Aydın Büyükşehir Belediyesinin Kadın Mehter Takımı Kurması - Son Dakika
Yerel

Aydın Büyükşehir Belediyesinin Kadın Mehter Takımı Kurması

KBÜ Rektörü Uysal: "Biz bayanlardan oluşan ilk mehteran takımını kurduk ama şimdi ikincisini Aydın Büyükşehir Belediyesi kurdu.

27.10.2014 18:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Aydın Büyükşehir Belediyesinin kadın personelden oluşan mehter takımı kurmasına ilişkin, "Biz bayanlardan oluşan ilk mehteran takımını kurduk ama şimdi ikincisini Aydın Büyükşehir Belediyesi kurdu. Büyük mutluluk duyduk" dedi.

Uysal, gazetecilere yaptığı açıklamada, Aydın Büyükşehir Belediyesi bünyesinde görev yapan bayan mehteran takımını oluşturan kadınları tebrik ettiğini ve başarılarının devamını dilediğini söyledi.

İlk kadın mehter takımını 2009 yılında kurduklarını hatırlatan uysal, "Bayan 'mehteran takımı kurulacak' dediğimiz zaman herkes 'olabilir mi' diye düşünmeye başlamıştı. İnsanlar 'kadından mehter mi olurmuş, bu yapılmış şey değil, mümkün değil bunun altından kalkamazlar, elinin hamuruyla erkeğin işine ne karışıyorlar' diyenler yanıldılar" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin farklı coğrafyalarında karşılama ve açılış törenlerinde, kortej yürüyüşünde, milli maçta, özel ve milli günlerin, haftaların kutlanmasında, sayısız gösteri yaptıklarını ifade eden Uysal, şöyle devam etti:

"Biz bayanlardan oluşan ilk mehteran takımını kurduk ama şimdi ikincisini Aydın Büyükşehir Belediyesi kurdu. Büyük mutluluk duyduk. Türkiye'de kadınlardan oluşan mehteran takımımın ikiye çıkması kadınların da her şeyi başarabileceğinin ispatlanması açısından ayrı bir önem taşımaktadır." - Karabük

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aydın Büyükşehir Belediyesinin Kadın Mehter Takımı Kurması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement