Avustralyalı YPG'li IŞİD ile Girdiği Çatışmada Öldü - Son Dakika
Güncel

Avustralyalı YPG'li IŞİD ile Girdiği Çatışmada Öldü

Suriye'nin Rojava Bölgesi'nde YPG ile IŞİD arasında Teşrin Barajı çevresinde çıkan çatışmada, Avustralya vatandaşı Jamie Bright'ın öldürüldü.

30.05.2016 13:04  Güncelleme: 15:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye'nin Rojava Bölgesi'nde PKK'nın Suriye'deki kolu olarak bilinen PYD'nin silahlı kanadı YPG ile IŞİD arasında Teşrin Barajı çevresinde çıkan çatışmada, Avustralya vatandaşı YPG'li Jamie Bright'ın öldüğü belirtildi.

KİMLİK BİLGİLERİ AÇIKLANDI

Rakka'nın IŞİD'den alınması için 24 Mayıs'ta başlatılan operasyon kapsamında IŞİD ve YPG arasında 24-25 Mayıs tarihlerinde Rojava'nın Şedade ve Tişrin Barajı çevresindeki çatışmalarda ölen dört YPG'linin kimlik bilgileri örgüt tarafından açıklandı.

KOD ADI: GABAR AMED

YPG tarafından yapılan açıklamada, çatışmada ölenlerden birinin Avustralya vatandaşı Jamie Bright olduğu belirtildi. 'Gabar Amed' kod adını kullanan 45 yaşındaki Avustralya'lı Brtight'in 2015 yılı Ocak ayında Avustralya'dan gelerek YPG'ye katıldığı ve Rakka'nın kuzeyinin IŞİD'ten temizlenmesi operasyonunda öldüğü belirtildi.

BİR AVUSTRALYALI DAHA ÖLMÜŞTÜ

Suriye'de IŞİD ile çatışmalarda 27 Haziran 2015 tarihinde de Avustralya vatandaşı olan ve YPG saflarında IŞİD ile savaşan Reece Harding ölmüştü.

AİLESİ YPG2LİLERİ ZİYARET ETTİ

Harnding'in cenazesi, Türkiye üzerinden Avustralya Büyükelçiliği aracılığıyla ülkesine gönderilmiş, ailesi de daha sonra Suriye'nin Kamışlı kentine gelerek oğullarının birlikte savaştığı YPG'lileri ziyaret etmişti.

Avustralyalı YPG\'li IŞİD ile Girdiği Çatışmada Öldü
Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Avustralyalı YPG'li IŞİD ile Girdiği Çatışmada Öldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • Coşkun...: YPG LI KIZLAR ICIN GITMISTIR KESINNN 26 9 Yanıtla
  • odun adam: cavurlardan sehit degil ancak cehenneme odun olur. 12 10 Yanıtla
  • mmmmmm: ii olmuş 11 8 Yanıtla
  • Ercisvan: Mekanı Cehennem olsun. Allahu Ekber 8 10 Yanıtla
  • ALİ: BU AVUSTRALYALILAR AKILLANMADILAR ÇANAKKALEDE OLDU BU NEDEN YANLIŞ SAFTA YER ALIYORSUNUZ SEÇİM HATASI PKK YA İŞİDE KATILINIRMI ONLAR TERÖR ÖRĞÜTÜ 3 2 Yanıtla
  • kl: bir ajan daha gitti darısı diğerlerinin başına 3 2 Yanıtla

Advertisement