Ayçiçeğinde Fiyat Beklentisi - Son Dakika
Güncel

Ayçiçeğinde Fiyat Beklentisi

Ayçiçeğinde Fiyat Beklentisi

Edirne Ziraat Odası Başkanı Yorulmaz: "Fiyat belirsiz olduğu için çiftçi sıkıntıda"

01.09.2014 16:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Ziraat Odası Başkanı Cengiz Yorulmaz, üreticilerin ayçiçeğinde alım fiyatının açıklanmasını beklediğini söyledi.

Yorulmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trakya Bölgesi'nde erken ekim yapanların ayçiçeği hasadına başladığını söyledi.

Geçen yıla göre ayçiçeğinde önemli oranda verim artışı olduğunu belirten Yorulmaz, "Fiyat belirsiz olduğu için çiftçi sıkıntıda. Biliyorsunuz geçen yıl Trakya Birlik avans fiyatını 1 lira 17 kuruş olarak açıklamıştı. Daha sonra üzerine 50 kuruş fark verdi. Bu yıl 1 lira 30 kuruş olmasını talep ediyoruz" diye konuştu.

Yorulmaz, Edirne merkezde 200 bin dönüm alanda ayçiçeği ekildiğini, 8 ilçeyle ekili alanın 1 milyon 100 bin dönüm olduğunu ifade etti. Çiftçinin girdi maliyetlerinin her geçen yıl arttığını dile getiren Yorulmaz, şöyle devam etti:

"Bu yıl ayçiçeğinde verim çok iyi. Bu yıl çiftçinin kurtuluş senesi. Borçlu çiftçiler, fiyatın iyi olmasıyla borçlarını öderler ve sıkıntıları biter. Tabii şu an Trakya Birlik alım yapıyor ama para ödemiyor. Avans fiyatını açıklamadı. Çiftçinin beklentisi yüksek. Ayçiçeği üreticisi ve Ziraat Odası bir an önce fiyatın açıklanmasını istiyor."

"İki yıllık ürün hasat ettik"

Çiftçi Mecit Arat da 30 yıldır çiftçilik yaptığını ve bu yılki ürün veriminin geçmiş yıllara göre daha yüksek olduğunu ifade etti. Arat, ayçiçeği alım fiyatının açıklanmasını beklediklerini söyledi.

Ergun Ayar ise 180 dönüm alana ayçiçeği ektiğini ve bu yıl yağmurlar dolayısıyla verimin yüksek olduğunu belirtti. Ayçiçeğindeki yağ oranının da kaliteli olduğunu aktaran Ayar, çiftçinin umudunu kırmayacak bir fiyat istediklerini dile getirdi.

Hasan Ayan da bu yıl, iki yıllık ürün hasat ettiklerini kaydetti. - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ayçiçeğinde Fiyat Beklentisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement