Ayder'de Kar Şenliğinin Blançosu: 4'ü Ağır 27 Yaralı - Son Dakika
Güncel

Ayder'de Kar Şenliğinin Blançosu: 4'ü Ağır 27 Yaralı

Ayder\'de Kar Şenliğinin Blançosu: 4\'ü Ağır 27 Yaralı

Çamlıhemşin Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve Çamlıhemşin Doğa Sporları Kulübü (ÇADOKS) tarafından bu yıl 7incisi düzenlenen ve dün başlayan 'Kardan Adam Şenlikleri', 1200 rakımlı Ayder Yaylası'nda gerçekleştirildi.

02.02.2014 16:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çamlıhemşin Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve Çamlıhemşin Doğa Sporları Kulübü (ÇADOKS) tarafından bu yıl 7incisi düzenlenen ve dün başlayan 'Kardan Adam Şenlikleri', 1200 rakımlı Ayder Yaylası'nda gerçekleştirildi. Şenliğe katılan yaklaşık 5 bin kişi güneşli havada horon tepti, doyasıya eğlendi. Şenlik kapsamında kar üstünde en büyük horon halkası rekor denemesi gerçekleştirildi. Anonslar ve görevlilerin eşliğinde el ele tutan yaklaşık 4 bin kişi kar üstünde yaklaşık 1.5 kilometre uzunluğunda horon halkası oluşturdu, 30 dakika boyunca kesintisiz horon oynadı. Ancak noter çağrılmadığı için rekor denemesi kayda geçirilemedi.

LAZBOARD YARIŞINI İSVİÇRELİ KAZANDI

Şenlikler sırasında Lazboard adı verilen tahtalarla kayak yarışması düzenlendi. 50 metrelik parkurda yarışan 6 yarışmacı bitiş çizgisine ulaşmak için kıyasıya yarıştı. Yarışmayı İsviçreli Marco Lihtihstayn kazandı. Şenliklerde en güzel kardan adam yapma yarışı ile kar üstünde halat çekme yarışları da düzenlendi. Yarışmalarda dereceye girenlere çeşitli hediyeler verildi.

İKİ GÜNDE 27 KİŞİ YARALANDI

Şenlik alanında otomobil şambrelleri, poşet, kızak ve rafting botları ile kayak yapanlar da tehlikeli anlar yaşadı. Hızla yamaçtan kayan vatandaşlar kalabalığın arasına daldı, takla atarak birbirlerine çarptı. Şenliklerde iki gün boyunca 4'ü ağır 27 kişi yaralandı, kırıkları bulunan 11 kişi ambulansla hastaneye götürüldü. Diğer yaralılara ise ambulanslarda müdahale edildi. Şenlikler halk oyunları ve Karadenizli sanatçıların verdiği konserlerle sona erdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ayder'de Kar Şenliğinin Blançosu: 4'ü Ağır 27 Yaralı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.

  • Mersin'de Drift Atan Sürücüye 50 Bin 541 TL Cezai İşlem Uygulandı
    22:01 Mersin'de Drift Atan Sürücüye 50 Bin 541 TL Cezai İşlem Uygulandı

    Mersin'in Mezitli ilçesinde bir sürücü, güvenlik kamerası görüntülerinden tespit edilerek drift attığı için 50 bin 541 TL ceza kesildi. Polis, sürücünün ehliyetsiz, aracın sigortasız ve muayenesiz olduğunu belirledi. Araç 2 ay trafikten men edildi.

  • Kayserispor, Trabzonspor maçı için hazırlıklarını tamamladı
    22:00 Kayserispor, Trabzonspor maçı için hazırlıklarını tamamladı

    Kayserispor, yarın oynayacağı Trabzonspor maçının hazırlıklarını tamamlayarak galibiyet hasretine son vermek istiyor. Sakatlıkları bulunan oyuncular dışında eksik oyuncu bulunmayan Kayserispor, maç saatini beklemeye başladı.


Advertisement