Ayaz' Bebek Ambulansta Doğdu - Son Dakika
Güncel

Ayaz' Bebek Ambulansta Doğdu

Ayaz\' Bebek Ambulansta Doğdu

Muş'ta kar ve tipi nedeniyle yolu kapalı olan merkeze bağlı Sarıdal Köyü Bahar Mezrası'nda oturan 30 yaşındaki Fatma Samurkaş, hastaneye götürülürken paletli ambulans içerisinde doğum yaptı.

22.02.2015 11:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş'ta kar ve tipi nedeniyle yolu kapalı olan merkeze bağlı Sarıdal Köyü Bahar Mezrası'nda oturan 30 yaşındaki Fatma Samurkaş, hastaneye götürülürken paletli ambulans içerisinde doğum yaptı. Fatma- Reşit Samurkaş çiftinin çocuklarına soğuk ve karlı hava nedeniyle 'Ayaz' adı verildi.

Merkeze 45 kilometre uzaklıkta bulunan Sarıdal Köyü Bahar Mezrası'nın yolu kar ve tipi nedeniyle 5 günden beri yolu kapalıydı. Mezrada oturan 9 aylık hamile Fatma Samurkaş'ın dün sabah doğum sancısı tutunca yolun açılması için Özel İdare ekiplerinden yardım istendi. Mezra yolunu açmaya giden greyder, köy yolunu ulaşıma açtı ancak mezra yolunda tipi ve yoğun kar yağışı nedeniyle geri dönmek zorunda kaldı. Saat 18.00 sıralarında paletli ambulans Özel İdareye ait TIR'a yüklenerek ve bir normal ambulans hastayı kurtarmak için yola çıktı. Tekerlekli ambulans köye kadar giderken sağlık ekipleri mezraya gidip doğum hastasını alarak dönmek için yola çıktı.

Fatma Samurkaş dönüş yolunda 5'inci çocuğunu paletli ambulanstaki ebe ve hemşire tarafından ambulansta doğum yaptı. Samurkaş çifti, dünyaya gelen erkek bebeğe havanın karlı ve soğuk olması nedeniyle 'Ayaz' ismini verdi. Anne, Ayaz bebek ve yakınları paletli ambulansla köye getirildikten sonra diğer hazır bekleyen ambulansa nakledilerek Muş Kadın Doğum Hastanesine sevk edildi. Anne ve Ayaz bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, baba Reşit Samurkaş, sağlık ve özel idare ekiplerine teşekkür etti. Baba Samurkaş, "5'inci çocuğumun kaderi ambulansta dünyaya gelmekmiş" dedi. - Muş

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ayaz' Bebek Ambulansta Doğdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement