Avusturyalı 2 Dağcının Süphan Dağı'na Tırmanmasına İzin Yok - Son Dakika
Güncel

Avusturyalı 2 Dağcının Süphan Dağı'na Tırmanmasına İzin Yok

Avusturyalı 2 Dağcının Süphan Dağı\'na Tırmanmasına İzin Yok

Bitlis'in Adilcevaz İlçesi'ne gelerek Süphan Dağı'na tırmanmak isteyen Avusturyalı 2 dağcıya güvenlik nedeniyle izin çıkmadı.

28.08.2015 12:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis'in Adilcevaz İlçesi'ne gelerek Süphan Dağı'na tırmanmak isteyen Avusturyalı 2 dağcıya güvenlik nedeniyle izin çıkmadı. Süphan Dağı'na bu yıl üçüncüsü düzenlenecek Süphan Dağı Barış Tırmanışı da güvenlik nedeniyle iptal edildi.

Çözüm süreci ile birlikte turizme kazandırılan ve kısa süre öncesine kadar dağcıların uğrak yeri haline gelen Süphan Dağı, bölgede artan terör olayları nedeniyle yeniden sessizliğe büründü. Süphan Dağı'na tırmanmak üzere Adilcevaz'a bağlı Aydınlar Beldesi'ne gelen 2 Avusturyalı turiste de tırmanış için izin çıkmadı. Avusturyalı dağcı 52 yaşındaki Christian Stauble, "Eşimle birlikte Avusturya'dan Süphan Dağı'na tırmanmak için buraya geldik. Ancak dağa tırmanış yapmak isterken korucular tarafından engellendik. Korucular bizlere dağa tırmanmanın yasak olduğunu belirtince bizde geri dönmek zorunda kaldık" dedi.

DÜNYA BARIŞ TIRMANIŞI İPTAL

Bu arada, Süphan Doğa Sporları Kulübü Derneği (SÜPHANDOSD) tarafından her yıl 1 Eylül Dünya Barış Günü kapsamında düzenlenen ve Türkiye'nin farklı illerden yüzlerce dağcının katıldığı 'Süphan Dağı Barış Tırmanışı' da iptal edildi.

SÜPHANDOSD Başkanı Adem Gül, "Türkiye'nin farklı illerinin yanı sıra yabancı ülkelerden gelen çok sayıda dağcının katıldığı Süphan Dağı Barış Tırmanışı'nın bu yıl üçüncüsünü düzenleyecektik. Ancak son günlerde bölgede yaşanan terör olayları nedeniyle Süphan Dağı tırmanışı Valilik kararı ile geçici bir süreliğine durdurulmuştur" dedi. - Bitlis

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Avusturyalı 2 Dağcının Süphan Dağı'na Tırmanmasına İzin Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement