Avusturya'da Yaşayan Türk Öğrenciler Tekkeköy'ü Gezdiler - Son Dakika
Yerel

Avusturya'da Yaşayan Türk Öğrenciler Tekkeköy'ü Gezdiler

Avusturya\'da Yaşayan Türk Öğrenciler Tekkeköy\'ü Gezdiler

Avusturya’da yaşayan Türk öğrenciler Samsun’un Tekkeköy ilçesini gezdiler.

19.02.2015 17:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avusturya'da yaşayan Türk öğrenciler Samsun'un Tekkeköy ilçesini gezdiler.

Mozaik İnsan Kaynakları Geliştirme Derneği, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun Valiliği Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi ortaklığında gerçekleştirilen proje ile özellikle yurt dışında yaşayan ve eğitimin gören Türk asıllı gençlerin vatanlarıyla ilgili olarak bilgi sahibi olmadıkları, tarihi yapısı ve kamu kurumlarını tanımadıkları anlaşıldı. Bu proje ile gerçekleştirilmek istenen hedef İstanbul, Edirne, Çanakkale, Ankara, Kayseri, Sivas ve Samsun illerine yapacakları tarihi gezi ve bilgilendirme seminerleriyle öz kültürlerini ve tarihi miraslarını daha iyi tanımaları hedeflendi.

Bu kapsamda Tekkeköy ilçesini ziyaret eden Avusturya'da ikamet eden Türk ailelerin çocukları Tekkeköy Belediyesi'nin konuğu oldular. Tekkeköy Asarağaç Piknik ve Mesire Alanı'ndaki Tomruk Restoran'da ilk olarak öğle yemeği yenildi. Yemeğe Tekkeköy Kaymakamı İbrahim Küçük, Tekkeköy Belediye Başkan Yardımcıları Yusuf Sağlam ve Özkan Karakaya, Tekkeköy Belediye Meclis Üyesi Erdinç Baştan ile belediye yetkilileri katıldı.

"DİLİMİZİ KÜLTÜRÜMÜZÜ MİLLİ DEĞERLERİMİZİ YAŞATMAK EN BÜYÜK GÖREVİNİZ"

"Dilimizi, kültürümüzü, milli değerlerimizi, örf ve adetlerimizi başka bir ülke de dahi olsanız yaşayın ve yaşatın" diyen Tekkeköy Kaymakamı İbrahim Küçük, "Yurt dışında yaşayan gurbetçi ailelerimizin bulundukları ülkelerde çektikleri sıkıntılar aşikar. Sizler farklı bir ülkede farklı kültürler arasında yaşamınızı ve eğitiminizi sürdürüyorsunuz. Bulunduğunuz yerlerde kesinlikle örf ve adetlerinizi, dilinizi, milli benliğinizi, Türk kimliğinizi koruyun ve yaşatın. Gelecek nesillerinize de aktarın. Görüyorum ki hepiniz Türkçeyi çok güzel bir şekilde konuşabiliyorsunuz. Milli benliğinizi ve dilinizi korumanız ülkemiz ve bizler için çok güzel bir olay. Sizleri burada ağırlamaktan büyük keyif aldık. Ailelerinize kucak dolusu selamlarımızı iletin" diye konuştu.

Tekkeköy Başkan Yardımcısı Yusuf Sağlam, "Yurt dışında yaşayıp memleket özlemi çeken siz değerli çocuklarımızı burada ağırlamaktan Tekkeköy Belediyesi olarak büyük gurur duyduk. Kış mevsiminin Karadeniz'de en güzel görüneceği noktasında bulunuyoruz. Mavi, yeşil ve beyazın büyüleyici güzelliği Asarağaç Piknik Alanımızda bir başkadır. Bu nedenle sizleri öğle yemeğinde burada ağırlamak istedik. Bulunduğunuz ülkede milli değerlerinizi unutmayın ve unutturmayın" dedi.

Tomruk Restoran'daki yemeğin ardından konuk öğrenciler Tekkeköy Mağaraları, Arkeoloji Vadisi ve Atatürk Evi'ni ziyaret ettiler. Tekkeköy'ün tarihi, doğal ve kültürel güzelliklerine hayran kaldıklarını belirten öğrenciler mutlu bir şekilde ilçeden ayrıldılar. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Avusturya'da Yaşayan Türk Öğrenciler Tekkeköy'ü Gezdiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement