Aydın 94. Kurtuluş Yıldönümünü Kutladı - Son Dakika
Yerel

Aydın 94. Kurtuluş Yıldönümünü Kutladı

Aydın 94. Kurtuluş Yıldönümünü Kutladı

Aydın’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 94. Yıldönümü düzenlenen törenle kutlandı.

07.09.2016 12:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 94. Yıldönümü düzenlenen törenle kutlandı.

7 Eylül Aydın'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yılı etkinlik programına; Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, Aydın Garnizon Komutanı Jandarma Kurma Albay Halil Şen, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, İl Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Aslan, MHP Aydın Milletvekili Deniz Depboylu, CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan ve siyasi parti ve sivil toplum temsilcileri katıldı.

Tören Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'un Kent Meydanında bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk bırakması ve Kurtuluş günü anısına 3 pare top atışı ile başladı. 7 Eylül Aydın'ın Kurtuluşu dolayısıyla düzenlenen resim ve şiir yarışmasında dereceye girenlere Aydın Büyükşehir Belediyesi'nce çeşitli hediyeler verildi. Etkinlikler kapsamında düzenlenen Mehteran dinletisi ve yöresel halk oyunları katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.

Aydın'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 94. Yılını kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Aydın Büyükşehir Belediye başkanı Özlem Çerçioğlu konuşmasında," Aydın, işgalden kurtuluşa giden toprakların adıdır. 27 Mayıs 1919 tarihinde Aydın'ı işgal eden Yunan birlikleri Efeler Diyarında hiç beklemedikleri direniş ile karşılaştılar. Aydın halkı, Yörük Ali Efe, Albay Şefik, Yüzbaşı Ahmet, Asaf Gökbel ve Çete Ayşe gibi vatanseverlerin öncülüğünde tüm yurda dalga dalga yayılan destansı direnişi başlatmıştır. Efelerimiz, Aydın yöresinde başlattıkları direniş ile sadece bu topraklar için değil, Gazi Mustafa Kemal Atatürk komutasında Anadolu içlerinde düşmanla savaşan düzenli ordularımıza da büyük destek vermiştir. Kahraman Efelerimiz, Aydındaki Yunan birliklerini adeta oldukları yere çivilemiştir. 26 Ağustos 1922'de başlatılan Büyük Taarruz neticesinde 7 Eylül 1922 sabahı Aydın'a giren kahraman ordumuzun karşısında tutunamayan işgalciler, bölgeden çekilmek zorunda kaldılar. Aydın, Kurtuluş gününe kadar işgalin tüm acılarını yaşamıştır. Bizler, hürriyetini canı ve kanı ile kazanan Efelerin torunlarıyız. Bu toprakları bizlere vatan yapan şehitlerimize vefa borcumuz var. Bu destanı yazan kahramanlarımızı asla unutmayacağız. Bizi meydanlarda, cephelerde mağlup edemeyenlerin hain oyunlarını bozmaya devam edeceğiz. Asil Türk Milleti, 15 Temmuz gecesi Cumhuriyet ve Demokrasiden asla taviz vermeyeceğini bütün dünyaya bir kez daha kanıtlamıştır. Demokrasimize karşı girişilen pervasız ve hain saldırıya karşı Milletimiz, güvenlik güçlerimiz ile birlikte can siperane bir direniş göstermiştir. Bu uğurda canlarını veren vatandaşlarımız ile kahraman güvenlik güçlerimize Allah'tan rahmet diliyor, Buradan bir kez daha terörü şiddetle lanetliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi, kahraman Efelerimizi rahmet ve minnetle anıyor, tüm Aydınlı hemşehrilerimin 7 Eylül Kurtuluş Günlerini kutluyorum" dedi.

Aydın'da 7 Eylül kutlamaları Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından gün boyu düzenlenecek farklı etkinliklerle devam edecek. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydın 94. Kurtuluş Yıldönümünü Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement