Aydın Adli Bilim Uzmanları Germencik'teki Kongrede Buluştu - Son Dakika
Güncel

Aydın Adli Bilim Uzmanları Germencik'teki Kongrede Buluştu

Aydın Adli Bilim Uzmanları Germencik\'teki Kongrede Buluştu

Adli Bilim uzmanları Germencik'teki kongrede buluştuAYDIN'ın Germencik İlçesi'nde yapılan 13'üncü Uluslararası Anadolu Adli Bilimler Kongresi, çeşitli ülkelerden adli bilimler uzmanlarını bir araya getirdi.

06.05.2016 17:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adli Bilim uzmanları Germencik'teki kongrede buluştu

AYDIN'ın Germencik İlçesi'nde yapılan 13'üncü Uluslararası Anadolu Adli Bilimler Kongresi, çeşitli ülkelerden adli bilimler uzmanlarını bir araya getirdi. Kongrede 'Gerçek' adlı köpeğin yaptığı gösteri ise hayranlıkla izlendi.

Germencik Belediyesi'nin ev sahipliğinde, 13'üncü Uluslararası Anadolu Adli Bilimler Kongresi başladı. İki gün sürecek kongreye ülke dışından ABD, İngiltere, Yunanistan, KKTC ve Kosova'dan da adli bilimciler katıldı. Olay yeri inceleme ve olayları çözmek için kullanılan bilimsel çalışmaların anlatıldığı oturumlarda, uygulamalı eğitimler de veriliyor. Germencik Belediyesi Konferans Salonu'ndaki kongreyi; Germencik Kaymakamı Ayhan Işık, Adli Bilimciler Derneği Başkanı Prof. Dr. Hamit Hancı, MHP'li Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, Aydın Emniyet Müdürü Halis Böğürücü, Jandarma istihbarat Binbaşı İlker Aslan, Adalet Bakanlığı Psikolog Gülşah Yıldız Kale, Aydın Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Gökhan Karakoyun da izledi.

SORUNLARI BİLİMİN IŞIĞINDA AYDINLATMA AMACI

Açılışta konuşan Adli Bilimciler Derneği Başkanı Prof. Dr. Hamit Hancı, "Adaletin sorunlarını çözmeye adli tıp yeterli gelmiyor. O yüzden adli bilimler diye çok daha büyük bir aileye katıldık. Burada Fen, Sosyal Bilimler ve Tıp Bilimleri birlikte çalışıyorlar. Antropoloji, diş hekimliği, kimya fizik, bilişim, sanat felsefe hepsi var. Bizi Adli Bilimciler Derneği olarak 116 tane alt komisyonumuz var. Bütün bu bilim, sanat, sosyal bilimler, felsefe ve diğer tüm alanları bir araya getirerek adaletin karşılaştıkları sorunları çözmeye çalışıyoruz. Her yıl Anadolu'nun bir kentinde bu kongrelerimizi yapıyoruz. Bu kongrelerimiz geleneksel hale geldi. Esas amacımız sorunları bilimin ışığında aydınlatmak. Bunun için buradayız bu kongreyi yapıyoruz" dedi.

"EV SAHİPLİĞİ YAPMAKTAN ONUR DUYDUK"

Kongreye ev sahipliği yaptıkları için onur duyduklarını ifade eden Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, "İki gün boyunca kongre ilçemizde yapılacak. Biz de bu kongreye ev sahipliği yaptık. Hem ilçemizin tanıtımı hem de bilimi halkımızın ayağına getirdik" diye konuştu.

GERÇEĞİNİ ARATMADI

Konferans salonunda yapılan konuşmaların ardından jandarma olay yeri inceleme ekiplerinin olay yeri inceleme sergisi davetler tarafından gezildi. Ardından bomba uzmanı 'Gerçek' adlı köpek, önce eğitmeni Uzman Çavuş Ömer Uyanık önderliğinde kısa bir gösteri yaptı. Yaptığı hareketler davetliler tarafından beğeni kazandı. Gerçek daha sonra bir araca saklanan iki ayrı pakete sarılı bombayı arayarak buldu. Gösteri, ilgiyle izlendi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aydın Adli Bilim Uzmanları Germencik'teki Kongrede Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement