Aydın Azeri Yatırımcı Germencik'e Sera Kurdu - Son Dakika
Güncel

Aydın Azeri Yatırımcı Germencik'e Sera Kurdu

Aydın Azeri Yatırımcı Germencik\'e Sera Kurdu

Azeri yatırımcı Germencik'e sera kurduAYDIN'ın Germencik İlçesi'nde organik dometes üretimi için 44 bin metrekare alana sera kuran Azeri işadamı Erdem Yunus Arifoğlu, 39 kişiye istihdam sağladı.

27.09.2016 14:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Azeri yatırımcı Germencik'e sera kurdu

AYDIN'ın Germencik İlçesi'nde organik dometes üretimi için 44 bin metrekare alana sera kuran Azeri işadamı Erdem Yunus Arifoğlu, 39 kişiye istihdam sağladı.

Germencik İlçesi'ne yaptığı ziyaret sırasında MHP'li Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın ile görüşen ve imar planlarında 'organize sera bölgesi' için yer ayrıldığını öğrenen Azeri iş adamı Erdem Yunus Arifoğlu, ilçeye topraksız tarım yapılan sera kurarak 4 mühendis ve 35 işçiye iş imkanı verdi. Turanlar Mahallesi yakınlarında arazi alarak kurduğu serada domates üreteceğini ve ürünlerini başta Rusya olmak üzere çeşitli Avrupa ülkelerine ihraç edeceğini söyleyen Erdem Yunus Arifoğlu, " Azerbaycan'dan 2015 yılında Germencik'e gezmeye geldim. Eylül ayında 65 dönüm arazi alarak topraksız tarım serasının temelini attık. Toplam 44 bin metrekare kapalı alanımız var. Arıtılmış tohumlarımızın fide halini alması için Antalya'da bir serayla anlaştık. Bir ay önce de 125 bin fidenin dikimini gerçekleştirdik. Fidelerimizin uzunluğu 8 santimetreden 110 santimetreye ulaştı. Yaklaşık 7 metreyi bulacağını tahmin ediyoruz. 25 Ekim'de ilk hasadımızı yapacağız ve ilk ihracatımızı gerçekleştireceğiz. Hem Rusya'da hem Avrupa'da müşterilerimiz var. Yurtiçinde de talep olursa bu talebi de karşılarız ama ana hedefimiz ihracattır" dedi.

HAFTADA 25 TON DOMATES İHRAÇ EDİLECEK

Toprakta yetişen domatesle serada üretilen domatesi karşılaştıran Arifoğlu, "Toprakta yetişen domatesten yılda en fazla iki kez ürün alınabiliyor. Ancak topraksız tarımda haziran ayına kadar haftada bir, 25 ton ürün alabiliyoruz. Bu hasat 8 ay sürüyor. Tamamen organik olan bu domatesi kış döneminde de yaz döneminde üretilmiş gibi tüketime sunuyoruz. Çünkü serada arıtılmış su kullanıyoruz. Benim, dünyanın birçok ülkesinde işim var. Burası ilk seramız. Başkan Akın'a da 'örnek bir sera olacak' diye söz verdim. Bu serayla Germencik'in adını dünyaya duyuracağım" dedi.

GERMENCİK SERA OSB'Sİ OLACAK

Germencik'e yatırım yapmaya gelen firmalara her türlü desteği vereceğini belirten Belediye Başkanı Ümmet Akın ise, tarımsal üretime çok önem verdiklerini söyleyerek "Bu serayla bir ilki başlatmış olduk. İlçenin başka bölgelerinde daha önce seralar yapıldı ama buradaki sera, topraksız ve modern oluşuyla diğerlerinden ayrılıyor. İş adamımız modern bir sera yarattı. Çok kaliteli bir yer oldu. Germencik Belediyesi'nin yaklaşık bin hektar arazisi var. Orada da organize sera bölgesi düşünüyoruz. Germencik, üniversite, seracılık ve enerji ile büyüyecek. Nitelikli, bilgili, üretken bir nesil yetişecek" diye konuştu. Önümüzdeki günlerde sera alanlarının artacağını ifade eden Akın, havaalanı ve limana sadece 65 kilometre uzaklıkta olduklarını hatırlatarak yatırımcıları ilçelerine davet etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aydın Azeri Yatırımcı Germencik'e Sera Kurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement