Ayalan: "Kamer Genç Tahrik Ediyor" - Son Dakika
Politika

Ayalan: "Kamer Genç Tahrik Ediyor"

Ayalan: "Kamer Genç Tahrik Ediyor"

AK Parti Tokat Milletvekili Şükrü Ayalan, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in insanları tahrik ettiğini söyledi.

22.05.2013 15:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Tokat Milletvekili Şükrü Ayalan, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in insanları tahrik ettiğini söyledi.

Tokat Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. Arslan Erkan'ı makamında ziyaret eden Ayalan, gündeme dair konularda açıklamalarda bulundu. AK Parti İl Başkanı Eyüp Eroğlu'nun da katıldığı ziyarette Ayalan, Tokat Devlet Hastanesi'nde verilen hizmet kalitesinden dolayı teşekkür telefonları almaktan mutlu olduğunu söyledi. Psikiyatrı Hastanesi'ni temmuz ayı sonu itibariyle açacaklarını ifade eden Ayalan, eski Devlet Hastanesi'nin yerine yapılması planlanan Diş Hastanesi'nin yeriyle ilgili de ihalenin bittiğini yer teslimi yapılacağını kaydetti. Tokat- Niksar Karayolu ihalesinin bittiğini belirten Ayalan, ihalenin 400 milyon TL'lik bir rakam olduğunun altını çizerek, "2014 yılına yol bitmiş olacak. Mevcut yolun dışında ayrı bir yol yapılıyor. Büyük bir grup ihaleyi aldığı için planlanan süreden daha kısa sürede yol bitecek diye düşünüyorum. Niksar- Akkuş yolu ihaleye çıktı. Akkuş-Ünye arasında ise proje süreci bitti. 2,5 yıl içerisinde Allah izin verirse Tokat'ı Ünye'ye duble yolla, viyadük ve tünellerle bağlamış olacağız" dedi.

"HAVAALANINA İHTİYACI VAR"

Tokat Havaalanı konusunda yaşanan istimlak bedeli sorununa dikkat çeken Ayalan, "İstimlak bedeli 100 milyon TL'nin üzerinde havaalanı pistini 45-50 milyon TL'ye yapabiliyoruz. Ayrıca şunu Tokat kamuoyunun tartışması gerektiğini düşünüyorum. Mevcut havaalanımızı Tokat-Ankara arasına koyduk çalışmadı. Hangi ihtiyaca cevap vermesini istiyoruz. Yapmamız gereken havaalanı hangi ihtiyacımızı karşılayacak veya mevcut havaalanı hangi ihtiyacımızı karşılamıyor? Bunu biraz kamuoyunda tartışalım. Ondan sonra eğer Tokat'ın 3 bin 500 metre uzunluğunda 45 metre genişliğinde bir piste ihtiyacı varsa bunu da konuşalım. Dünyanın her tarafından Tokat ölçeğinde olduğu gibi küçük havaalanları var. Büyük havaalanları bazı merkezlerde, Merzifon veya Sivas'ta havaalanı var. Biz Tokat'ı değil ama Sivas Havaalanını yaparken planlamada yanlışlık yaptık. O zamanki Bakan Sayın Şener'e Yıldızeli'ne bir havaalanı yapalım; Yozgat, Tokat ve Sivas olarak kullanalım. Coğrafi olarak illeri bölüyoruz ama coğrafi olarak başka bir bölünmüşlük söz konusu. Bütün bunları konuştuk ama herkes kendi ilinde havaalanı olsun deyince bazı yerlerde küçük bazı yerlerde büyük havaalanları ortaya çıkıyor. Tokat'ın büyümesi halinde böyle bir havaalanına ihtiyacı var. Ama şu anda ne kadar ihtiyacımız var bunu tartışalım. Yeni havaalanın Tokat'a kazandırılması için çalışmalar devam ediyor ama şuan için şu zamanda olur diye bir müjde verebilme için benim şansım yok" diye konuştu.

"KAMER GENÇ MİLLETİ TAHRİK EDİYOR"

AK Parti Müşterek Disiplin Kurulu'nun TBMM Genel Kurulu'nda CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'e sinkaflı sözler söyleyen AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan'la ilgili kararı konusundaki sorulara Ayalan şöyle cevap verdi: "Bunun bizim disiplin yönetmeliğinde bir karşılığı yok. Meclis'te bazen gergin anlar oluyor, insanlar kendilerini kontrol edemiyorlar. Kontrol mekanizması bazen çok kolay çalışmıyor. Herkes birbirine bir şeyler yapıyor. Sonra kuliste çıkıyor çay içiyoruz. Kamer Genç üzerinde konuşulmaya değer bir insan değil. Tablo hoş olmadı, Zeyid bey de tablonun hoş olmadığını ifade etti. Kendisini kontrol edemedi biran. Kamer Genç, milleti tahrik ediyor."

Ayalan, ayrıca Tokat Belediye Başkanlığı'na adaylığının söz konusu olmadığını, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan görev verirse olabileceğini sözlerine ekledi. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Ayalan: 'Kamer Genç Tahrik Ediyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement