'Ay Yıldız'lı Ev - Son Dakika
Güncel

'Ay Yıldız'lı Ev

Ayvacık ilçesinde yaşayan bir aile, iki katlı evinin dış cephesini kırmızı ve beyaz renklere boyatıp, Türk bayrağının simgesi olan ay ve yıldız figürlerini eve monte etti.

22.01.2015 13:30  Güncelleme: 15:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ayvacık'ta Yavaş ailesi, evinin dış cephesini kırmızı ve beyaz renklere boyatarak ay ve yıldız figürlerini bayraktaki gibi yerleştirdi.

ÇOCUKLUK HAYALİ

Aile bireylerinden Celil Yavaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ümmühan Mahallesi'ndeki evlerinin dış duvarlarını, bayrağın renkleri olan kırmızı ve beyaza boyattıklarını söyledi. Binanın ön cephesinin balkon duvarları ile çatı kısmına ay ve yıldız figürlerini bayraktaki gibi yerleştirdiklerini belirten Yavaş, bunu çocukluğundan bu yana hayal ettiğini anlattı.

VATANDAŞLARDAN OLUMLU TEPKİ

Hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını dile getiren Yavaş, "Resmi bayramlarda, bazen işlerimizin yoğunluğundan, kimi zaman da şehir dışına çıktığımız için bayrak asamıyorduk. Bu da içimizde ukde kalıyordu. Ülkemizin sembolünü evimizin dış duvarlarının bir bölümünde oluşturma kararı aldık. Artık evimizin bir bölümünde Türk bayrakları hep mevcut olacak" diye konuştu.Yavaş, evin dış cephesinin yeni halini gören vatandaşlardan olumlu tepkiler aldıklarını sözlerine ekledi. .


\'Ay Yıldız\'lı Ev
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Ay Yıldız'lı Ev - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement