Ayaydın - Miroglio Grup, Türkiye'ye Güveniyor - Son Dakika
Güncel

Ayaydın - Miroglio Grup, Türkiye'ye Güveniyor

Ipekyol, Machka ve Twist markalarının yaratıcısı Ayaydın Grup ve dünya devi İtalyan Miroglio ortaklığı ile 2008 yılında kurulan Ayaydın-Miroglio Grubu, Türkiye'deki yatırımlarına hız kesmeden devam edeceklerini açıkladı.

25.08.2016 11:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin her dönem krizleri fırsata çevirmeyi başardığına dikkat çeken Ayaydın-Miroglio Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Ayaydın, "Son aylarda ülke olarak pek çok üzücü olayı üst üste yaşadık. Güçlü bir ülke olarak, halkımızın birlik ve beraberliğe olan inancı ile zorlukları aşmayı ve krizlerin hepsini fırsata çevirmeyi başardık. Hükümetimizin aldığı hızlı kararlar, izlediği doğru politika ve halkımızın demokrasiye olan inancı ile bu son krizi de çok kısa sürede daha büyük bir krize dönüşmeden, yara almadan atlattık. Artık ülkemiz için daha fazla çalışmamız, daha fazla emek sarfetmemiz lazım. 7/24 çalışmalı, üreterek ve ihracat yaparak bu açığı kapatmalıyız. Biz bu konuda Ayaydın Miroglio Grubu olarak üstümüze düşeni yapmaya hazırız" dedi.

Turquality'nin hem grubun motivasyonunu hem de yurtdışındaki büyüme performansını olumlu yönde etkilediğini belirten Yalçın Ayaydın,"2015 yılına oranla 2016 yılında ciromuzu %20 artıracağız. Yılın ilk altı ayında ciro hedefimizin %105'ini gerçekleştirdik. İhracatımız geçen yıla göre iki katına ulaştı" dedi.

Türkiye'ye Güveniyoruz

Türkiye'nin güçlü ekonomisine duydukları güvenin geçmişte olduğu gibi bugün de devam ettiğini belirten Ayaydın-Miroglio Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Giuseppe Miroglio, "Ayaydın Grubu ile 2008 yılında imzaladığımız ortaklık anlaşmasının ardından büyük başarılara imza attık. Ayaydın-Miroglio Grubu 2008'den beri yaklaşık 6 kat büyüdü, önümüzdeki dönemde grubu çok daha ileri noktalara taşımayı hedefliyoruz. Ayaydın-Miroglio Grubu olarak 2023 hedefimiz doğrultusunda grup bünyesindeki markalarımızı büyütmeye devam edeceğiz. Ayrıca Ayaydın-Miroglio Grubu olarak Türkiye'deki yatırım fırsatlarına daha çok odaklandık ve önümüzdeki dönemde bu fırsatları hız kesmeden hayata geçirmeyi planlıyoruz. Bu kapsamda kendi segmentimizdeki markalar ile görüşmelerimiz devam ediyor" dedi.

Yurt dışında adeta Türkiye'nin fahri elçisi gibi çalıştığını söyleyen Giuseppe Miroglio, "Türkiye'nin ne kadar güçlü bir ülke olduğunu, Ayaydın Grubu ile yakaladığımız başarıyı bulunduğum tüm platformlarda anlatıyorum, anlatmaya da devam edeceğim. Türkiye'de son dönemde yaşanan sıkıntılara rağmen, inancımız azalmadı, aksine daha da arttı" dedi.

Satın Almamızı İki Katına 100 Milyon Euro'ya Çıkartıyoruz

Türkiye'deki mevcut işbirlikteliklerinin yanı sıra Miroglio Grup'un diğer markaları için de Türkiye'den büyük ölçekte satın almalar gerçekleştirdiklerini söyleyen Giuseppe Miroglio, "Miroglio Grup, dünya çapında 34 ülkede 49 şirket ve 3 organize sanayi bölgesi ile faaliyet gösteriyor. Grubumuz bünyesinde yer alan 11 farklı markamız (Motivi, Oltre, Caractere, Diana Gallesi, Elena Miro, Fiorella Rubino, Luisa Viola, Per Te by Krizia, Ipekyol, Machka, Twist) için satın almamızın büyük bir kısmını Türkiye'ye kaydırıyoruz. Türkiye bizim için daha stratejik bir nokta olmaya başladı. Bu nedenle 2016 yılı satın alma hedefimizi iki katına 100 milyon Euro'ya çıkartıyoruz" dedi.

2023 Ciro Hedefimiz 500 Milyon Dolar

15 Temmuz sonrası Ortadoğu'daki iş ortakları ile yaptıkları görüşmelerde franchise'ların Türkiye'ye olan inançlarının tam olduğunu gördüklerini ve Türkiye'de kısa sürede sağlanan istikrar ortamı nedeniyle yurtdışındaki mağaza açılışlarına hız verdiklerini söyleyen Ayaydın-Miroglio Genel Müdürü Uğur Ayaydın, "2016 yılında Ipekyol ve Machka'yı İtalya'ya taşıdık. Yine bu yıl içinde Suudi Arabistan'da üçüncü mağazamızın açılışı gerçekleştirdik. Suudi Arabistan'ın en büyük master franchise'larından ve aynı zamanda birçok önemli AVM'lerin sahibi olan iş ortağımıza yaptığımız son ziyaretimizde markalarımız için, sahip oldukları AVM'lerin en iyi lokasyonlarında üç yeni mağaza açma konusunda anlaştık. 2017 yılı sonuna kadar toplam beş mağaza daha açmak için görüşüyoruz. Yurtdışında İran, Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar, Bahreyn, Kıbrıs, Azerbaycan'da toplamda 15 mağazamız var. 2016 yılı sonuna kadar 4 mağaza daha açarak 19 mağazaya ulaşmayı hedefliyoruz. 2017 yılında ise grup olarak yurtdışında daha agresif bir büyüme hedefliyoruz, Azerbaycan, Kuveyt, Katar, Arabistan ve İran'da 17 mağaza daha açmayı planlıyoruz" dedi.

Ayaydın-Miroglio Grubu olarak 2016 yılında yurtiçinde de büyüdüklerini belirten Uğur Ayaydın: "Türkiye'de 42 şehirde 136 Ipekyol, 58 Twist ve 6 Machka olmak üzere toplam 200 mağazamız bulunuyor. Bugün 200. mağazamızın açılışını Akbatı AVM'de Ipekyol markası ile gerçekleştireceğiz. 2016 yılı içinde şu ana kadar 15 mağaza açtık. Yıl sonuna kadar 8 mağaza daha açarak 2016 yılında toplamda 23 mağaza açmış olacağız. 2016 yılını 208 mağaza ile tamamlamayı hedefliyoruz. 2017 yılında ise yurtiçinde 20 mağaza daha açmayı hedefliyoruz. Bu yıl toplamda 20 milyon TL'lik yatırım yapmış olacağız. Grup olarak 2023 ciro hedefimiz ise 500 Milyon Dolar. Geçen sene çalışan sayımız 1600 iken, bu sene toplamda 1750 çalışanla Ayaydın Miroglio ailesi olarak da büyüdük" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ayaydın - Miroglio Grup, Türkiye'ye Güveniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement