Avusturya'daki İslam Yasa Tasarısı - Son Dakika
Güncel

Avusturya'daki İslam Yasa Tasarısı

Avusturya Müslüman Gençlik Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Küçükgöl: "Tasarı, Müslümanları ikinci sınıf vatandaş yapmak istiyor" "Bu (İslam Yasa Tasarısı) Avusturya Anayasası'nın eşitlik ilkesine aykırıdır" "Başka dini gruplar nasıl özgürce dinlerini yaşıyorsa eşit bir şekilde biz de aynı özgürlüklerden.

08.10.2014 16:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avusturya Müslüman Gençlik Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Dudu Küçükgöl, İslam Yasa Tasarısı'nın bazı maddelerinin anayasanın eşitlik ilkesine aykırı olduğunu ve yeniden düzenlenmesi gerektiğini belirtti.

Avusturya'da geçen hafta meclise gönderilen ve Müslümanların bazı haklarını kısıtladığı iddia edilen İslam Yasa Tasarısı'na tepkiler büyüyor. Avusturya Müslüman Gençlik Derneği Yönetim Kurulu üyeleri Dudu Küçükgöl, Zekiya Imsirpasic ve Yunus Elhalawany, Viyana'da düzenlenen basın toplantısında, tasarının anayasaya aykırı olduğunu söyleyerek yeniden düzenlenmesini istedi.

Küçükgöl, tasarıda Müslümanların özgürlüklerini genişletmek olarak görülen bazı maddelerin tam tersine Müslümanların haklarını kısıtlamayı amaçladığı ifade ederek tasarının, "Avusturya'da yaşayan Müslümanları ikinci sınıf vatandaş yapmak istediğini" söyledi.

Tasarının bazı maddelerinde Müslümanlara karşı ayrımcılık yapıldığını ifade eden Küçükgöl, "Bu, Avusturya Anayasası'nın eşitlik ilkesine aykırıdır. Anayasaya göre bütün dini gruplara eşit davranılması gerekiyor" dedi.

"Hiç sesi çıkmayacak bir Müslüman cemaat istiyorlar"

Tasarının, Müslümanları diğer dini gruplara göre daha kötü duruma düşürdüğünü savunan Küçükgöl, "Başka dini gruplar nasıl özgürce dinlerini yaşıyorsa eşit bir şekilde biz de aynı özgürlüklerden faydalanmak istiyoruz" diye konuştu.

Tasarıda Müslümanların hayatını olumsuz etkileyecek maddelerin bulunduğunu söyleyen Küçükgöl, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Mesela bütün Müslüman cemaatler kapatılıp Avusturya İslam Cemaati altında birleştirilecek. Cemaatlerin bütün varlıkları, özgürlükleri ve her şeyi Avusturya İslam Cemaati'nin eline geçiyor. Avusturya İslam Cemaati çok güçlü, kontrolcü oluyor. Yani devlete karşı çok güçsüz ve zayıf, devlete karşı hiç sesi çıkmayacak bir Müslüman cemaat istiyorlar. Biz bunu kabul etmeyeceğiz."

"Müslüman olmayan profesörler, Müslüman imamları eğitecek"

Küçükgöl, "yurt dışından gelen finansmanın yasaklanmasına" ilişkin maddenin Türkiye'den gelen imamların engellenmesine yönelik olduğunu, bunun Müslümanların yaşantısını olumsuz etkileyeceğini ve bu soruna çözüm bulmaları gerektiğini ifade etti.

Yasa tasarısıyla "üniversitede İslam eğitimi" öngörüldüğünü ancak iyi incelendiğinde maddenin Müslümanların aleyhine olduğunu, Müslümanların, İslam eğitimini verecek personeli belirlemeye bile haklarının bulunmadığını anlatan Küçükgöl, "Müslüman olmayan profesörler, Müslüman imamları eğitecek. Bunlar sonra çıkıp camilerde görev yapacak. 2016'da Avusturya'da eğitim gören imamlar görev alacak. Müslüman olmayan profesörlerden eğitim gören hocaları hangi cuma hutbesinde kim dinlesin? Bununla Müslümanlar camilere sırtını dönecek ve dinlerini gizli yaşamak zorunda kalacaklar" diye konuştu.

"Eşitlik ilkesine aykırıdır"

Avusturya medyasının algı operasyonlarıyla oluşturduğu İslam düşmanlığının yasa tasarına girdiğini savunan Küçükgöl, tasarıyla verilen bazı hakların "göz boyama amaçlı" olduğunu ifade etti.

Başka dini gruplar veya kiliselere verilen hakların İslam cemaatine verilmediğini vurgulayan Küçükgöl, "Bu eşitlik ilkesine aykırıdır. Avusturya Anayasası eşitlik ilkesini ön plana alan, ayrımcılığa karşı çıkan bir anayasadır. Biz Avusturya'nın kendi anayasasına saygı duyacağına inanıyoruz" dedi. - Viyana

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Avusturya'daki İslam Yasa Tasarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement