Aydın Belediyesi Halk Sağlığı Poliklniği Kapanıyor - Son Dakika
Yerel

Aydın Belediyesi Halk Sağlığı Poliklniği Kapanıyor

Aydın Belediyesi Halk Sağlığı Poliklniği Kapanıyor

Aydın Belediyesi Tarafından Adnan Menderes Üniversitesi (Adü) Tıp Fakültesi Hekimleri ile Yapılan Protokol Çerçevesinde 3 Yıl Önce Hizmete Açılan Aydın Belediyesi Halk Sağlığı Polikliniği'nin Yılsonu İtibariyle Faaliyetlerine Son Vereceği Bildirildi. Poliklinikle İlgili Aydın Belediyesi Hakkında Sayıştay Tarafından Soruşturma Açıldığı ve Polikliniğin Aydın Belediyesi'ne Yıllık Maliyetinin 518...

19.11.2007 10:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın Belediyesi tarafından Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Tıp Fakültesi Hekimleri ile yapılan protokol çerçevesinde 3 yıl önce hizmete açılan Aydın belediyesi Halk Sağlığı Polikliniği'nin yılsonu itibariyle faaliyetlerine son vereceği bildirildi. Poliklinikle ilgili Aydın Belediyesi hakkında Sayıştay tarafından soruşturma açıldığı ve polikliniğin Aydın Belediyesi'ne yıllık maliyetinin 518 bin YTL olduğu bildirildi.

Halk sağlığı polikliniğini 3 yıl önce belediye personeli ve ekonomik durumu iyi olmayan Aydınlı vatandaşlara sağlık hizmeti sunmak amacıyla ADÜ Tıp Fakültesi hekimleri ile yapılan hizmet alım protokolü çerçevesinde açıldığını belirten Belediye Başkanı İlhami Ortekin, yıl sonu itibariyle faaliyetlerin durdurulacağını belirtti.

Belediye Meclisi tarafından Halk Sağlığı Polikliniği ile ilgili "27 Eylül 2007 tarih ve 2007/567-1 sayılı 2006 yılı Sayıştay Sorgusu hakkındaki istişari görüş kararı alınması ile ilgili Meclis Plan Bütçe Komisyonu Raporu" oy çokluğu ile kabul edildi.

Belediye Başkanı İlhami Ortekin "Yeni çıkan Sağlık Yasası Gereği Sayıştay tarafından Halk Sağlığı Polikliniği konusunda uyarı aldık. Bu merkezin faaliyetlerine yıl sonu itibariyle son verecek. Burayı yine üniversite ile başka bir şekilde değerlendirmeyi çalışıyoruz" dedi.

05 ve15 Kasım Meclis oturumlarında görüşülen Aydın belediyesi Halk Sağlığı Polikliniği hakkında görüş belirten Aydın Belediye Meclis Üyesi Şevket Kaya, polikliniğe alınan sağlık hizmetinin çok pahalı ve rantabl olmadığını belirterek, "Devletin resmi kurumlarında bu fiyat daha düşük. Yapılan 518 bin YTL ile belediye yaklaşık 20 kat daha pahalıya sağlık hizmeti almış oluyor. Bu nedenle Aydın Belediyesi'nin bir an önce SSK prim borçlarını ödemesini öneriyoruz" dedi.

(İK)

19.11.2007 10:47 TSİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydın Belediyesi Halk Sağlığı Poliklniği Kapanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement