Ay-Bir'in Başkanı Prof. Dr. Yusuf Balcı Oldu - Son Dakika
Güncel

Ay-Bir'in Başkanı Prof. Dr. Yusuf Balcı Oldu

İslam Ülkeleri Akademisyen ve Yazarlar Birliği'nin (AY BİR) başkanlığına, Prof. Dr. Yusuf Balcı seçildi.

12.08.2014 13:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İslam Ülkeleri Akademisyen ve Yazarlar Birliği'nin (AY-BİR) başkanlığına, Prof. Dr. Yusuf Balcı seçildi.

Birlikten yapılan açıklamaya göre, Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde yapılan Olağanüstü Genel Kurul toplantısının ardından üyelerin görev dağılımı yapıldı.

Başkanlığa Prof. Dr. Yusuf Balcı, başkan yardımcılığına Prof. Dr. Talip Küçükcan ile Yrd. Doç. Dr. Bora Açan, genel sekreterliğe Dr. Ali Mazak, muhasip üyeliğe Doç. Dr. İbrahim Subaşı getirildi. Prof. Dr. Yüksel Çavuşoğlu, Prof. Dr. İbrahim Keleş, Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Alptekin Cihangir İşbilir, Mehmet  Duman ve Hanifi Akın, birlik üyesi oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen AY-BİR  Başkanı Prof. Dr. Yusuf Balcı, Türk ve İslam dünyasının temel sorunları üzerinde çalışacak, bunlara kalıcı çözümler üretecek ilmi ve fikri çalışmalar yürüteceklerini belirtti. AY-BİR'in bu alanda bir küresel koordinasyon ve ortak akıl platformu olacağını vurgulayan Balcı, İslam ülkelerindeki akademisyen ve yazarlar arasında geliştirilecek işbirliği ve ortak projeler ile sinerji oluşturacaklarını kaydetti.

Balcı ayrıca, Doğu Türkistan'dan Gazze'ye, Kırım'dan Mısır'a kadar, kan ve gözyaşı içindeki İslam coğrafyasında yaşananlara kayıtsız kalmayacaklarını, hakkın sözcüsü ve sesi olacaklarını aktardı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ay-Bir'in Başkanı Prof. Dr. Yusuf Balcı Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement