Avusturya, Çek ve Slovakya Rusya'ya Yeni Yaptırımlara Karşı - Son Dakika
Güncel

Avusturya, Çek ve Slovakya Rusya'ya Yeni Yaptırımlara Karşı

Avusturya, Slovakya ve Çek Cumhuriyeti, Rusya'ya yeni yaptırımlara olumsuz bakıyor.

29.01.2015 20:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avusturya, Slovakya ve Çek Cumhuriyeti, Rusya'ya yeni yaptırımlara olumsuz bakıyor.

Avusturya Başbakanlık Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Avusturya Başbakanı Werner Faymann, Slovakya Başbakanı Robert Fico ve Çek Cumhuriyeti Başbakanı Bohuslav Sobotka, Çek Cumhuriyeti'nin Moravya eyaletine bağlı Austerlitz kasabasında bir etkinlik nedeniyle bir araya geldi.

Ortak basın toplantısı düzenleyen Faymann, Sobotka ve Fico, Rusya'ya yönelik yeni yaptırımlara şüphe ile baktıklarını bildirdi. Ukrayna'da şiddetlenen çatışmalar nedeniyle Brüksel'de gerçekleştirilen AB Dışişleri Bakanları Toplantısı'nı anımsatan Faymann, Rusya'ya yönelik yeni yaptırımların doğru olmayacağını vurguladı. Ukrayna'da barış planının uygulanması taraftarı olduklarını belirten Faymann, "Barışı destekleyecek her şey hemen gerçekleşmeli. Daha fazla yaptırımlar veya aşırı bir tutum acil bir çözüm olabilir ama hiçbir zaman barış planının yerini alamaz" dedi.

Ukrayna'daki sorununun Minsk Anlaşması temelinde sürdürülebilir bir barışa ihtiyacı olduğunu ifade eden Faymann, barış için diyalog ve müzakere çabalarının ön planda olmasını istedi.

Avusturya, Slovakya ve Çek Cumhuriyeti'nin ilk defa bir araya geldikleri aktarılan açıklamada, gelecek yıl Başbakanların işsizlik, trafik, enerji ve Avrupa sorunları konusunda yılda bir kez bir araya gelecekleri belirtildi. - Viyana

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Avusturya, Çek ve Slovakya Rusya'ya Yeni Yaptırımlara Karşı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement