Aydemir: "Erzurum Tarihi Görkemiyle Buluşuyor" - Son Dakika
Yerel

Aydemir: "Erzurum Tarihi Görkemiyle Buluşuyor"

Aydemir: "Erzurum Tarihi Görkemiyle Buluşuyor"

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Erzurum’un sağlık, turizm, tarım, enerji ve ulaştırma alanlarında olduğu gibi eğitim sektöründe de ciddi bir çıkış seyrinde bulunduğunu belirterek, ‘2000’li yıların başında bir üniversitesi olan Erzurum’da artık üçüncü üniversite gündemi var. Tarihinde ‘medreseler şehri’ olarak ünlenen Erzurum, bu alandaki yatırımlarla görkemli tarihiyle buluşuyor.

17.10.2015 10:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Erzurum'un sağlık, turizm, tarım, enerji ve ulaştırma alanlarında olduğu gibi eğitim sektöründe de ciddi bir çıkış seyrinde bulunduğunu belirterek, '2000'li yıların başında bir üniversitesi olan Erzurum'da artık üçüncü üniversite gündemi var. Tarihinde 'medreseler şehri' olarak ünlenen Erzurum, bu alandaki yatırımlarla görkemli tarihiyle buluşuyor.' dedi.

ERZURUM EĞİTİMDE İLK SIRADA

Erzurum'un gerek kişi başına düşen eğitim giderleri ve gerekse eğitim yatırım harcamaları bakımından Bölgesinde ilk sırada bulunduğunu hatırlatan Milletvekili Aydemir, ilin eğitim kapasitesi ve yatırım hacmi bakımından da ülkenin en büyük 20 ili arasına girdiğini ifade etti. AK ufuk doğrultusunda sağlık başta olmak üzere, hizmetler sektörü bazında ilin bir cazibe merkezi olduğunu söyleyen Milletvekili Aydemir, ilin çevre ve şehircilik yatırımları bakımından da bölgesinin üssü haline geldiğini kaydetti.

KURUCU LİDERE MİNNETTARLIK

Erzurum'da hayata geçirilme aşamasında olan Eğitim Kampüsü yatırımlarının ilçelerde de gerçekleştirileceğini müjdeleyen Milletvekili Aydemir, 'Erzurum'da yatırımlarla, ekonomik bağlamda yeniden diriliş dönemini başlatan, ilimize manada ve madde ölçeğindeki her alanda sahip çıkan AK Hükümetlere ve bu ile kalkınma heyecan ve enerjisini kazandıran AK Davanın kurucu liderine minnettarız.' dedi.

OLU'DA İHL TEMEL ATMA TÖRENİ

Erzurum'a gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı idris Güllüce, AK Parti İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, Milletvekili adayı Orhan Deligöz, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut ve parti teşkilatı yönetici ve üyeleriyle birlikte Olur ilçesi'nde İlbank tarafından yaptırılacak İmam Hatip Lisesi temel atma törenine katılan Milletvekili Aydemir, temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Erzurumlunun, ilin sosyal ve ekonomik anlamda yeniden dirilişini sağlayan AK Davaya 1 Kasım'da da sandıkta sahip çıkacağını belirtti.

OLTU VE NARMAN ZİYARETLERİ

Bakan Güllüce ve beraberindeki heyetle birlikte Oltu ve Narman ilçelerini de ziyaret eden Milletvekili Aydemir, parti teşkilatlarıyla yapılan istişare toplantılarında, Erzurum'a çevre ve şehircilik bazında özel yatırım imkanları sağlayan, kentsel dönüşümde ilklere imza atan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'ye şükranlarını sundu.

AYDEMİR: 'ONLARLA GURUR DUYUYORUZ'

Erzurum'un yalnız tarihi ve fiziki plandaki yatırımlarla değil, aynı zamanda yetiştirdiği devlet ve siyaset adamlarıyla da büyük bir şehir olduğunun altını çizen Milletvekili Aydemir, Erzurum'un AK Parti dönemlerinde bürokrasinin yanı sıra siyasette de Sağlık eski Bakanı Recep Akdağ, İçişleri Eski Bakanı Efkan Ala, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, İçişleri Bakanı Selami Altınok gibi yüksek ve medarı iftihar vesilesi devlet adamlarıyla ülke gündemine taşındığını kaydetti.

YOĞUN SEVGİ GÖSTERİSİ

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ve beraberindeki heyet Oltu, Olur ve Narman'da yoğun sevgi gösterileri ile karşılandı. İlçelerde esnaf ve ahaliyle istişare eden, görüş alışverişinde bulunan heyet daha sonra Erzurum'a döndü. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydemir: 'Erzurum Tarihi Görkemiyle Buluşuyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement