Ayçiçek Tarlaları, Fotoğraf Stüdyosuna Döndü - Son Dakika
Güncel

Ayçiçek Tarlaları, Fotoğraf Stüdyosuna Döndü

Türkiye'nin ayçiçeği ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayan Trakya'da, "doğanın sarı gelini" olarak adlandırılan ayçiçek tarlaları, fotoğrafçılar tarafından doğal fotoğraf platosu olarak kullanılıyor.

23.06.2016 12:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin ayçiçeği ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayan Trakya'da, "doğanın sarı gelini" olarak adlandırılan ayçiçek tarlaları, fotoğrafçılar tarafından doğal fotoğraf platosu olarak kullanılıyor.

Sarının değişik tonları ve şeklinin güzelliğiyle ilgi toplayan ayçiçek tarlaları yakınlarından geçen vatandaşların ilgisini çekiyor. Güzel manzarayı kaçırmak istemeyen vatandaşlar fotoğraf makineleri ve cep telefonlarıyla anı ölümsüzleştirdi.

Vatandaşların yanı sıra doğal bir plato formundaki tarlaları profesyonel fotoğrafçılar da stüdyo ortamında yapay ışıklarla fotoğraf çektirmek istemeyen müşterilerini ayçiçek tarlalarına götürüyor. Stüdyo fotoğrafçıları doğal ışık ve perspektif derinliğini en güzelinin yaşandığı "sarı gelin" tarlalarında anı donduruyor.

Ayçiçeklerin tonlarını fon olarak kullanan fotoğrafçılar bazen çiftlere şemsiye, bazen, keman gibi aksesuarlar vererek, fotoğraflarını zenginleştiriyor.

Adeta açık hava stüdyosu olarak kullanılan ayçiçek bahçeleri özellikle hafta sonları yeni çiftlere ev sahipliği yapıyor. Alışılanın dışına çıkan çiftler, keyifli dakikalar geçirdikleri tarlalarda en doğal halleriyle fotoğraf karelerindeki yerlerini alıyor.

Fotoğraf sanatçısı Ulaş Karabudak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, açık havada daha güzel pozlar yakaladıklarını belirtti.

Stüdyoda doğala yakın fotoğraf alabildiklerini ifade eden Karabudak, özellikle yeni evlenen çiftlerin ayçiçek tarlalarında fotoğraf çektirmeyi istediklerini söyledi.

Karabudak, ayçiçek tarlalarında çekilen fotoğrafların stüdyoda çekilen fotoğraflardan çok daha güzel olduğunu kaydetti.

Kırklareli Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği Başkanı Arif Tekin ise ekilen ayçiçek tohumları çiçek açmaya başlaması ile fotoğrafçıların akınına uğradığını bildirdi.

Tarlaların stüdyo bahçelerine dönüştüğünü anlatan Tekin, "Sarı gelin olarak nitelendirilen ayçiçek tarlalarının çiçek açmasıyla birçok profesyonel fotoğrafçı, düğün öncesi gelin, nişan, çocuk, yaşlı gibi bir çok fotoğrafı ayçiçek tarlalarında çekmeyi tercih ediyor. Dışarıda çekilen fotoğraflar, gerçekten renk ve doğallık bakımından çok güzel oluyor. Bu nedenle vatandaşlar da fotoğrafçılar da dış mekanlara yönelmiş durumdalar." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ayçiçek Tarlaları, Fotoğraf Stüdyosuna Döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Malatya'da 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarma görev alacak
    18:47 Malatya'da 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarma görev alacak

    Malatya Valiliği, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarmanın görev alacağını duyurdu. Seçim güvenliği ve koordinasyon toplantısında, 2 bin 785 emniyet ve 2 bin 59 jandarma personelinin görev alacağı belirtildi. Toplamda 542 bin 177 seçmenin oy kullanacağı seçimlerde, güvenli bir ortam sağlamak için tüm kamu kurumları işbirliği içinde çalışacak.

  • Metrobüste sıra kavgası kamerada
    18:46 Metrobüste sıra kavgası kamerada

    Avcılar'da metrobüs içerisinde iki yolcu arasında çıkan sıra kavgası cep telefonu kamerası tarafından kaydedildi. Tartışma metrobüse binen diğer yolcuların müdahalesiyle sona erdi.


Advertisement