Avustralya: Mahkumlar Maaş Artışı Talebiyle Grevde - Son Dakika
Yaşam
BBC

Avustralya: Mahkumlar Maaş Artışı Talebiyle Grevde

Avustralya: Mahkumlar Maaş Artışı Talebiyle Grevde

Avustralya'nın yüksek güvenlikli hapishanesi Barwon'da mahkumlar maaş artışı talebiyle greve çıktı.

08.10.2016 16:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avustralya'nın yüksek güvenlikli hapishanesi Barwon'da mahkumlar maaş artışı talebiyle greve çıktı.

Melbourne şehrinin güney batısında bulunan Barwon hapishanesinde kalan hükümlüler, cezaevinde yaptıkları gündelik işlerin karşılığında aldıkları maaşı yetersiz bularak greve başladı.

Victoria eyaleti sözcüsü, eğer yaşlı ya da çalışamaz durumda değillerse bütün hükümlülerin bahçe işleri ya da tamir gibi bazı görevleri yapmakla yükümlü olduklarını söyledi.

Mahkumlar, hapishane içinde görevlendirildikleri işler karşılığında günlük ortalama 7 dolar alıyordu.

Fakat bazıları aldıkları paranın yaptıkları işe göre yeterli olmadığını düşündü ve greve başladı.

Mahkumlar ayrıca kendilerine verilen paranın ülkedeki diğer hapishanelerde ödenen miktardan daha az olduğunu söylüyorlar.

Avustralya'da mahkum haklarını savunan 'Justice Action' grubu sözcüsü Brett Collins de, "Barwon hapishanesinde mahkumlara ödenen ücretin Avustralya'nın diğer eyaletlerindeki hapishanelere göre çok düşük olduğunu" dedi.

Hapishane yetkilileri ise, çalışmayı reddeden ve greve giden hükümlülerin hücrelerinde tutulduklarını açıkladı.

Yüksek güvenlikli hapishane Barwon'da grevin kabul edilemez olduğunu savunan siyasetçiler, hapishane yönetimini mahkumları greve 'teşvik etmekle' suçluyor.

Çoğunlukla seri katiller ve uyuşturucu satıcılarının bulunduğu hapishanede bu suçlardan hüküm giymiş yaklaşık dörtyüz elli tutuklu bulunuyor.

Kaynak: BBC

Son Dakika Yaşam Avustralya: Mahkumlar Maaş Artışı Talebiyle Grevde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gaziosmanpaşa'da Toprak Kayması: Ölen ya da Yaralanan Yok
    20:48 Gaziosmanpaşa'da Toprak Kayması: Ölen ya da Yaralanan Yok

    İstanbul Valiliği, Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kaymasında ölen ya da yaralanan olmadığını açıkladı. Olayda 14 gecekondu etkilendi ve 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi. 70 kişi tedbir amaçlı tahliye edildi ve AFAD ekipleri olay yerine sevk edildi.

  • Yozgat'ta hasar tespit çalışmaları sürüyor
    20:45 Yozgat'ta hasar tespit çalışmaları sürüyor

    Tokat depreminin Yozgat'ın Yelten Köyü'nde neden olduğu hasar, depremin boyutunu gözler önüne serdi. Yozgat'a bağlı Kadışehri, Çekerek ve Aydıncık ilçelerine bağlı yaklaşık 30 köyde hasar meydana geldi. Yaralanma ve ölüm olmazken, 147 ev, 15 ahır ve 5 camide hasar oluştu. Hasar tespit çalışmaları devam ediyor.

  • Sinop'ta Valinin doğaya saldığı kartal paniğe neden oldu
    20:43 Sinop'ta Valinin doğaya saldığı kartal paniğe neden oldu

    Sinop'ta tedavi edildikten sonra doğaya salınan yılan kartalı, kadının üzerine hamle yapınca paniğe neden oldu. O anlar kameraya yansıdı. Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan tarafından doğaya bırakılan kartal, genç kadının üzerine hareket etti. Kadın panikle kaçarken çanta ile kendisini korumaya çalıştı. O anlar saniye saniye kameralara yansırken, kartal ise daha sonra ormana doğru uçtu.

  • Üsküdar'da öğrencileri taşıyan servis aracının kaza anı kamerada
    20:38 Üsküdar'da öğrencileri taşıyan servis aracının kaza anı kamerada

    Üsküdar'da öğrencileri taşıyan servis aracı, yokuş aşağı indiği sırada önce istinat duvarına, sonra da park halindeki araçlara çarptı. Kazanın güvenlik kamerasına yansıyan görüntüleri ortaya çıktı. Servis şoförü ve öğrencilerden bazıları hafif yaralandı.

BBC

Advertisement