Avusturya'da Irkçı Saldırı - Son Dakika
Güncel

Avusturya'da Irkçı Saldırı

Avusturya'nın başkenti Viyana'da bulunan Viyana İslam Merkezi Camisine yönelik ırkçı saldırı düzenlendi.

30.09.2014 14:46  Güncelleme: 14:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avusturya'nın başkenti Viyana'da bulunan Viyana İslam Merkezi Camisi'ne yönelik ırkçı saldırı düzenlendi.

21'inci bölgede bulunan ve Viyana'nın tek minareli camisi "Viyana İslam Merkezi Camisi"ne giden sokaktaki tabelaların üzerine, Müslümanları hedef alan ırkçı yazılar yazıldı.

Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen polis, tabelalardaki yazıları kaldırdı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

-"Korku atmosferi oluşturmak istiyorlar"-

Avusturya Müslüman ve Hristiyan Platformu Başkanı Tarafa Baghajati, saldırıyı facebook sayfasından yayınladığı fotoğraflarla duyurdu. AA'ya konuşan Baghajati, yaklaşık bir haftadır İslamafobik bir atmosferin ciddi şekilde yükseldiğini hissettiğini ve dün akşam İslam Merkezi Camisi'nin yakınlarında böyle bir saldırının gerçekleştiğini söyledi.

Tabelaların üzerine İslamafobik yazılar yazıldığını ve saldırının aşırı sağcılar tarafından yapıldığını düşündüklerini belirten Baghajati, saldırının önceden planlanmış ve profesyonel bir şekilde gerçekleştirildiğini aktardı. Saldırganların amaçlarının, Müslümanlar ve diğer din mensupları arasında korku atmosferi oluşturmak olduğunu vurgulayan Baghajati, şunları söyledi:

"Bir süredir medyada İslamafobik bir korku atmosferi oluşturuluyordu. Dün bu atmosferin fiili yansımasını yaşadık. Saldırıyı aşırı ırkçı sağcıların yaptığını düşünüyoruz. Müslümanlar ile diğer din mensupları arasında korku atmosferi oluşturmak istiyorlar. Biz insanların çoğunluğunun, bu saldırıyı yapanlar ile aynı fikirde olmadıklarını biliyoruz. Kimse kalbinde böylesine düşmanlıklara izin vermemelidir. Bu tür olaylar Müslümanlar, Hristiyanlar ve Yahudiler arasındaki dayanışmayı artırmalıdır."

Medyada IŞİD saldırılarının abartılarak ve Müslümanları hedef alan ifadelerle verilmesi, Avusturya'da yaşayan Müslümanlara yönelik saldırıların artmasına neden oldu. IŞİD'e yönelik tedbir tartışmalarının alevlendiği son bir ayda 3 başörtülü kadına, 1 cami ve 1 imam hatip lisesi inşaatına ırkçı saldırılar düzenlendi. Viyana İslam Merkezi Camisi, bazı medya organları tarafından son dönemde "IŞİD'ın merkezi" şeklinde gösterilmişti. - Viyana

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Avusturya'da Irkçı Saldırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement