Avusturya'da Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları Mektup Oylarına Kaldı - Son Dakika
Güncel

Avusturya'da Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları Mektup Oylarına Kaldı

Avusturya\'da Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları Mektup Oylarına Kaldı

Avusturya halkı, Cumhurbaşkanını seçmek için bugün sandığa gitti.

23.05.2016 00:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avusturya halkı, Cumhurbaşkanını seçmek için bugün sandığa gitti. Sandıkların tamamı açılırken aşırı sağcıların desteklediği Nobert Hofer oyların yüzde 51.9'unu Yeşiller Partisi'nin desteklediği Van Der Bellen ise oyların yüzde 48.9'unu aldı. Kesin sonuçlar Pazartesi günü 900 bin mektup oylarının açılmasından sonra belli olacak.

Avusturya 12'nci Cumhurbaşkanını seçmek için bugün sandığa gitti. İkinci tur seçimlerinde ilk seçimlerde ilk iki sırayı paylaşan aşırı sağcıların desteklediği Norbert Hofer ile Yeşiller Partisinin desteklediği Van Der Bellen yarıştı. Oy verme işlemi tamamlandıktan sonra sandıklar açıldı. Buna göre; Norbert Hofer oyların yüzde 51.9'unu, yeşillerin adayı Bellen'in ise oyların yüzde 48.9"unu aldı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turununu ise açık ara birinci tamamlayan Hofer kazanmıştı.

Seçim bürosundan yapılan resmi açıklamada; 900 bin seçmenin mektup ile oyunu kullandığı ve açılan mektupların sonucunun yeni Cumhurbaşkanını belirleyeceği bildirildi. Kesin sonuçlar Pazartesi öğleden sonra açıklanacak.

LİDERLER KONUŞTU

Seçim sonrası her iki aday da açıklamalarda bulndu. Van Der Bellen, "Mektuplu oyların sayımını bekleyeceğim. Çıkacak sonuca saygılıyız. Artık herşey sona erdi. Sonuçları gördükten sonra daha geniş bir açıklama yaparım" dedi. Hofer ise "Bu gece rahat uyuyamayacağım kesin. Yarın sonuçlar açıklanana kadar bana rahat uyku yok. Beklemedeyiz" diye konuştu.

Avusturya'da seçimlerde katılım zorunluluğu bulunmuyor. Bunun için Avusturya hükümeti seçimlere katılımı arttırmak için her seçmene oy kullanmaları için mektupla içinde adayların yazılı bulunduğu oy verme pusulası gönderiliyor. Sandığa gidemeyen seçmenler oylarını mektupla evlerine gönderilen oy pusulasına tercihlerini yaparak Cumhurbaşkanlığı seçimine katılmış oluyor.

Bugünkü seçimlerde istatistikler şöyle gerçekleşti:

Seçime katılma oranı yüzde 71.8

Toplam seçmen sayısı: 6.382.507

Oy kullanma oranı: 3.876.942

Geçerli oy sayısı: 3.731.720

Geçersiz oy sayısı: 145.222

- Viyana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Avusturya'da Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları Mektup Oylarına Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement