Aydın Büyük Menderes Taştı, Söke Ovası Göl Oldu - Son Dakika
Güncel

Aydın Büyük Menderes Taştı, Söke Ovası Göl Oldu

Aydın Büyük Menderes Taştı, Söke Ovası Göl Oldu

Aydın'ın İncirliova, Germencik ve Söke İlçeleri'nden geçen ve son günlerde hiç kesilmeyen yağmur nedeniyle Büyük Menderes nehri iki ayrı noktada taştı.

01.01.2015 15:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'ın İncirliova, Germencik ve Söke İlçeleri'nden geçen ve son günlerde hiç kesilmeyen yağmur nedeniyle Büyük Menderes nehri iki ayrı noktada taştı. Binlerce dönüm tarım arazisi ve bazı besi çiftlikleri sular altında kaldı.

Aydın'da önceki gün başlayan ve zaman zaman etkisini arttıran sağanak yağmur, ıslah çalışması devam eden Büyük Menderes Nehri'nde taşkına neden oldu. Nehrin Söke ilçesi Bağarası Mahallesi Acısu Mevkisi'ndeki Koruma Seddesi ile İncirliova ile Germencik ilçeleri arasındaki Büyük Menderes Köprü yakınındaki iki noktasında çökme meydana gelince sular tarım arazilerini doldurdu. Buğday, mısır ve yem bitkisi gibi pek çok ürünün ekili olduğu binlerce dönüm tarım arazisi sular altında kaldı. Devlet Su İşleri (DSİ) ekipleri, nehrin patlayan bölgelerini kapatabilmek için iş makineleri ile çalışmalarını sürdürürken, İncirliova- Koçarlı Karayolu suyla dolduğu için jandarma tarafından trafiğe kapatıldı. İncirliova'nın Yazıdere Mahallesi'nden itibaren Koçarlı yönüne karşılıklı şekilde ulaşımın yapılamazken, araçlar jandarma tarafından alternatif yollara yönlendirildi. Yöredeki, bazı besi çiftlikleri de sular altında kaldı.

Söke Ovası Sulama Birliği üyeleri, Özbaşı Mahallesi'ne kadar ıslah çalışmaları tamamlanan nehir ve su baskını yaşanan tarım arazilerinde incelemelerde bulundu. Taşkın riski bulunan diğer bölgeleri de gezen Söke Ovası Sulama Birliği Müdürü Ömer Yıldız, tetikte beklediklerini söyledi.

'ISLAH BİR AN ÖNCE TAMAMLANSIN'

Söke Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kocabaş, Büyük Menderes Nehri'nin devam eden ıslahı ile taşkınlardan kurtulduklarını düşünürken, tarlaların yine sular altında kaldığını kaydetti. Islah çalışmalarının DSİ tarafından bir yıl içinde tamamlanacağı bilgisini aldıklarını belirten Kocabaş, "Islahın bir an önce tamamlanması en büyük arzumuz. Söke Ovası taşkın bölgesi. İnşallah ıslah en kısa sürede tamamlanır, sular denize daha çabuk ulaşır ve tarım faaliyetlerimiz sekteye uğramaz" dedi.

Öte yandan dağlardan gelen sel sularının Kisil Çayı'nı taşırması sonucu Akçakaya Mahallesi'ndeki tarım arazileri de sular altında kaldı.

Haber: Necati MALDAR/SÖKE - Burhan CEYHAN/İNCİRLİOVA (Aydın), (DHA) -

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aydın Büyük Menderes Taştı, Söke Ovası Göl Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement