Ayaklarıyla Resim Yapıyor, Şarkı Sözü Yazıyor - Son Dakika
Güncel

Ayaklarıyla Resim Yapıyor, Şarkı Sözü Yazıyor

Bursa'da yaşayan spastik engelli 29 yaşındaki Serhat Demir, ellerini kullanamadığı için ayağıyla yaptığı resimleri tarihi Orhan Camisi önünde satıyor Aynı zamanda şarkı sözü ve şiir de yazan, bir şiir kitabı da bulunan Demir, şarkı sözlerinin ünlü sanatçılar tarafından bestelenmesinin hayalini kuruyor.

26.06.2014 11:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MUSTAFA YILMAZ - VOLKAN BAYRAKTAR - Bursa'da spastik engelli 29 yaşındaki Serhat Demir, ellerini kullanamadığı için ayağıyla yaptığı resimleri satarak aile bütçesine katkıda bulunuyor. Aynı zamanda şarkı sözü ve şiir de yazan, bir şiir kitabı da bulunan Demir, şarkı sözlerinin ünlü sanatçılar tarafından bestelenmesinin hayalini kuruyor.

Bursa'da yaşayan Kahramanmaraşlı spastik engelli Serhat Demir, yaşama sevinci ve yetenekleriyle görenleri hayrete düşürüyor. Ellerini kullanamadığı için ayağıyla şarkı sözü ve şiir yazan, resim yapan Demir, ayrıca açık öğretimde ortaokul birinci sınıfa devam ediyor.

Resimlerini, yapılış sürelerine göre fiyatlandıran Demir, amcasının oğlu Mustafa Demir'in yardımıyla resimlerini tarihi Orhan Camisi önünde 20 ila 50 lira arasında fiyatlarla satıyor.

Yanında "Resimler satılıktır, yardım parası kabul etmiyorum" yazılı bir kağıt bulunduran Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2 ağabeyi ve anne-babasıyla birlikte yaşadığını söyledi. Resim yapmaya çok uzun zaman önce başladığını anlatan Demir, "20 yıldır resim yapıyorum, 29 yaşındayım. Ben çok küçüktüm, ağabeyim resim yapıyordu. Ondan bakarak yapmaya başladım. 9 yaşından beri yapıyorum. Binde bir resim yapıyorum. İş olsun diye çıkıyorum, satıyorum" dedi.

En büyük hayalinin şarkı sözlerinin bestelenmesi ve Mustafa Sandal'la tanışmak olduğunu söyleyen Demir, kendisine ait yayımlanmış bir şiir kitabı bulunduğunu, yaklaşık 700 şarkı sözü yazdığını belirterek, "Çok güzel şarkılarım var, hepsi harika onların. Şarkı sözlerimi ünlülere gönderdim ama hiç yardımcı olmadılar. Ünlü bir ressam olmayı düşünmüyorum. En büyük hayalim, yaptığım şarkıları ünlü insanlara vermek. Yazdığım şarkı sözlerinin bestelenmesini istiyorum. Mustafa Sandal, Tarkan, İsmail YK tarzına göre her türlü şarkı yazabiliyorum" diye konuştu.

Demir'in yaptığı resmi satın alan Arzu Hızarcıoğlu ise "Bizim elimizle bile yapamadığımız resimleri o ayağıyla yapıyor. Bunu evimin en güzel köşesine asacağım. Ayağıyla resim yapan birini ben ilk kez gördüm. Yazı yazanı biliyorum da resim yapanı ilk kez gördüm. O dikkatimi çekti. Bu tabloyu da almaya karar verdim" ifadesini kullandı. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ayaklarıyla Resim Yapıyor, Şarkı Sözü Yazıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement