Avusturya'da Seçimlere Soruşturma! - Son Dakika
Dünya

Avusturya'da Seçimlere Soruşturma!

Avusturya İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, savcılığın, bazı seçim bölgelerinde mektuplu oylara hile karıştığı iddialarını araştırmak üzere soruşturma başlattığı belirtildi.

27.05.2016 08:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avusturya İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, savcılığın, bazı seçim bölgelerinde mektuplu oylara hile karıştığı iddialarını araştırmak üzere soruşturma başlattığı belirtildi.

Yeşillerin adayı Alexander Van Der Bellen'in cumhurbaşkanı seçilmesinden sonra aşırı sağcı Avusturya Özgürlük Partisi (FPÖ), mektuplu oyların sayılmasına hile karıştığını ileri sürerek, şikayette bulunmuştu. Aşırı sağcılar, Karintiya eyaletinde dört seçim bölgesinde pazartesi günü açılması gereken mektuplu oyların pazar günü geceden yetkililerin bulunmadığı bir ortamda açılıp sayıldığını ve Aşağı Avusturya eyaletine bağlı Linz ve Waidhofen şehirlerinde kayıtlı seçmenlerden fazla oy kullanıldığını ileri sürmüştü.

Avusturya Federal Yasası'na göre mektuplu oyların, Pazartesi günü saat 09: 00'da ve seçim komisyonu önünde açılmasını öngörüyor. 22 Mayıs'ta gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı seçiminde Yeşillerin adayı Alexander Van Der Bellen ile aşırı sağcı Avusturya Özgürlük Partisi'nin (FPÖ) adayı Norbert Hofer yarışmıştı.

İçişleri Bakanlığının seçim günü açıkladığı resmi olmayan sonuçlara göre, aşırı sağcıların adayı Norbert Hofer yüzde 51.9, Yeşiller Partisi'nin adayı Alexander Van der Bellen ise yüzde 48.1 oy almıştı. Seçimden bir gün sonra mektupla kullanılan 750 bin oyun sayılmasının ardından açıklanan sonuçlara göre Van Der Bellen yüzde 50.3, Hofer yüzde 49.7 oy almıştı. Bu sonuca göre de Van Der Bellen 31 bin oy farkla cumhurbaşkanı seçilmişti.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Dünya Avusturya'da Seçimlere Soruşturma! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement