Avustralya Karadutu Erzurum'da Yetiştiriliyor - Son Dakika
Güncel

Avustralya Karadutu Erzurum'da Yetiştiriliyor

Avustralya Karadutu Erzurum\'da Yetiştiriliyor

Atatürk Üniversitesi Tortum Meslek Yüksek Okulu Peyzaj ve Süs Bitkileri Bölümü, Avustralya'nın karadutunu Erzurum'da yetiştirmeye başladı.

23.07.2015 11:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Atatürk Üniversitesi Tortum Meslek Yüksek Okulu Peyzaj ve Süs Bitkileri Bölümü, Avustralya'nın karadutunu Erzurum'da yetiştirmeye başladı.

Peyzaj ve Süs Bitkileri bölümü tarafından 4 yıl önce deneme amacıyla getirilen Avustralya karadutu, iklim şartları ve toprağa uyum sağladı. Dikildiği yıl ürün verme özelliğine sahip Avustralya karadutunun siyah ve büyük olduğunu anımsatan Tortum Meslek Yüksek Okulu Peyzaj ve Süs Bitkileri Bölümü öğretim görevlisi Mustafa Özgeriş, 350 fidanı Erzurum'un Tortum ve Uzundere ilçelerindeki çiftçilere dağıttıklarını bildirdi. Özgeriş, "Üretici yerel dut gibi karadutun da pestil ve pekmezini yapabilir. Karadutu iklimin yumuşak olduğu kuzey ilçelerinde denedik. Önümüzdeki dönemde yüksek rakımlı olan Erzurum ve diğer ilçelerinde de deneyeceğiz. Karadut bizim duta nazaran ağaç boyu kısa meyvesi ise büyük. Karadutu yaygınlaştırmak için çalışmalarımız devam edecek" diye konuştu. - Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Avustralya Karadutu Erzurum'da Yetiştiriliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement