Aydın Barosu Kadın Hakları Komisyonu'ndan Rapor Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Aydın Barosu Kadın Hakları Komisyonu'ndan Rapor Açıklaması

Aydın Barosu Kadın Hakları Komisyonu, aile bütünlüğünü olumsuz etkileyen unsurlar ile boşanma davalarının araştırılması sonucu açıklanan raporu değerlendirdi.

08.06.2016 13:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın Barosu Kadın Hakları Komisyonu, aile bütünlüğünü olumsuz etkileyen unsurlar ile boşanma davalarının araştırılması sonucu açıklanan raporu değerlendirdi.

Aydın Barosu Kadın Hakları Komisyonu üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıda konuşan Aydın Baro Başkanı Av. Gökhan Bozkurt, "Komisyonumuzca incelenen rapor son derece kaygı verici bir zihniyetin ürünü bu durum kadının insan haklarının yılmaz savunucuları olmuş biz hukukçuları dehşete düşürmüştür. Komisyon çalışmaları esnasında da ne yazık ki konunun uzmanı kişi ve kurumlardan uzak bir ekiple çalışma yapılmış olması ve özellikle Türkiye Barolar Birliği bünyesinde teşekkül etmiş hukukçu kadınlardan oluşan ve tüm Türkiye'de örgütlenmiş en büyük kadın hakları komisyonu olan TÜBAKKOM'un ve diğer tüm örgütlü kadın hakları komisyonlarının fikir ve önerilerinin alınmamış olması ve yine bir şeyler bahane edilerek kadınların haklarının elinden alınma çabasıdır. Bu sebeplerden dolayı komisyon raporu kabul edilemez. Ülkemizde son zamanlarda sistemli bir şekilde yürütülen ve kadın aleyhine oluşturulan algı, yapılan açıklamalar ve uygulamalar bizleri son derece üzse de asla yıldıramayacaktır" dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydın Barosu Kadın Hakları Komisyonu'ndan Rapor Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement