aramızda düşünürken geleceğimize, çocuklara yardım yapmaktan daha iyi bir fikir aklımıza gelmedi" dedi.

Clare, 4 gün önce Mustafa Kemal Atatürk'ün eğitim aldığı askeri liseyi ziyaret ettiklerini ifade ederek, "Eğitim ona büyük lider olabilme şansı tanıyan önemli unsurlardan biriydi. Ümit ediyoruz ki bu mütevazi katkı da önümüzdeki dönemlerde yine Mustafa Kemal gibi önemli liderlerin yetişmesinde yardımcı olur" diye konuştu.

Kaymakam Nurettin Dayan ise 100 yıl önce birbirlerine karşı mücadele eden iki milletin bugün bir arada birbirlerine çiçek takdim etmelerinin gerçekten önemli olduğuna işaret ederek, şöyle konuştu:

"Savaşların olmaması hepimizin temennisi. Ancak savaşlar olacaksa bile barışla neticelenmesi, dünyanın barış ortamına gelmesi temenni ettiğimiz bir husus. Barış kültürünün oluşabilmesi için eğitime verilen önem gerçekten önemli. Barış kültürünün çocuk yaşlarda beyinlere kazınması gerçekten değerli. Anaokuluna yapılan bu mütevazi yardımı çok anlamlı buluyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. 24-25 Nisan'da Çanakkale Savaşları'nın 100. yılına ev sahipliği yapmaktan Avustralya ve diğer ülkelerden gelecek konuklara en iyi şekilde ağırlamaktan onur duyacağız."

Okul Aile Birliği Başkanı Bilgen Karaman, 100 yıl önce bu topraklara binlerce kilometre uzaktan savaşmak için getirilen gencecik fidanların, bu topraklarda kendilerinin evlatları olarak ebediyete intikal ettiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından, İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş ile okulun idarecileri konuklarına çiçek verdi.

Ardından Clare, Karaman'a 7 bin dolarlık çeki takdim etti. - Çanakkale

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Avustralya'daki Sivil Toplum Kuruluşundan Eğitime Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement