Ayberk Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Ayberk Son Yolculuğuna Uğurlandı

Ayberk Son Yolculuğuna Uğurlandı

Romanya’nın başkenti Bükreş’te, bir gece kulübünde çıkan yangında hayatını kaybeden Ayberk Mancı, gözyaşları arasında toprağa verildi.

09.11.2015 16:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Romanya'nın başkenti Bükreş'te, bir gece kulübünde çıkan yangında hayatını kaybeden Ayberk Mancı, gözyaşları arasında toprağa verildi. Acılı anne Gülten Mancı; "Arkadaşları orada yemek yiyormuş; arkadaşları Ayberk'i çağırmış. Ayberk gittikten hemen sonra olay oluyor ve çatı çöküyor. Yavrumun eve dönüşünde sürpriz parti yapacaktık ama bu dönüşünde partisi cenazesi oldu" dedi.

İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütercim Tercümanlık Bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi 21 yaşındaki Ayberk Mancı, Erasmus Programı kapsamında yaklaşık iki ay önce eğitim görmek üzere Romanya'ya gitti. Mancı, 30 Ekim gecesi Bükreş'te bir gece kulübünde çıkan 43 kişinin öldüğü yangında ağır yaralandı. Hastanede tedavi gören İzmirli üniversite öğrencisi Ayberk Mancı, yaklaşık bir ay süren yaşam savaşını kaybetti. Bugün sabah Ayberk Mancı'nın cenazesi son kez evine getirildi. Moda Tekstil Konfeksiyon Çarşısı Camisinde kılınan cenaze namazına baba Ömer ile anne Gülten Mancı başta olmak üzere Ayberk'in yakınları, arkadaşları ve tanıdıkları katıldı. İzmir Müftüsü Ramazan Muslu'nun kıldırdığı cenaze namazından sonra Balçova Yukarı mezarlığında defnedildi.

DÖNÜŞÜNDE SÜRPRİZ PARTİ YAPACAKTIK

Camide gazetecilerin sorularını yanıtlayan anne Gülten Mancı, "Kazayı, İzmir'den Romanya'ya birlikte giden arkadaşlarından öğrendim. Fazla konuşamayacağım ama Türkiye Bükreş Büyükelçisi Koray Ertaş ve ekibine çok teşekkür. Onlar bir anne babanın yapamayacağını, bizim düşünemeyeceğimizi düşündü, yapamayacaklarımızı yaptı. Ayberk'e yapılacak her şey yapıldı. Ayberk keşke, kendisi için uğraşanlar hatırına dönebilseydi. Ayberk'in 11 yaşındaki kardeşi Kutay'a hala ağabeyinin öldüğünü söyleyemedik. Pedagog yardımıyla söyleyeceğiz" dedi. Ayberk'in iki yıl önce Amerika'ya gittiğini, geldiğinde sürpriz parti yaptıklarını anlatan gözü yaşlı anne Gülten Mancı, "Romanya'daki dönüşünde de sürpriz yapacaktık, Ayberk evine geldiğinde parti yapacaktık ama bu parti cenazesi oldu" dedi.

ARKADAŞLARI ÇAĞIRMIŞ

Yangının olduğu yerin yemek yenilen bir yer olduğunu belirten anne Gülten Mancı, "Arkadaşları oradaymış, arkadaşları çağırıyor. Ayberk de gittikten kısa bir süre sonra olay oluyor. Çatının düşmesiyle bir sıkışma olmuş, sıkışmış orada yavrum" diye konuştu. Ayberk'in dünyayı gezme hayalleri olduğunu belirten anne Gülten Mancı, "Her yeri gezmek istiyordu. Geziyordu zaten. Çok dolu dolu yaşadı. Mükemmel bir evlat, mükemmel bir arkadaştı. Kimse ile kavga etmezdi, böceği dahi incitmezdi" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ayberk Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement